Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Seçilirsek 7/24 hizmet edeceğiz”

Madeni Sanatkârlar Odası Başkan

Madeni Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Hakan Dilek, 26 Şubat 2022 Cumartesi günü yapılacak seçimde oda üyelerinden kendilerine yarım saatlerini ayırmalarını, göreve seçilmesi halinde şahsı ve ekibinin 4 yıl 7 gün 24 saat hizmet edeceğini belirtti

 

Afyonkarahisar Madeni Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Hakan Dilek, Kocatepe TV’de Burak Aydın’ın canlı yayın konuğu oldu. Dilek, Afyonkarahisar Madeni Sanatkârlar Odası Başkan adayı olarak projelerini anlattı.
“HİZMET YARIŞINA İKİMİZDE ADAYIZ”
Kocatepe Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Burak Aydın’ın sorularını yanıtlayan Dilek, oda seçimine aday olan Mustafa Yılmazaslan’la centilmence yarıştıklarını söyledi. Dilek, “Öncelikle ben değerli kardeşim Mustafa Yılmazaslan’ı medeni cesaretinden dolayı tebrik ediyorum. Rakip demiyorum refikim diyorum. İki dönemdir karşımızda. Kendisiyle geçmişten bir dostluğumuz var. Başarılar diliyorum bu bir hizmet yarışıdır. Burada esnaf ve sanatkârımızın takdiri olacak değerlendireceklerdir diye düşünüyorum.” dedi.
“BENİM ÇEKİRDEĞİM SANAYİDE”
Afyonkarahisar sanayisinde köklü bir geçmişe sahip olduğunu vurgulayan Dilek, “Sanayideki geçmişimiz 80 yılı aşkındır. Amcan ve babam sanayide oto elektrikçisi idi. Tabi eskiden bizlerinden ortaokuldan sonra sanayide çalışmaya başladım önceden de sanayi alışkanlığım var. 40 yıldır da bu işle devam ediyoruz. Başkan adaylığım açısından da Afyonkarahisar sanayisine hizmet edilmesi gerektiğini düşündüm. Madeni sanatkârlar yönetimi içerisinde şahsıma 3 yıldır yer verdiği için Mahmut Emin Birliktir Başkanıma teşekkür ediyorum. Bir eksiklik gördüğümden değil, Sayın Birliktir adaylığını koymadığı için aday oldum. Esnaf devletin ve milletin bel kemiğidir. Küçük esnaf mahallenin bekçisidir güvenliğidir. Çocuğun göbek bağı nereye gömülürse orada kalır derler ben sanayiden çıkamadım 6-7 yaşımdan beri sanayideyim. Çekirdeğimizin sanayi olduğunu biliyorum.” diye konuştu.
“2. SANAYİDE VE DEMİRCİLER ÇARŞISINDA BİR YER PLANLIYORUM”
Seçimi kazanması halinde ilk icraatının ne olacağını dile getiren Dilek, “Eğer seçimi kazanırsak ilk üç gün içerisinde 1. Sanayi Çarşısında odamıza ait bir yerimiz var. Görev bize teslim edildikten sonra birincisi 2. Sanayide ilk 3 gün içerisinde bir tane ofis açıp oradaki esnafımıza hizmet edebilmek istiyorum. İkincisi de Demirciler Çarşısı içerisinde bir yer tahsis edeceğim.” şeklinde konuştu.
“ESNAF FUARI YAPMAYI PLANLIYORUZ”
Madeni Sanatkârlar Esnaf Odasının AR-GE’ye ihtiyaç duyduğunu, inovasyonla ilgili çalışmalar yürüteceğini dile getiren Dilek şunları kaydetti: “AR-GE’ye ihtiyacımız var, inovasyonla ilgili çalışmalarımız olacak, seminerler olacak. Halkla ilişkilerimizi güçlendireceğiz. Fuarlar daha geliştirip Afyonkarahisar’da da kendi ürünlerimizin tanıtımını yapmak istiyoruz. Donanımlı araçlar yapılan ürünlerin sergisi gibi. Esnaf fuarı planlıyoruz. Esnafımızın konaklayabileceği anlaşmalı yerlerimiz olsun istiyorum. Oralardan esnaflarımız faydalansın istiyorum. Ahilik Haftası ile ilgili kutlamalar yapılıyor. Ahiliğin daha çok vurgulanmasını istiyorum. Birliktir Başkanlığında biz 8-10 tane esnaf gecesi düzenledik. Kendi içimizde bunları genişletmek istiyoruz. Esnafımıza yardımcı olabilecek hukuksal danışmanlık da sağlayacağız. Üç tane avukatımız var. Onların öncülüğünde başına gelmiş bir kaza veya hırsızlık gibi olaylarda dilekçesini yazabileceği 7/24 esasına göre danışabileceği avukatlarımız var. Mali verilerini yönlendirebilecek kişilere ihtiyaçları var. Yılsonu geldiğinde muhasebesel bir danışmanlıkta sağlayacağız. Fikir sorabilecek ve takıldıkları noktalarda öğrenebilecekler. Esnaf yardımlaşma sandığı planlıyoruz. Esnafımızın desteğe ihtiyacı var. Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörümüz Mehmet Karakaş hocam her zaman bize destek vermektedir. Otomotiv Bölümü hocalarımızla projelerimiz olmasını istiyoruz. Hem eleman yetiştirip ara eleman ihtiyacımızı çözeceğiz hem de onları da hem okullu yapmak istiyoruz. Projelerimizin başındayız.”
“MODERN SANAYİ SİTESİNİ TAM YERİNE YAPTIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM”
Programda Modern Sanayi Sitesi hakkında da bilgi veren Dilek şöyle konuştu: “Afyonkarahisar’a bölgenin en büyük Modern Sanayi Sitesini kazandırdık. Modern Sanayi Sitesi olarak her zaman devletimizin yanınızdayız. Sanayi sitesi yapmak içimde bir özlemdi. Sağ olsun dönemin Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın çok desteği olmuştur. Şuan da 382 adet dükkân yaptık. Birinci etap için iki dükkân arası genişliği 40 metre kadardır. Yılları daha geniş daha ferah proje hazırlayıp yaptık. Afyonkarahisar büyüdü. Modern Sanayi Sitesini tam yerine yaptığımızı düşünüyorum. Araç sayımız beldeler de daha fazla olduğu için orayı seçtik. 382 tane dükkânımız tamamlanmak üzere. Hatta 382 tane dükkânın yetmeyeceğini gördüğümüz için şuanda 246 tane daha 60 metrekarelik yüksekliği 9 ön cephesi 50 metre 246 tane dükkân yapıyorum. Neden 60 metrekare derseniz. 100 metre kare dükkânımızı alan esnafımız oto elektrikçi ise civatacıya v.d esnafa büyük geliyor. Ama bir kamyoncuyu düşünürseniz de küçük geliyor. Orada da biz küçük esnafı düşünerek planladık.”
“KÜÇÜK ESNAF OLMADAN BÜYÜK ESNAF OLMAZ”
İhtisas Koleji adı altında mesleki eğitim merkezi kurma planından söz eden Dilek şunları söyledi:
“Bizim en büyük sıkıntımız ara elemandır. Ben kendi çocuğumu sanayiye götürmezsem, elin çocuğu da gitmez. Eskiden kırsal bölgelerde çocuklar okumuyordu v.s ama şimdi çocukları meslek lisesine gönderiyorsun bu alanda meslek liselerindeki uygulamayı da yanlış görüyorum. Çok zeki öğrencilerin tercih edilmesi gerekiyor. Belirli bir dönemden sonra artık orada dersleri başarısız, iş yapamayan ya da iş beceremeyen insanlar meslek lisesine gider oldu. Bu da sanayimizi etkiliyordu. Orada ara eleman düşünüyoruz. Ortaokulda meslek öğretilmesi ve çıraklığı özendirmek hedeflenebilir. Devletimizde mesleki eğitim merkezleri kuruyor asgari ücretin üçte biri devlet tarafından ödeniyor. Kazalara karşı sigortası yapılıyor. Küçük esnaf olmadan büyük esnaf olmaz bunun temeli de çıraklıktır. Aileler bu konuda evlatlarını özendirebilirler. Sanayinin tozunu süpürmüş çocuğum bugünkü eğitim sistemine baktığı zaman mezunlardan daha çok güzel iş yapıyor. Hem alaylı hem mektepli yapmak önemlidir.”
“BÜROKRASİ İLE ARAM İYİ”
Hakan Dilek sözlerini şöyle tamamladı: “Hiçbir siyasi partiye odamızı mal etmek istemiyorum. Benim bürokrasi ile aramda iyidir. Aynı zamanda gazete sahibiyim. İnsanların gözü, işiten kulağı ve sözü olmak için bu sektöre girdim. Burada bir görevimiz varmış. Ben sadece finans müdürlüğünü yapıyorum, çok değerli arkadaşlarımıza kulvar verdik ilerliyorlar. 26 Şubat 2022 tarihinde Cumartesi günü Yasemin Düğün Salonu’nda saat 11.00’de seçimli olağan genel kurul toplantımız başlayacak. Bu esnafın başkan seçimi kaygısız kalmasınlar gelsinler orada konuşalım. Güçlü başkan seçebilmek için gelmelerini istiyorum. Yarım saatlerini bize ayırsınlar, ben onlara 4 yıl 7 gün 24 saat hizmet edeceğim.”
>> Burak AYDIN’ın Haberi