Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Satıcıların vicdan ve ticaret ahlakları çökmüştür”

İYİ Parti Afyonkarahisar İl
“Satıcıların vicdan ve ticaret ahlakları çökmüştür”

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı haftalık basın toplantıları devam ediyor. İl Başkanlığı’nda yapılan basın toplantısında İl Başkanı Mehmet İnkaya, Merkez İlçe Başkanı Okşan Efe Ulusoy ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.
Haftalık basında toplantısında konuşan Başkan İnkaya; Cumhuriyet’in nasıl kurulduğunu, Cumhuriyet Bayramı’nın Ankara’da kutlanması gerektiğini ve meyve-sebze satışında aracılık yapanlara dikkat çekti. İnkaya satıcıların vicdan ve ticaret ahlaklarının çöktüğüne dikkat çekti.
İNKAYA, CUMHURİYET’İN KURULUŞUNU ANLATTI
Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşu’nun 95.Yılını kutlayarak sözlerine başlayan İnkaya, “Cumhuriyet’in 95. yılı tüm Türk Milleti’ne kutlu olsun.” dedi.
“HAVAALANI BİR GÜN
SONRA AÇILABİLİRDİ”
Cumhuriyet Bayramı’nın İstanbul’da yapılan havaalanı açılışında kutlanmasına tepki gösteren Başkan İnkaya, “Cumhuriyetimizin ilanının 95.yılında hükümet Cumhuriyet Bayramı’nı İstanbul’da kutlama kararı aldı. Hâlbuki Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun kutlama yeri Ankara olmalıydı. Her zaman olduğu gibi havaalanı bir gün sonrada açılabilirdi. İYİ Parti bu durumu protesto etmek için İstanbul’da ki törenlere katılmama kararı aldı. Bayramı cumhuriyetin kurulduğu ilk mecliste kutladı. Hava alanının açıldığı aynı gün Atatürk’ün manevi huzurunda Atatürk’e saygı ve minnet sözleri yazan Sayın Cumhurbaşkanı mızı yeni ve ünlü hava alanının adını Atatürk hava alanı diye açıklar mı diye bekledik. Ne yazık ki alanın adı İstanbul havaalanı olarak açıklandı. Hâlbuki bu sıkıntılı ve zor günlerde Atatürk hava alanı adı Türk insanına manevi bir güç verecekti. İyi Parti bu yurdun ve cumhuriyetin Atatürk ilke ve inkılaplarının yaşatılması için vardır.” ifadesine yer verdi.
“ARACILARIN YÜREĞİNE
 MERHAMET DİLEMEKTEN BAŞKA İŞİMİZ KALMAMIŞTIR”
Meyve sebze ticareti yapan aracılar hakkında ağır eleştiride bulanan Başkan İnkaya; “Ekonomik anlamda zor dönemden geçtiğimiz şu günlerde, tüm ürünlerde fiyatlar çok yükselmiştir. Bunun nedeni dünya piyasalarındaki dalgalanmanın yanı sıra, denetlenmeyen aracılardır. Meyvede sebzede mevsimlik ürünlerde, üreticiden çok aracılar kazanmaktadır. Dayanıklı mallarda bazı satıcıların vicdan ve ticaret ahlakları çökmüştür. Çok para kazanma hırsı tüketiciyi zor durumlara sokmaktadır. Bu durumda aracıların yüreğine merhamet, tüketicilere sabır, yetkililerden denetim dilemekten başak yapacak işimiz kalmamıştır.” şeklinde konuştu.

 

 

“Mahmut Bey’in durumu önümüzdeki günlerde belli olacak”

 

Seçimlerden önce devam eden aday adaylığı süreci konusundaki soruya cevap İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, “Önümüzdeki günlerde aday adaylarımızın isimleri ve Mahmut Koçak Bey’in durumu açıklığa kavuşacak.” dedi

 

Basın mensuplarından gelen “Seçimler öncesinde aday adaylığı için yapılan başvurular ne durumda, kaç aday adayı var şu anda” sorusuna cevap veren Başkan İnkaya, “Partimizin Merkez ilçe için 4 tane belediye başkan aday adayı var. Bir de bilindiği üzere Sayın Mahmut Koçak Bey’in bizimle anılması var. Önümüzdeki günlerde aday adaylarımızın isimleri ve Mahmut Bey��in durumu açıklığa kavuşacak. Daha önce de söylediğimiz gibi sadece Mahmut Bey’e değil herkese kapımız açık. Bu vatan, bu millete, özellikle de Afyonkarahisarımıza hizmet edecek olan herkese kapımız açık. Mahmut Bey’in durumu önümüzdeki günlerde belli olacak. İlçelerimizdeki ve beldelerimizdeki aday adaylarını ilçe başkanlarımızın ilçe başkanlarımızın iradelerine ve ilçe yönetimlerinin iradelerine bıraktık. Onlar kendilerince uygun olan en iyi insanı bizden daha iyi bilecekleri için ve demokrasi işlerliğini kazandırmak için onlara bıraktık. Onlar da bizlere aday adaylarının isimlerini bildirmeye başladılar.” dedi. 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti