Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Salgın sürecine hikaye yazma yarışmasıyla motivasyon

Afyonkarahisar Valiliği, İl Kültür

Afyonkarahisar Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce düzenlenen “Hikâyeni Yaz” yarışmasıyla koronavirüs salgın sürecinde evde kalmak zorunda kalan halka motivasyon sağlanması hedefleniyor

 

Afyonkarahisar Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından “Hikâyeni Yaz” yarışması düzenleniyor. 4 Mayıs Pazartesi günü başlayan katılım süresi 31 Mayıs tarihinde sona erecek.
GÖZLEMLER VE
HİSSİYAT KALEME DÖKÜLECEK
“Hikâyeni Yaz” adlı yarışma ile Afyonkarahisar Valiliği koordinesinde yürütülen, 2020 Afyon-karahisar Sevgi Yılı Projesi kapsamında; Yardımlaşma ve dayanışma, komşularla buluşma, tanışma ve paylaşma, nezaket ve tebessüm konuları ile halkın salgın hastalık nedeniyle evde kaldığı bu-günlerde yaşadıklarını, gözlemlediklerini, his ve düşüncelerinin kaleme dökmeleri amaçlanıyor. Aynı zamanda; Afyonkarahisar halkınca kaleme alınacak hikayelerin arşivlenmesi ve sonraki nesillere sunulması, küresel salgın hastalık nedeniyle evde kalarak destek veren halka motivasyon kazandırılması da hedefler arasında.
HİKAYELER
YAŞAMA DAİR OLACAK
Yarışma konusu koronovirüs sürecinde evde kalındığı süreçte; yaşanılan, hissedilen ve gözlemlenilenlerin; 2020 Sevgi Yılı kapsamında yardımlaşma ve dayanışma, komşularla buluşma, tanışma ve paylaşma, nezaket ve tebessüm çerçevesinde kaleme dökülerek hikâye şeklinde yazılması olarak belirlendi. Ücretsiz ve her yaştan katılımın sağlanabileceği yarışma için yazılan hikâye A4 büyüklüğünde, 4 sayfayı geçmeyecek şekilde olacak. Hikâyeler mail olarak, kulturturizm03@gmail adresine gönderilecek. Yarışmaya gönderilen hikâyelerin katılımcıların kendi yaşamlarını veya tanıdıkları insanların yaşamlarını içermesi gerekiyor. Bu hikâyeler herhangi bir yerde yayınlanmamış ve herhangi bir yerde ödül almamış olup ayrıca başkasına ait eserlerden yapılan alıntı kopyalarla ilgili hukuki sorunlar, eser sahibinin sorumluluğunda olacak.
SONUÇLAR 9 HAZİRAN SALI GÜNÜ İLAN EDİLECEK
4 Mayıs Pazartesi günü başlayan katılım tarihi 31 Pazar günü sona erecek. Seçici kurulun değerlendirmesi 8 Haziran Pazartesi günü yapılacak. Sonuçlar 9 Haziran Salı günü açıklanacak. Ödül Töreni İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce; interaktif ortamda düzenlenecek. Yarışma sonucu birinci hikâyenin sahibine Termal Resort Oruçoğlu Otelde iki kişilik bir gün konaklama, ikincilik ödülü alan hikâye sahibine Mihrioğlu Konakta iki kişilik yemek ve kitap seti, üçüncüye de Mihrioğlu Konak’ta iki kişilik yemek ödül olarak verilecek. Yarışma sonuçları seçici kurul kararından sonra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü web sitesi ve sosyal medya hesaplarından duyurulacak. Hikâye değerlendirme kurulu yayınlanmasını uygun bulduğu hikâyeler “afyondayız.gov.tr” adresinde yayınlanacak.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti