Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sağlıkta şiddet sorunu kalıcı çözümle kontrol altına alınmalı

TEB 33. Bölge Afyonkarahisar

TEB 33. Bölge Afyonkarahisar Eczacı Odası Başkanı Alper Pehlivanlı, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının bir türlü kontrol altına alınamadığını, yaşanan şiddetin dozunun her geçen gün arttığını belirtti. Pehlivanlı, “Dr. Ekrem Karakaya’nın hasta yakını bir cani tarafından silahla vurularak yaşamını yitirmesi sağlıkta şiddet sorununun vahşete dönüştüğünün kanıtıdır. Sorun kalıcı çözümle kontrol altına alınmalıdır.” dedi.
Türk Eczacılar Birliği (TEB) 33. Bölge Afyonkarahisar Eczacı Odası üyeleri Afyonkarahisar Devlet Hastanesi karşısında sağlıkta şiddete karşı tepki amaçlı bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.
“SORUN KALICI ÇÖZÜMLE KONTROL ALTINA ALINMALI”
TEB 33. Bölge Afyonkarahisar Eczacı Odası Başkanı Alper Pehlivanlı yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının bir türlü kontrol altına alınamadığını, yaşanan şiddetin dozunun her geçen gün arttığını söyledi. Pehlivanlı, “Konya Şehir Hastanesinde Kardiyoloji Servisinde görev yapan Uzman Doktor Ekrem Karakaya’nın hasta yakını olan bir cani tarafından silahla vurularak yaşamını yitirmesi, sağlıkta şiddet sorununun bambaşka bir seviyeye geldiğinin, artık bir vahşete dönüştüğünün kanıtı olmuştur. Bu vahşete seyirci kalınması ise asla mümkün değildir. Sağlık çalışanlarının artık hayatlarını tehdit eden bu sorunun bir an önce kalıcı çözümlerle kontrol altına alınması acil bir zorunluluktur. Sağlık kurumlarımızda her an şiddetin hedefi olma kaygısıyla görev yapan çalışanlarımızın yaşamsal haklarını korumak, aynı zamanda toplum sağlığını korumak anlamında birincil görevdir.” dedi.
“GÖZDAĞI TEHDİT VE FİİLİ MÜDAHALENİN GEREKÇESİ OLAMAZ”
Sağlık çalışanlarına yönelik herhangi bir gözdağı, tehdit ve fiili müdahalenin hiçbir haklı gerekçesi olamayacağını belirten Pehlivanlı, “Doktor Ekrem Karakaya’nın yaşamını yitirmesine neden olan bu saldırıyı lanetliyoruz. Sağlık hizmeti sunmaya çalışırken görevi başında yaşamını yitiren Doktor Ekrem Karakaya’ya Allah’tan rahmet; yakınlarına ve tüm sağlık çalışanlarımıza başsağlığı diliyoruz. Bir daha böyle acıların yaşanmaması için her türlü önlemin acilen alınması gerektiğini bir kez daha haykırıyoruz.” diye konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi