Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sandıklı’da marketler denetlendi

Sandıklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından, ilçe genelinde faaliyet gösteren marketlerde denetim yapıldı.

Sandıklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü

 

 

 

 

Sandıklı Belediye Zabıta ekiplerinin yaptığı denetimlerde özellikle temel gıda maddeleri ve diğer ürünlerin raf etiket fiyatları ile kasa fiyatlarının uyumlu olup olmadığı sıkı bir şekilde kontrol ediliyor.

ETİKETLER VE SON KULLANMA TARİHLERİ İNCELENİYOR

Zabıta ekipleri, vatandaşların sağlıklı ve dürüst bir alışveriş ortamına sahip olmalarını hedefleyerek, marketlerde periyodik olarak denetimlerini sürdürüyor. Ekipler, özellikle bakliyat ürünleri, süt ve süt ürünleri, sıvıyağ, şeker, un gibi temel gıda maddelerinin yanı sıra diğer ürünlerin de etiket fiyatlarını ve son kullanma tarihlerini titizlikle inceliyor. Denetimler sırasında rastgele seçilen ürünlerin etiket fiyatlarıyla kasada belirlenen fiyatların uyumlu olup olmadığı kontrol ediliyor. Bu yöntemle işletmelerin etiket hilesi yapmasının önüne geçilerek vatandaşların mağdur olması engelleniyor. Uyumsuzluk tespit edilen işletmelere ise idari yaptırımlar uygulanıyor. Zabıta ekipleri aynı zamanda halk sağlığını tehdit eden son kullanma tarihi geçmiş ürünleri de tespit ederek imhaya gönderiyor. Bu sayede tüketicilerin sağlıklı ve güvenilir ürünlerle alışveriş yapmaları sağlanıyor.

AMAÇ VATANDAŞIN HAKKINI KORUMAK

Sandıklı Belediye Başkanı Dr. Mustafa Çöl, denetimlerin amacının vatandaşların haklarını korumak olduğunu belirtti. Çöl, “Vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenli bir şekilde alışveriş yapabilmesi en öncelikli görevlerimizden biri. Bu nedenle zabıta ekiplerimizle sürekli olarak market denetimlerini gerçekleştiriyoruz. Etiket hileleri ve son kullanma tarihi geçmiş ürünlerle mücadele ederek, halkımızın güvenini korumayı sürdüreceğiz.” Dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti