Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sandıklı’ya dördüncü termal sera kuruluyor

Bu haberin fotoğrafı yok
Sandıklı'ya dördüncü termal sera kuruluyor

Sandıklı seracılıkta marka kent olma yolunda hızla ilerliyor. Termal enerjinin kullanıldığı tarım sektöründe Sandıklı’da dördüncü büyük sera yapılması için gerekli çalışmalar başlatıldı. Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol’un çabalarıyla ülkemizde ki büyük yatırımcıların ilgi odağı olan Sandıklı’da, ekonominin canlanması, işsizliğin azalması ve Sandıklı’nın bölgenin marka şehirlerinden birisi olması konusunda büyük önem arz eden yatırımlar devam ediyor

Ortaklarının Sandıklı’lı olması yönünden de ilçedeki diğer iş adamlarına örnek olabilecek yatırım atağı ilçeye dördüncü büyük serayı kazandıracak. Sandıklı’da inşaat sektöründe büyük yatırımlara imza atan Sanbeton firmasının ortakları Mustafa Gürel, Halil Kokkokoğlu, Sandıklı’da faaliyet gösteren ve imal ettiği dorselerle ülkenin her kesiminde yer alan karoser sanayisinin büyük markası Ekol Dorse sahibi Erol Mezgil ve ürettiği tarım makinelerini ülke geneline ve yurt dışına ihraç eden Elibollar Tarım Alet ve Makineleri Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Elibol’un ortaklığıyla Hüdai Kaplıcası yakınında kurulacak dördüncü büyük sera ile Sandıklı seracılıkta çok önemli bir yol kat edecek. Ziraat Bankası’ndan tarımsal destek kredisi ve Hazine Müsteşarlığı’ndan alınan teşvikle kurulan ortaklıkla Sandıklı ekonomi canlanacak. Sandıklı’daki iş adamlarına örnek olacak girişimle, ülkemiz ekonomisinde bireysel şirketlerin devamlılığını sağlayamazken, ilçemizde atılan bu adımla Sandıklı’da ortak iş yapma anlayışı yaygınlaşmış olacak.
70 bin metrekarelik alan
Sandıklı’da faaliyet gösteren iki büyük seranın yanı sıra geçtiğimiz hafta Sandıklı Belediyesi ile sıcak su protokolü imzalayan üçüncü büyük sera sonrasında San-Tarım tarafından yapılacak olan sera ilçedeki dördüncü büyük sera olacak. 70 bin metrekarelik alana kurulacak olan sera 3 etap halinde yapılacak. İlk etapta 25 bin metrekarelik alana yapılacak olan sera inşaatının 3 ayda tamamlanması hedefleniyor.
Kasım ayında yapım çalışmalarına başlayacak olan serada faaliyete başladığı ilk etapta 40 kişinin istihdam edilmesi hedeflenirken, yapılacak sera Sandıklı’daki işsizliği azaltacak. Yapılacak seraların tam olarak faaliyete geçmesiyle ilçe ekonomisi canlanacak ve büyük bir ivme kazanacak.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti