Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SBS sonuçları Afyonkarahisar’da yüzleri güldürdü

Bu haberin fotoğrafı yok
SBS sonuçları Afyonkarahisar'da yüzleri güldürdü

SBS sonuçlarının açıklanmasının ardından Afyonkarahisar’da Körfez Dershanesi öğrencileri Buse Akman ve Ahmet Faruk Kenar’ın tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birinciliğine ortak olduğu bildirildi

Seviye Belirleme Sınavı’nda (SBS) tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan alan Buse Akman’ın Kocatepe İlköğretim Okulu, Ahmet Faruk Kenar’ın ise Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu öğrencisi olduğu belirtildi. Özel Zafer İlköğretim Okulu öğrencisi Tarık Talha Demirdöven’in ise 6, 7 ve 8. sınıf SBS sonuç ortalamasıyla Ortaöğretim Yerleştirme Puanı (OYP) Afyonkarahisar birincisi olduğu açıklandı.
Sonucun kendilerini şaşırtmadığını ve bir kez daha gurur duyduklarını söyleyen Körfez Dershanesi Müdürü Sezai Can, son dört yıldır Afyonkarahisar’da Türkiye birincisi çıkardıklarını, bu sene de böyle bir başarıyı elde ettiklerini kaydetti.
Körfez Dershanesi Müdürü Can, “Sadece Türkiye birinciliği değil, bütün sorularda bir yanlışı olan iki yanlışı olan ve üç yanlışı olan birçok öğrencimiz var. Türkiye sıralamasında da ilk 100’de, ilk 1000’de birçok öğrencimiz derece yapmıştır. Bu başarılarımız Afyonkarahisar’ın her geçen yıl yükselen eğitim kalitesine katkı sağladığından dolayı mutluyuz” dedi.
Sezai Can, Körfez Dershanelerinin başarısının temelinde, bilgi kadar ilginin de olduğunu belirterek, öğrenci, veli, dershane ve okul iş birliğini çok iyi yürütüp deneyimli öğretmenler ve rehberlik servisinin de gayreti ile başarılarının her geçen yıl arttığını kaydetti.
Tercih edilecek lisenin seçiminde dershanenin rehber öğretmenlerinden kesinlikle bilgi alınmasını isteyen Can, bir rehber öğretmen eşliğinde tercih yapmanın telafisi mümkün olmayan hatalardan öğrencileri döndüreceği belirtti. Can, başarıda emeği geçen velilere, öğretmenlere, okul idarecilerine ve okul öğretmenlerine de teşekkür etti. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti