Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sandıkta Nasıl Görev Alabilirim?

Pazar günü Türkiye genelinde yapılacak olan 31 Mart yerel seçimlerinde nasıl sandık görevlisi olunur sandık görevlisinde aranan şartlar nelerdir? Sandık görevlisi kimler olamaz? Sandık görevlileri tam olarak ne yapmaktadır? Sandıkta nasıl görev alabilirim? Sorularını sizler için araştırdık.

Pazar günü Türkiye genelinde

Pazar günü yapılacak olan 31 Mart yerel seçimlerinde görev alan binlerce sandık görevlisi bulunacaktır. Seçim için son günlere yaklaşırken internette en çok araştırılanlar arasında Sandık görevlisi olmak için nereye başvurulur? Sorusu yer aldı. ki, Sandık görevlisi olmak için nereye başvurulur?

 

SANDIK GÖREVLİSİ OLMAK İÇİN NEREYE BAŞVURULUR?

2024 yılında yapılacak olan 31 Mart yerel seçiminde sandık başkanları ve sandık görevlileri başvuruları da başlamaya başladı. Yerel seçimlerde sandık başkanı ve görevlisi olabilmek için başvurunun 1 ay önceden yapılması gerekmektedir. Sandık görevlisi olmak isteyen kişiler ikametgah adresine göre seçim kurulun başkanlığına başvuru yapmalıdır. Yerel seçime girecek olan partilerin ise sandık görevlileri YSK’ys başvurmalıdır.  Siyasi partiler seçimde sandık görevlisi olarak belirledikleri kişileri YSK’ya bildirir ve başvuru yapılır. YSK’ya başvurular internetten adresinden değil YSK’ye müracaat edilerek yapılmaktadır.

Sandıkta Nasıl Görev Alabilirim

SANDIK GÖREVLİSİ OLMAK İSTEYENLERDE ARANAN ŞARTLAR SÖYLEDİR:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

18 yaşını doldurmuş olmak,

Herhangi bir siyasi parti üyeliğine sahip olmamak

Herhangi bir suçtan hüküm giymemiş olmak

 

SANDIK GÖREVLİSİ OLAMAYAN BAŞLICA KİŞİLER ŞÖYLEDİR:

Zabıta Amir Ve Memurları

İdare Amirleri

Sivil Memurlar Ve Askeri Şahıslar

 

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti