Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Sandıklı Raporu” yarın açıklanacak – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
“Sandıklı Raporu” yarın açıklanacak

Hafta sonu Sandıklı’nın köylerinde incelemelerde bulunan CHP’li milletvekilleri, göz ameliyatı sonrasında yaşananlarla ilgili düşüncelerini yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapacakları toplantıyla basına duyuracaklar

Afyon-karahisar’ın Sandıklı ilçesine bağlı Hırka ve Emirhisar’da “göz ameliyatı” olayıyla ilgili incelemelerde bulunan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ile CHP Kırklareli Milletvekili Tansel Barış, incelemelerinden sonra edindikleri izlenimleri, yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapacakları basın toplantısıyla kamuoyuna duyuracaklar.
Konu hakkında bilgi veren CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, ziyaretleri sırasında mağdurlarla, Afyonkarahisar Tabip Odası’yla ve tıp merkeziyle görüştüklerini belirterek “Biz gezilerimizde herhangi bir kurumu ya da kişiyi yargılamak üzere yola çıkmadık. Bizim ilk hedefimiz, yurttaşların devlete olan güvenini artırmak oldu. Klinik, ameliyattan sonra hemen tedbir almalıydı. Bakanlık da bu olayla ilgili sıkı denetleme yapmalıydı. Afyonkarahisar sağlıkta üzücü olaylarla karşı karşıya geliyor. Bundan sonra böyle acıların yaşanmaması için çalışıyoruz” dedi.
Ünlütepe, Sandıklı’da yaşanan göz ameliyatı ile ilgili olayın bir önemli sorunu da gündeme getirdiğine dikkat çekti ve şöyle konuştu:
“Bu olay, Afyonkarahisar’daki hekim açığını da gündeme getirdi. Sandıklı’da şu anda göz doktoru bulunmu-yor. Bir göz doktoru varmış, ama o da hamileliği nedeniyle raporlu. Onun yerine Afyonkarahisar’dan dönüşümlü olarak göz doktoru gelebilir, ama bu henüz uygulanmıyor. Biz 2002’den bu yana doktor açığının olduğunu biliyoruz ve söylüyoruz.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti