Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sahipsiz hayvan ıslahına Özel İdare de katkı verecek

İGM Başkanı Av. Burhanettin

İGM Başkanı Av. Burhanettin Çoban, sokak hayvanlarının ıslah edilmesi amacıyla Çevre Hizmetleri Birliği aracılığıyla Afyonkarahisar’da 3-4 ayrı noktada inşası planlanan hayvan barınaklarının çalışmasının gündemde olduğunu açıkladı. Çoban, “İl Özel İdaresi’nin bu çalışmaya katılması köyler açısından gerekli görülebilir” dedi

İl Genel Meclisi (İGM) Şubat ayı toplantılarının ikinci birleşimi dün sabah Meclis Başkanı Av. Burhanettin Çoban’ın Başkanlığında yapıldı.
ÖNCE GÜNDEM DIŞI KONULAR OKUTULDU
Toplantıda gündem dışı konular okutularak rapor hazırlanması için ilgili ihtisas komisyonlarına gönderildi. Gündem dışı konulardan ilki; Dinar ilçesinin Çiçektepe köyünde 917 metrekarelik park alanının 783,94 metrekarelik kısmında konut alanı ve park alanı olarak değiştirilmesi için hazırlanan imar planı ve eklerinin onayı konusu ilgili komisyonda görüşülecek. Bolvadin ilçesi Karayokuş köyünde Güneş Enerji Santrali ticaret alanı amaçlı hazırlanan imar plan ve eklerini de İmar ve Bayındırlık Komisyonu inceleyecek. İl merkezinde Milli Birlik Caddesi Yunus Emre Mahallesi eski Nurcu Mahallesi’nde mülkiyeti İl Özel İdaresine ait ahşap Birlik Evi vasfındaki tescilli kültür varlığı taşınmazının İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bağlı Turizm Danışma Bürosu kullanım talebini ilgili komisyonlar görüşecek.
HURDA ARAÇLAR
İHALEYLE SATILACAK
Gündemin 8. maddesinde yer alan Evciler ilçesinde kaymakamlığın yeni hükümet konağının yeni binasına taşınmazı sonucu 13426 parselde bulunan Özel İdare İş Merkezi 2-3-4. katında yer alan bağımsız bölümlerin tahsislerinin iptal edilmesi talebi 6 ayrı komisyonda görüşülecek. İl Özel İdaresine ait ömrünü tamamlayan araçların 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesi uyarınca açık teklif usulüyle satışı konusu ilgili komisyonlara havale edildi.
EMİRDAĞ VERGİ DAİRESİ İÇİN TAHSİS TALEP EDİLDİ
İhsaniye ilçesine bağlı Karacaahmet köyünde yer alan 457 ve 3925 parselde kayıtlı mülkiyeti Mevlüt Çolkaoğlu ve hisseli taşınmazların bulunduğu alandaki imar yolunun kaldırılması talebi İmar ve Bayındırlık Komisyonunda görüşülecek. Emirdağ ilçesi Cumhuriyet Mahallesinde mülkiyeti İdareye ait 154 ada 18 parselde 1.320,40 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde bulunan yurt binasının 3. katının Emirdağ Belediyesine olan tahsisinin iptal edilerek vergi dairesi olarak kullanılmak üzere Emirdağ Vergi Dairesi Müdürlüğüne tahsis edilmesi talebide İmar Komisyonunda incelenecek.
SOKAK HAYVANLARININ ISLAHINA ÖZEL İDARE DE KATKI VERECEK
Çevre Hizmetleri Birlik Başkanlığının, il genelinde sahipsiz hayvanların ıslahı konusunda çalışmaları yapmak veya yaptırmak, Birlik tüzüğünden gerekli düzenlemeleri veya değişiklikleri yapmak ve Belediye’yi temsilen gerekli görüşmelerde bulunmak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu ilgilikomisyona gönderildi. Konu hakkında açıklama yapan Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, “Bu konu Valimizin ve milletvekillerimizin olduğu bir ortamda görüşülmüştü. Bilindiği üzere sokak köpekleriyle ilgili Cumhurbaşkanımızda hayvanların toplanarak belli yerlerde cinsine göre gerekli barınma imkânının sağlanması için talimat vermişti. Büyük ilçelerimizde il merkezinde hayvan barınakları vardır. Merkez, Dinar, Sandıklı, Bolvadin, İscehisar, Sinanpaşa’da hayvan barınakları vardır. Küçük ilçelerde, köylerde ve beldelerde yoktur. Afyon’da Çevre Hizmetleri Birliği diye Afyon Belediye Başkanının başkanı olduğu ama tüm Belediyelerin ve İl Özel İdaresinin ortak olduğu bir birlik var. Çevre Hizmetleri Birliği, burada tüzüğe ilave yapılarak birlik üzerinden Afyon’da ki üç dört ayrı noktada hayvan barınakları yapılarak bu birlik tarafından bu işin yapılması adına bir konu gündeme geldi. Bununla ilgili çalışma başlatılmış ve İl Özel İdaremizin de bu birliğe katılması köyler açısından gerekli görülebilir. Bu nedenle bize de yazı geldi.” dedi. Talep İdari Hukuk İşleri Komisoynu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu’nda görüşülmesine karar verildi. İl Genel Meclisi’nce belirlenen İlçe Özel İdare Müdürlükleri ile talep eden ticari işletmelerin, katı atık çöp toplama taleplerinin, ücret tarifesinin yeniden belirlenmesi konusu 5 ayrı komisyonda görüşülecek. Meclisin Şubat ayı 3. toplantısı bugün sabah Meclis Toplantı Salonu’nda yapılacak.0
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti