Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sanatın kalbi Konservatuvar’da atıyor – Kocatepe Gazetesi

Sanatın kalbi Konservatuvar’da atıyor – Kocatepe Gazetesi
Sanatın kalbi Konservatuvar’da atıyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Afyonkarahisar’da gerçekleştirdiği faaliyetlerle Türkiye çapında ilgi uyandırıyor. Yapılacak her etkinliğin tarihi ve saatinin yarıyıl başlamadan belirlendiği Konservatuvar’da, 2016-2017 bahar yarıyılında da 30’u aşkın sanat faaliyeti düzenlenecek.
Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Uğur Türkmen, Devlet Konservatuvarı’ndaki etkinlikleri, Gazeteniz Kocatepe’ye anlattı.
GAZETENİZ KOCATEPE: Öğrenci ve eğitimci sayınız ve mezun sayılarınız nedir?
DOÇ. DR. UĞUR TÜRKMEN: Konservatuvarımız, 1999 kurulmuş, 2001-2002 Eğitim Öğretim yılında öğrenci almaya başlamıştır.  302 öğrencisi, 18 yarı zamanlı 40 tam zamanlı 58 eğitimcisi vardır. Mezun sayımız ise 402’yi bulmuştur.
Yetenek Sınavları’nın tarihleri belli oldu mu?
Konservatuvarımızda; “Müzik Bölümü (Yaylı Çalgılar ASD-Nefesli çalgılar ve Vurmalı Çalgılar ASD ve Piyano ASD), Türk Halk Müziği Bölümü (Çalgı Eğitimi ASD-Ses Eğitimi ASD),  Türk Sanat Müziği Bölümü (Temel Bilimler ASD-Ses Eğitimi ASD)  ve Sahne Sanatları Bölümü (Opera-Koro ASD) programları açıktır ve öğrenci almaktadır.
Yetenek sınavı ile ilgili tüm bilgiler; (kontenjanlar, giriş esasları, sınav içerikleri) web sitemizde ilan edilmiştir. Yetenek Sınavlarımız; 16-18 Mayıs tarihleri arasında yapılacaktır. Aday öğrencilerimize konservatuvar hocalarımızca verilecek olan hazırlık kurslarına katılmalarını öneririz.

DİNAR’DA ULUSLARARASI FESTİVAL
2017-2018 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı bilimsel ve sanatsal etkinlikleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?
Bahar Yarıyılı; konservatuvarımız eğitimci ve öğrencilerinin en verimli olduğu dönemdir. Resital, konser, dinleti, söyleşi, masterclass, panel, sempozyum, festival gibi bir çok bilimsel ve sanatsal etkinlik bu dönemde gerçekleşir. Uluslararası Marsyas Kültür Sanat ve Müzik Festivali 18-21 Mayıs 2017 tarihleri arasında Dinar’da gerçekleştirilecek. Hakan Aysev, Cihat Aşkın, Elif Güreşçi, Çetin Akdeniz, Gökhan Aybulus gibi dünyaca ünlü sanatçılar yanında ülkemizin seçkin kurumlarından sanatçılarda festivalde sahne alacak. Festival kapsamında; fotoğraf, seramik, resim sergileri, panel, sempozyum, atölye çalışmaları da nitelikli olarak yer alacak.Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu 12-14 Mayıs 2017 tarihleri arasında konservatuvarımız öncülüğünde Kütahya’da gerçekleştirilecek. Bu seneki konumuz “Müzik Medya ve Teknoloji” olarak belirlendi. Sempozyumda ağırlıklı olarak kendi eğitimci ve öğrencilerimiz sahne alacak ve Kütahya ilinin kültürel gelişimine katkı sağlayacaklar.
22-23 Nisan 2017 tarihleri arasında Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan 23 Nisan Korolar Şenliği’ne50 koronun katılması bekleniyor. Şenlik aynı zamanda Afyonkarahisar ilinin sosyo-kültürel ve sosyo-ekonomik gelişimine de katkı sağlamakta.
6-7 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Amatör Çalgıcılar Festivali’nemüziğe ilgi duyan ve nitelikli çalgı eğitimi alan her yaştan bireyi sahneye çıkarıyoruz. 200 katılımcı bekleniyor.
BİRGÜL SU ARİÇ’E ONUR ÖDÜLÜ
Her yıl bir sanat üstadına Yaşam Boyu Onur Ödülü veriyorsunuz. Bu yıl bu ödülü kim alacak?
Daha önce Musa Eroğlu, Ruhi Ayangil ve Yalçın Tura’ya verilen ödül bu yıl İzmir Devlet Opera ve Balesi solist sanatçısı Birgül Su Ariç’e verilmiştir. Dünyaca ünlü şan sanatçısını okulumuzda ağırlamak bizim için büyük bir onur.
VATAN ŞARKILARI YARIŞMASI DÜZENLENİYOR
Telek Doğum Hastanesi ve Başhekimi Mehmet Telek’in destekleri ile Nurten Anne Çocuk Şarkıları Yarışması düzenliyorsunuz. Yarışmanın bu yılki teması nedir?
Mehmet Telek hem 23 Nisan Korolar Şenliği’nin hem de Nurten Anne Çocuk Şarkıları Yarışması’na destek oluyor. Geçtiğimiz yılki tema anne idi. Bu yıl ise “vatan” konusu seçilmişti. Son yaşadığımız üzücü olaylardan sonra ve özellikle çevre ülkelere bakınca vatanımızın kıymetini daha çok biliyoruz. Umarım şarkılar çocuk ve gençlerimizin gönüllerine vatan ve millet sevgisini daha da yerleştirir.
Yaygın basın kuruluşlarında birçok gazetede yer alıyorsunuz.
Hürriyet gazetesinden Ömür Kurt geldi ve çok etkilendi. AKÜ Devlet Konservatuvarı İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi, CAKA küçük kemancıları, Dinar’lı Süleyman Uysal, CAKA Kış okulu gibi bir çok konuda çalıştı ve ara ara yayınlıyor. Bu haberler Afyonkarahisar ili için çok önemli.
İKİ BAKAN ZİYARET ETTİ
Kısa süre içinde Bakanlar Kurulu’nun iki önemli ismini ağırladınız…
Öncelikle sayın Burhanettin Çoban başkanımıza ve bizleri her konuda destekleyen rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Solak’a çok teşekkür ederiz. Bizlere inanmaları ve güvenmeleri bu konuda çok büyük bir etken. Ben de konservatuvar müdürü olarak hem Tanburi Cemil Bey projesine, hem çalışma arkadaşlarıma hem de müzemizin güzelliğine inanıyordum. Hepsi birbirini tamamladı.Alanımızla ilgili bir bakanı Kültür ve Turizm Bakanımız sayın Nabi Avcı’yı ve Afyonkarahisar’ın her köşesinde desteği hissedilen Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’nu ağırlamak heyecan vericiydi. Okulumuzdan, binamızdan, imkanlarımızdan, müzemizden ve elbette Tanburi Cemil Bey projesi ve konserinden çok etkilendiler ve takdirlerini ilettiler.
DÜNYA ÇAPINDA
BİR KONSERVATUVAR
Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları Afyon öğrencileri, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’ya özel bir konser verecek mi?
Evet. Sayın bakanımız ziyaretlerinde CAKA Afyon öğrencileri ile tanıştı ve Ankara’ya davet etti. Görüşmelerimiz devam ediyor. Bilgi vereceğiz. Bu arada bir konuyu özellikle belirtmek istiyorum. Üreten yani besteci, aracı yani icracı ve tüketen yani dinleyici. Biri olmazsa diğeri olmaz. Besteci iyi bir icracı, icracı dinleyici, dinleyici ise iyi müzik ister.Afyonkarahisar halkı çok şanslı. Dört faklı sanat dalının çok ama çok nitelikli eğitiminin verildiği, dünya çapında sanat üretimlerinin yapıldığı bir konservatuvara sahipler.Besteci ve icracıları kendilerinden mahrum etmesinler ve bizlerle birlikte olsunlar. >> MURAT ARISOY’UN ÖZEL RÖPORTAJI

KONSERVATUVAR’DA YAPILACAK ETKİNLİKLER

MART: Tuncer Önder Gitar Resitali, “Viyola-Piyano Konseri”, Dünya Kadınlar Günü Özel Konseri,Türk Sanat Müziği Dinletisi, “İstiklâl Marşının Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Konseri Ve Programı”, Keman Ve Piyano Resitali, 18 Mart Çanakkale Zaferi Şehitler Günü Konseri, Afyon Caka Konseri, İhvan-I Musiki “Sohbetler”
NİSAN:İhvan-I Musiki, “Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu Tanıtım Konseri”, Kutlu Doğum Haftası Tasavvuf Müziği Konseri, “Akü Devlet Konservatuvarı Mezunlar Derneği Yaşam Boyu Onur Ödülü Töreni”, Türk Sanat Müziği İcra Heyeti Konseri, Dünya Ses Günü Etkinlikleri, Uluslararası Marsyas Kültür Sanat Ve Müzik Festivali Tanıtım Konseri ve Basın Toplantısı,  Ulusal 23 Nisan Çocuk Koroları Şenliği, Nurten Anne Çocuk Şarkıları Yarışması “Vatan” Ödül Töreni, Denemeler (Karma Grup Konser), Viyola Dinletisi, Dünya Jazz Günü Etkinlikleri
MAYIS: Sahne Sanatları Bölümü Bitirme Konseri, Türk Sanat Müziği Dinleti, Amatör Çalgıcılar Festivali,Zeki Çubuk Eserleri “Vefa Konseri”, Piyano Günleri, Sahne Sanatları Bölümü Bitirme Konseri, Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu, İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi Tanıtım Günleri, Çetin Akdeniz Workshpop, Anadolu Âşıklık Geleneği, Uluslararası Marsyas Kültür Sanat Ve Müzik Festivali, Birleşik Konservatuvar Gençlik Konseri, Seminer Akü Sbe Müzik Asd Yüksek Lisans Öğrencileri, Necip Fazıl Kısakürek Şiirlerinden Besteler ve Anma Konseri / Öğr. Gör. Yıldırım Aktaş    
HAZİRAN: Mezunlar Buluşması, Korolar Ortak Konseri, Afyon Caka Konseri