Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sandıklı kendi elektriğini kendi üretecek

Bu haberin fotoğrafı yok
Sandıklı kendi elektriğini kendi üretecek

Sandıklı Belediyesi rüzgar enerjisinden elektrik üretimi çalışmalarına başladı. Sanjette yaşanan elektirik kesintisi sonrası rüzgar enerjisinden elektirik üretimi çalışmalarına hız verdiklerini kaydeden Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, “Kötü komşu ev sahibi yapar” dedi

Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol ‘En Büyük Hayalim’ dediği Rüzgar Enerjisinden Elektrik Üretiminin çalışmalarına başlandığını ve en kısa zamanda ucuz elektriğe kavuşulacağını söyledi.
Santral 40 ayda tamamlanacak
Turizm Bakanlığına uygun görüş için yapılan müracaatın sonuçlanması akabinde, Günce Enerji Yatırım, Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından İlçe sınırları içersinde bulunan ve rüzgar akışkanlığı yoğun olan Timurlenk tepe civarı, Celiloğlu köyücivarı, Çiloğlan tarla tepesi civarı, Döşeme tepesi civarı ve Sarıkaya sırtı civarına 6 adet rüzgar enerjisi tribünü kurulması için çalışmaların başlayacağını söyleyen Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol; “Bundan 1 yıl önce en büyük hayalimin rüzgardan elektrik üretmek olduğunu söylediğimde çoğu bunu hayal ürünü olarak görmüştü. Yapmış olduğumuz görüşmeler ve yoğun uğraşmalarımız sonucunda Ankara’da çalışmalarını sürdüren Günce Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından Belediyemize rüzgar enerji santrali imarı için resmi müracat yapılmıştır. Turizm Bakanlığı’ndan kurum görüşü sorulmuş olup olumlu cevap ve görüş gelmesiyle beraber çalışmalara kısa zamanda başlanacaktır. Yıllık ortalama 43 Milyon KWH elektrik üretmesi beklenen santral 40 ay gibi bir sürede faaliyete geçirilmesi düşünülmektedir.” şeklinde konuştu.
“Kötü komşu
ev sahibi yapar”
Belediye ve Sanjet hizmetlerinde elektrik tüketiminin çok fazla olduğuna ve yapılan zamlar sonucuda faturaların daha da kabaracağına değinen Başkan Elibol “Son günlerde yaşanan elektrik sıkıntıları ile elektriğin günlük yaşamdaki değeri daha iyi anlaşılmıştır. Bu yüzden de bu konunun üzerine daha hassas ve daha sorumlu yaklaşarak elektrik üretimi konusunda somut bir adım atılmıştır.” dedi.
Teknoloji çağında bu tür nimetlerden yararlanılması gerektiğinin altını çizen Başkan Elibol “Bizimde alternatif elektrik satın alabileceğimiz yerlerin çıkması Sandıklı’nın geleceği açısından son derece önemlidir. Halk arasında meşhur bir atasözü vardır “Kötü Komşu Mal Sahibi Edermiş” diye yaşanan bu polemik bu konuda yaptığımız çalışmalara hız kazandırmada büyük etken olmuştur. Artık elektrik satın almada alternatif bir özel kurum daha olacaktır. Sandıklımıza yatırımcı olarak gelecek şirkete Belediye olarak her türlü desteği vermeye hazırız” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti