Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Sanayi gidecek, Müze alanı sosyal tesis olacak”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya katıldığı açılış töreninde Afyonkarahisar’ın en önemli projelerinden olan AFRAY projesinin bir bölümünün 2022 yılında başlayacak olan hızlı tren projesine dâhil edildiğinin müjdesini verdi. Özkaya, “2022 yılında verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmiş olmanın mutluluğunu beraber yaşayacağız” ifadelerini kullandı. Yeni altgeçidin büyük önem taşıdığını belirten Milletvekili Özkaya şehrin bu bölgesinin Sanayi Sitesi taşındıktan ve Müze arazisi sosyal tesise dönüştükten sonra bambaşka bir görünüm kazanacağını söyledi

 

 

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya Afyonkarahisar Belediyesi’nin projesi olan ve yapımı tamamlanarak hizmete açılan Şükrü Çelikalay alt geçidinin açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Afyonkarahisar için çok büyük yatırımlar yapıldığına ve bu yatırımların devam edeceğine dikkat çeken Özkaya öncelikli olarak Afyonkarahisar’da karşılaşılan sorunlarına yönelik yatırımlar yapıldığını kaydetti.
“AFYONKARAHİSAR’DAKİ
BİR NUMARALI ŞİKÂYET
TRAFİK SORUNU İDİ”
Şükrü Çelikalay alt geçidinin açılış töreninde konuşan Milletvekili Özkaya, Afyonkarahisar için gerçekten önemli bir adım atıldığını vurgulayarak, “Bugün burada Afyonkarahisar için önemli bir alt geçidin açılışını yapıyoruz. Seçim dönemindeki tespitlerimizde Afyonkarahisar açısından Belediyecilikte bir numaralı şikâyet hususu şehir merkezinde ki trafik sorunu, otopark sorunu olduğunu hepimiz biliyoruz. Buna yönelik çalışmalar başlatıldı. Bu alt geçit, bu kapsamda ki çok önemli bir yatırım, bundan sonra devamları da gelecek tabi ki. Ankara’da Melih Bey alt geçitlere başladığında yüzlerce dava açmışlardı alt geçitler öldürür diye. Hepimiz yaşayarak gördük ki Ankara o alt geçit, üst geçit, battı çıktılar sayesinde nefes almaya başladı. Daha sonra Türkiye bunları adım adım yaygınlaştırdı. İnsanoğlu zenginleştikçe, refah arttıkça araç sayısı artıyor, araç sayıları arttıkça şehrin trafik sorunlarını çözecek daha yeni hususları geliştirmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.
“ZAHMET ÇEKİLMEDEN
RAHMET GELMİYOR”
Özkaya, Afyonkarahisar Şükrü Çelikalay alt geçidinin hemen bitişiğinde olan müzenin bulunduğu yerin imarının Belediye’den geçip orasının sosyal tesis olarak faaliyete başladığında bu bölgenin çok daha rahatlayacağını dikkat çekti. Özkaya bölge ile ilgili, “Şuanda burada bulunan sanayi gidecek, sanayinin yerine konutlar gelecek, bunların hepsini bir bütün halinde düşündüğümüzde yeşil alanlarıyla, alt geçit, üst geçitleriyle bu çalışmaları önemsiyoruz ve sonuna kadar destekliyoruz. Bu çalışma 5 buçuk ayda yapıldı. Evet, 5 buçuk ay bu işler için kısa bir süre ama bu bölgedeki esnafımız, halkımız, burayı kullanan insanlar için de bir sıkıntı kaynağı oldu, onlar da haklarını helal etsinler. Bir zahmet çekilmeden rahmet gelmiyor. Rahmetle zahmet doğru orantılı. Yakında hızlı bir şekilde trafiğin aktığını gördüklerinde evet Belediyemiz haklıymış, bu sıkıntıyı hep beraber Afyonkarahisar için çektik diyebileceğiz. İnşallah bu yatırımlar adım adım artıracak. Başkanım söylemedi ama yakında BAĞ-KUR binasının oradaki otopark yapımına da başlayacak. O bölgedeki trafiğinde rahatlatacak. İnşallah bir adım sonra PTT binasını da yıkıp orayı da meydana katarak altını otopark yaparsak o bölgedeki girişi çıkışı daha kolaylaştırarak şehir merkezinde ki otoparkı başlatırız” ifadelerini kullandı.
“AFRAY PROJESİNİN BİR
BÖLÜMÜ 2022 YILNDA BAŞLAYACAK”
Özkaya bir önemli sözlerinin de Afyonkarahisar’a AFRAY projesi olduğunu ve bu projenin 2022 yılında başlayacak olan 22 milyar yatırımlı bir projeye dâhil olduğunu belirtti. Özkaya, “Gelirken Ulaştırma Bakanlığımız ile tekrar görüştük. 2021 yılı sonu itibariyle Ankara, Afyon ve İzmir hızlı tren yolu yeniden ihalesi yapıldı. Hazine ile birlikte proje sözleşmeleri ve borç sözleşmelerinin ilişkileri devam ediyordu. Onlarda da son aşamaya gelinmiş. Çok büyük bir yatırım, 22 Milyar Lira. 2022 yılında başlayacak bizim AFRAY’ımızın bir bölümü de bu projenin içerisine dâhil oldu. Hep beraber Valimiz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız gidip Sayın Bakanımızdan istirham etmiştik. O da dâhil oldu inşallah 2022 yılında o verdiğimiz sözü de yerine getirmiş olmanın mutluluğunu beraber yaşayacağız.” dedi. >> Burak AYDIN’ın Haberi

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti