Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sandıklı’nın kongresinden ‘sürpriz’ çıktı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Sandıklı'nın kongresinden 'sürpriz' çıktı

Sandıklı Belediyespor’un Cumartesi günü yapılan kongresinde adaylık için ismi geçen Hidayet Başçifti ve Halil İbrahim Necipoğlu’nun aralarında bulunduğu yönetim kulüp borçları nedeniyle adaylıktan vazgeçtiler ve kongre salonunu terkettiler.

Bunun üzerine kulübün kayyuma kalması tehlikesiyle karşı karşıya kalması üzerine takımın genel kaptanı Mustafa Nihat Akti, yeni bir yönetim listesi oluşturarak başkanlığa seçildi.

Sandıklı Belediyespor’un geçen hafta yapılması gereken ancak yeterli çoğunluğun sağlanamaması üzerine bu Cumartesi gününe ertelenen genel kurulu, sürpriz bir sonuçla tamamlandı. Spor Toto 3. Lig’de Afyon’u temsil edecek tek takım olan Sandıklı Belediyespor’da olağanüstü genel kurul toplantısı sıkıntılı da olsa yapıldı. Geçen hafta yapılmak istenen ancak ilk toplantıda yeterli çoğunluk sağlanamayan toplantı, bu Cumartesi gününe ertelenmişti. Cumartesi günü yapılan genel kurulda sürpriz olduğu kadar Sandıklılı taraftarları da yaralayan gelişmeler meydana geldi. Yönetim için adı geçen Hidayet Başçiftçi ve Halil İbrahim Necipoğlu’nun da aralarında bulunduğu tek listenin yönetime aday olacağı daha önce yapılan açıklamalarla bildirilmişti. Ancak kulübün şahıs borçlarının dışında SSK, vergi ve TFF’ye olan yaklaşık 110 bin TL’lik borcunun olması nedeniyle Hidayet Başçiftçi ve Halil İbrahim Necipoğlu’nun oluşturduğu liste adaylıktan çekildi. Bunun üzerine kulübün kayyuma kalması belkide kapanmayla karşı karşıya kalması gündeme geldi. Durum bu kadar vahim bir noktaya gelince de Sandıklı Belediyespor’un Genel Kaptanı Mustafa Nihat Akti, ayak üstü bir yönetim listesi oluşturdu ve bu yönetim listesi yönetime geldi. (Kocatepe)

‘Belediye’
ibaresi çıkartıldı

Cumartesi günü saat 14.30’da Sandıklı’da yapılan genel kurul toplantısında çoğunluk aranmadan genel kurula geçildi. Sandıklı Belediyespor’un kongresi yapıldı. Yaklaşık üç buçuk saat süren kongre sonrası Mustafa Nihat Akti’nin son anda oluşturduğu liste göreve seçildi. Ayrıca genel kurulda da kulübün adından da ‘Belediye’ ibaresi de kaldırıldı. Sandıklı Belediyesi Düğün Salonu’nda saat 14:00’de yapılan genel kurul deyim yerindeyse hayal kırıklıklarıyla sona erdi. (Kocatepe)

Elibol: “Kulüpten alacağım yoktur”

Kongrede geçen yıl takımın hem maddi hem de manevi yükünü çeken isimlerden olan Sandıklı Belediye Başkanı Ve Onursal Başkan İsmail Elibol da bir konuşma yaptı.
Elibol konuşmasında kulübe şahsi olarak yardımda bulunanların alacaklarını bağışladıklarını söyledi. Elibol da kendisinin şu ana kadar takıma maddi anlamda destekte bulunduğunu belirterek bu desteklerin maddi kayıtlarının da bulunmadığını belirtti. Elibol, kulüpten de herhangi bir alacağının da olmadığını kaydetti. İsmail Elibol, “Kulüpten alacağı olan arkadaşlarımızdan Erol Mezgil 100 bin TL sini, Adem Şeker ve Hasan Tekin 50 Bin TL’yi kulübe bağışladılar. Bağış makbuzu kestirdiler. Benim ise maddi alacaklarımın ve yardımlarının resmi kaydı bulunmamaktadır. Benim de herhangi bir alacağım yoktur. Kulübün 106 Bin TL sigorta ve vergi borcu bulunuyor. Yeni yönetim kulübü bu borçla devralacaktır” dedi. (Kocatepe)

Başçiftçi şartlarını sıraladı ve gitti

Kulübün genel kurul toplantısından haftalar önce yapılan konuşmalarda ve açıklamalarda aday olabileceklerini söyleyen eski başkanlardan ve yöneticilerden Hidayet Başçiftçi de genel kurulda bir konuşmada bulundu.
Başçiftçi konuşmasında göreve gelmek için şartlarını sıraladı ancak bu şartlar da eski yönetimce kabul görmeyince adaylıklarını çekerek kongre salonundan ayrıldı. Hidayet Başçiftçi kendilerinin, bu 106 bin TL’nin de ödenmesi ve takıma barınma-yemek masraflarının belediye tarafından karşılanması durumunda yönetime talip olacaklarını söyledi. Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol da bu isteklerin kabul görülemeyeceğini ancak kendi şahsi desteklerinin kulübe devam edeceğini ifade etti. Bu konuşmalardan sonra da Hidayet Başçiftci, “Kulübün borcu olan 106 Bin TL’nin yarısını eski yönetim yarısını da yeni yönetim karşılasın. Pazartesi günü bu borçları ödeyelim. Liste çıkmama durumunda eski yönetim devam etsin biz de eski yönetimin yedeği olduğumuz için daha sonra eski yönetimden istifalar olur, yine biz de göreve geliriz. Mart ayında da normal kongremizi yaparız” dedi. Bu konuda da mutabakat olmayınca Hidayet Başçiftci ve arkadaşları kongre salonunu terk ettiler. (Kocatepe)

Nihat Akti son anda liste çıkardı

Sandıklı Belediyespor’un genel kurul toplantısında tek listenin aday olması bekleniyordu ancak Hidayet Başçiftçi yönetimindeki listede yer alanların kongre salonunu terketmesiyle kulübün kayyuma kalması yahut kapanma tehlikesi meydana geldi. Bunun üzerine geçen sezon takımda Genel Kaptanlık görevini yürüten Mustafa Nihat Akti, son anda bir liste çıkartarak yönetime talip oldu. (Kocatepe)

“Herkesin desteğini bekliyoruz”

Sandıklıspor’un genel kurulundan sonra göreve gelen Mustafa Nihat Akti başkanlığındaki yönetimin tek amacının kulübün kayyuma kalmaması amacıyla temsilî bir yönetim olduğu belirtildi. İlerleyen dönemlerde yeni bir kongrenin daha yapılacağı kaydedildi. Kulübün gelinen noktada başkanı olan Mustafa Nihat Akti de şu konuşmayı yaptı: “Kulübe birkaç aydır yönetime talip olmak isteyen arkadaşların son anda vazgeçmelerinden dolayı, Sandıklıspor’un kapanmasına gönlümüz razı olmadı ve ben yönetime talip oldum. Bölgemizde Isparta Emrespor ve Sandıklıspor dışında profesyonel ligde mücadele eden takım yok. Bu takım bir tek Sandıklı’nın takımı değil. Afyonkarahisar’ın da takımıdır. İlimizdeki tüm bürokratlardan, işadamlarından destek bekliyoruz” diye konuştu. (Kocatepe)

İşte Sandıklıspor’un yeni yönetim kurulu

Yapılan oylamada seçilen yeni yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluşuyor:
Mustafa Nihat Akti
Ali Eser
Rüştü Altınay
Hasan Tahsin Aksu
İmran Üstüner
Ali Karaağaç
Ahmet Tuncer
Ahmet Çırağ
Kenan Güler
Yedekde ise;
Süleyman Nayır
Ramazan Söyler
Ahmet Akşit
İbrahim Özer
Yusuf Şahan
Ali Osman Düz
Ünal Kırkpınar
Yunus İnci
İbrahim Türköz
Asil Üyeliğine;
Mustafa Gürel
Hüseyin Altınkaynak
Eyüp Kırcı
Yedek üyeler;
Kadir Ünal
Feridun Beydilli
Mustafa Erkalan (Kocatepe)