Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sanatçının görevi toplumu aydınlatmaktır – Kocatepe Gazetesi

Sanatçının görevi toplumu aydınlatmaktır – Kocatepe Gazetesi
Sanatçının görevi toplumu aydınlatmaktır

Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksekokulu Pazarlama Bölümü öğrencilerinin Öğretim Görevlisi Türker Göksel’in koordinatörlüğünde gerçekleştirdikleri “Gölgesi Yaşadığı Topraklara Uzun Düşen İnsanlar” projesinin bu haftaki konuğu Türk Halk müziğinin efsane ismi Musa Eroğlu oldu. Musa Eroğlu, hayat felsefesi olarak sevgi kavramını benimsediğini belirtti.
Eroğlu, “Sağlığımda adıma ve yaşantımı felsefemi sevginin en bol olduğu en çok olduğu yerde yaşamak isterim öyle düşünüyorum. Çünkü başka bir şey düşünemiyorum. Ulaşabileceğim her yere sevgi ile ulaşabilirim herkese ulaşabilirim. İlk söyleyeceğim şey bu” dedi.
ELEŞTİRİLEBİLEN BİR BEYİN
İnsan sevgisinin her şeyden önce gelmesi gerektiğini belirten Eroğlu, “Sanatçıların bu topraklardaki görevi nedir” sorusuna şöyle yanıt verdi:
“Bu ülkede değil her yerde ama bu ülkede sanatçı olmak başlı başına bir dert. Artı onu sergileme o bir düşünce ürünü düşünmek istemiyorsun. Orayı düşünmek istemiyorsan git evinde otur yani o kadar zor bir olay onu başarmak. Çünkü öyle aktif düşünebilen eleştirilebilen bir beyini soruyorsunuz. Ona izin vermiyor yönetim. Konuşuyoruz bak hiç bir şeyim yok benim. Benden niye korkuyorsun anlamıyorum. Silahım yok hiç bir şeyim yok sadece konuşuyorum. Sanatçının görevi bu toplumu aydınlatma. Eksik gördüğü şeyi kim olursa olsun dile getirme. İnsan olsun, insana saygı duyacaksınız.” (Kocatepe Haber Merkezi)