Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sandıklı Belediyesi Şehit ve Gazilere yer tahsis etti

Bu haberin fotoğrafı yok
Sandıklı Belediyesi Şehit ve Gazilere yer tahsis etti

Sandıklı Belediyesi tarafından Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneğine yer tahsisi yapıldı

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol’u ziyaret ederek derneklerine yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ettiler.
Ziyarette, Belediye Başkanı İsmail Elibol ile Dernek Başkanı Kumartaşlı, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği için Sandıklı Yeni Belediye İş Merkezi’nde yapılan yer tahsisinin protokolü imzalandı.
Başkan Elibol, Şehitlere, ailelerine ve gazilere her zaman sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Elibol, “Şehitlerimize, gazilerimize sahip çıkmamız gerek. Şehit ve Gazilerimize sahip çıkmazsak hangi değerlerimize sahip çıkabiliriz? Hem belediye hem de kendi şahsım olarak her zaman şehit ve gazilerimizin yanındayım.” dedi.
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği’nin 2847 sayılı kanuna göre 1915’te kurulmuş Türkiye’de tek kamu adına şehit ve gazilik ile ilgili bir dernek olduğunu hatırlatan Kumartaşlı, diğer derneklerde Şehit ve Gazilik kelimelerini bulundurmanın yasak olduğunu söyledi.
Kumartaşlı, “İnsanlarımız kanunlarda ki boşluklardan yararlanarak bazı dernekler kurup kitap, dergi, gazete satıyorlar. İnsanlarımızda şehit ve gazilerimize karşı duyarlı oldukları için beş lira ise on lira veriyorlar. Bu paraların hiçbiri şehit ve gazilere gitmiyor. Büyük rantlar elde ediliyor. Bu tip olaylar bizi çok yıpratıyor. Şehit ve Gazilerimizin haklarını savunurken birde bu tip olaylar ile mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Vatandaşlarımızın bu konuda dikkatli olmalarını isterken sizler ile işbirliği içersinde bu tip olaylar ile mücadele etmek istiyoruz.”
Sandıklı Belediyesi tarafından kendilerine tahsis edilen yer için gururlandıklarını ifade eden Kumartaşlı, 18 Mart’ta dernek tabelalarını asarak, mücadelelerine hep birlikte devam edeceklerini kaydetti.
Kumartaşlı Belediye Başkanı İsmail Elibol ve Sandıklı Belediyesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğünde görevli Fahri Güldalı’na teşekkür belgesi ve Fahri Üyelik kimliği verdi. Elibol ise Kumartaşlı ve beraberindekilere Sandıklı’nın tanıtımının yer aldığı kitaplar ile Türk Bayrağını hediye etti. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti