Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sanatseverler Marsyas’ta buluşacak – Kocatepe Gazetesi

Sanatseverler Marsyas’ta buluşacak – Kocatepe Gazetesi
Sanatseverler Marsyas'ta buluşacak

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde düzenlenecek olan, “3.Uluslararası Marsyas Kültür, Sanat ve Müzik Festivali” için çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi

Dinar’da, 18-21 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek festivale Dinar ilçesi başta olmak üzere Afyonkarahisar, Uşak, Isparta, Kütahya, Burdur ve Denizli’de yaşayan sanatseverlerin bilimsel ve sanatsal etkinlikleri sunulacak. Festivalle ilgili olarak bilgi vermek için, Dinar Kaymakamı Ahmet Yurtseven, Dinar Belediyesi ve Festival Komitesi Başkanı Saffet Acar ile Festival Yürütme Kurulu Üyeleri Mustafa Acar, Oğuz Başkaya, F.Can Yürük, Yıldırım Aktaş ve F.Arda Ölmez, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret ettiler.
Ziyaret sırasında Festival Komite Başkanı ve Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, festival boyunca yapılacak etkinlikler hakkında bilgiler sundu. 2 yıldır düzenlenen festivalin 3’üncüsünü gerçekleştirmek için çalışmaların tamamlandığını belirten Acar, desteklerinden dolayı Vali İrfan Balkanlıoğlu’na teşekkür ederek, festival davetiyesini takdim etti.
Bu yıl festival kapsamında, flüt yarışmaları, sempozyumlar, konserler, sergi, belgesel gösterimleri ve panellerin yer alacağını vurgulayan Acar, şöyle konuştu: “Dinar Belediyesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleşecek festival, aynı zamanda halk biliminin iletişimi, sanatın geniş kitlelere ulaşabilmesi, somut olan ve olmayan kültürel mirasların korunması, sanatın ekonomik, kültürel, bireysel, toplumsal ve eğitimsel işlevlerinin hayata geçirilmesi bakımlarından önem taşımaktadır. Bu yıl festivalimiz 3 gün sürecek. Festivalimizi Hıdrellezden ayırarak ayrı bir günde yapacağız. İlçe stadında yapılacak gösterimlerin ilgi göreceğine inanıyorum.” diye konuştu.
Festival Yürütme Kurulu Üyeleri Mustafa Acar ise festivale katılacak sanatçılar ile yapılacak flüt çalma yarışması hakkında bilgiler verdi. Festival kapsamında 12 Mayıs 2012 tarihinde İstanbul Çırağan sarayında bir basın toplantısı düzenlenerek, festivalin tanıtımının sağlanacağı bildirildi. Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan festivalin Komite Başkanı ve tüm Yürütme Kurulu Üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, tüm halkımızı festivale katılmaya davet etti. (Kocatepe)