Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sebzeciler Odası aşure dağıttı

Afyonkarahisar Sebze ve Meyveciler

Afyonkarahisar Sebze ve Meyveciler Odası tarafından muharrem ayı dolayısıyla semt pazarlarında aşure dağıtıldı

Sebze ve Meyveciler Odası tarafından 6 kazanda yaptırılan 6 bin kişilik aşure hem Mecidiye Mahallesi’ndeki pazarda hem de Fatih Semt Pazarı’nda Oda Başkanı Veysel Gök, oda çalışanları ve esnaflar tarafından halka dağıtıldı.
Pazarcı esnafı olarak birliği ve kardeşliği her zaman pazarlara yansıttıklarını belirten Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Veysel Gök, “Her pazarımız mini bir Afyon’dur. Bütün pazarlarımızı topladığımızda Afyon’un tamamı ortaya çıkar. Hepimizin bildiği üzere, aşureler farklı gıdaların bir araya gelmesiyle oluşur. Her bir gıdanın görünüşü birinden farklıdır. Biraz inceleyip irdelediğimizde faydaları, sindirimi ve enzimleri de farklıdır. Allan’ın mührünü görürüz. Hepimizi sonsuz güzellikte yaratan rabbim bir, beraber, kardeş olduğumuz sürece, tatlılığın, bereketin, sırları ortaya çıkardı. Ne kadar birbirimizden uzaklaşır ve araya mesafeler koyarsak rahmet ve bereket sırları üzerimizden kalkar. Hepimiz biriz, hepimiz kardeşiz. Pazarlarımızda her zaman bunu yansıtıyoruz. Müşterilerimiz için geleneksel hale getirdiğimiz, içine sevgimizi dualarımızı kattığımız aşuremizin her bir zerresince esnafımıza bolluk, bereket, hayırlar, İslam Âlemi’ne de birlik beraberlik ve kardeşlik getirmesi duasıyla hicri yılın ilk ayı Allah’ın ayı olan Muharrem hepimize kutlu olsun.” dedi.
Aşurenin yapılışı hakkında da bilgi veren Başkan Gök, “6 kazanda ortalama 6 bin kişilik aşure yaptırdık. 2 kazanı Mecidiye’deki Pazar yerinde, 4 kazanı da Fatih Pazar yerinde dağıttık. Bolluğa ve bereketine inandığımız aşureyi halkımıza ikram ettik.” ifadesini kullandı. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti