Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

SEÇİM ÇALIŞMALARI NASIL?

Seçime bugün itibariyle 17 gün kaldı. Meydanlarda hararet yüksek. Eski seçimler gibi olmasa da Cumhurbaşkanı adayları başta olmak üzere tüm siyasiler sahadalar. Herkes kendi görüşünü, düşüncesini savunuyor, anlatıyor.
Afyonkarahisar’da AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin miting yapması beklenmiyor. Açıklanan seçim programlarında iki liderin de şehrimizde mitingi ya da toplantısı görünmüyor.
Geçtiğimiz günlerde CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi’nin adayları Afyonkarahisar’da meydanları şenlendirdiler. Şimdi meydan milletvekili adaylarının. Seçime kadar partilerin propaganda yükü onların sırtında olacak.
***
Seçim çalışmalarında iktidar partisi olan AK Parti’nin çalışmaları daha hızlı, daha farklı gibi görünüyor çıplak gözle bakıldığında. İşin aslına bakarsak eğer Bakanlık ve Belediyelerin imkanları olmasa, seçim çalışmalarında Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu lokomotif olmasa iktidarın seçim çalışmaları muhalefetin de gerisinde kalacak.
Bakan Eroğlu neredeyse günlük Ankara’ya gidip geliyor. Sahurda program yapıyor, gündüz esnafı geziyor, akşam iftarlara katılıyor. Günde 3-4 ilçede, beldede törenlere katılıyor. Kalan zamanda partiyi ateşlemeye çalışıyor. Doğruyu söylemek gerekirse buna can dayanmaz.
Diğer adaylar da öyle… Her gün bir beldede, bir köydeler. İktidarıyla, muhalefetiyle tüm adaylar sahada olsalar da vatandaşa sorduğunuzda “Eski seçimler gibi değil” cevabını alıyorsunuz. Çalışmalar mı gevşek, vatandaş mı tatminsiz anlamak zor. Allah yardımcıları olsun.
Bir de aday adaylığı sürecinde yırtınıp, aday listeleri belli olduktan sonra ortadan kaybolanlar var ki, ara ki bulasın…
***
Anketlerin geneline bakıldığında yüzde 18 civarında kararsız ve yüzde 14-15 civarında görüşünü ifade etmek istemeyen seçmen görülüyor. Bunlar seçimin kaderini belirleyecek rakamlar. Bugünlerde yapılan tüm çalışmalar, geliştirilen tüm söylemler bu seçmenlerin oyunu alabilmek, kafasını çelebilmek için.

İFTAR SOFRALARI VE YÖRÜK SIRTINDAN KURBAN KESMEK!…

Açıkça ifade tekme gerekir ki yapılan bazı çalışmalar tarafsız seçmeni olumsuz yönde de etkileyebiliyor. Mesela Afyonkarahisar Belediyesi’nin imkanları ile ilçelerde iftar programları düzenlenip, AK Parti milletvekili adaylarının ev sahibi gibi lanse edilmesi, “Yörük sırtından kurban kesmek” olarak yorumlanıyor. Ve AK Parti’ye fayda getirdiği zannedilirken, faydadan çok zarar veriyor.
Afyonkarahisar Belediyesi İhsaniye, Çay, Dinar ve Sultandağı’nda yüzlerce kişilik iftar programları düzenleyeceğini açıkladı. Dinar’daki organizasyon yapıldı ve sanki o organizasyonun ev sahibi AK Parti Milletvekili ve milletvekili adayı Dinarlı Ali Özkaya gibiydi. Oysa yemeği Afyon Belediyesi vermiş.
Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar İyi Partili. Afyonkarahisar Belediyesi’nin iftar organizasyonu yapacağı diğer ilçeler İhsaniye’de Belediye MHP’li, Çay’da Belediye MHP’li ve Sultandağı’nda ise CHP’li başkanların yönetiminde.
***
Madem ilçelerde iftar düzenlenecekse neden tüm ilçelerde düzenlenmiyor da, sadece muhalif belediyelerin olduğu ilçeler tercih ediliyor? Bu durum, iftar organizasyonlarının tamamen seçim çalışması olduğunu ortaya koymuyor mu?
Bize göre AK Parti’nin böyle kandırmacalara ihtiyacı yok. Afyonkarahisarlılar’ın bir tas çorbaya oyunu satma niyeti olmadığı gibi, AK Parti de, yöneticiler de böyle küçük hesaplara başvurmamalı.
Bu kadar bariz, insanların gözüne sokar şekilde yapılan çalışmalar bizce yapanlara faydadan çok zarar getirir. Millet bunları görmüyor, anlamıyor zannedilmesin.
AK Parti’nin Afyonkarahisar İl Başkanlığı kasasında, milletvekili aday adaylarından, milletvekili adaylarından, genel merkezden, parti üyelerinden seçim için toplanan 1 milyon TL’ye yakın kaynak olduğu konuşulurken, Belediye bütçesine sarkmak, Yörük sırtından kurban kesmek AK Parti’ye yakışmıyor.
Bu konuda konuşulanları biz hafif bir üslupla buradan nakletmeye çalıştık, yorumları dinlemek için topluma şöyle bir kulak kabartılmasında fayda var.

SAKARYA’DA SATILAN ESKİ STAD ALANI MİLLET BAHÇESİ OLABİLİYORSA, BİZİMKİ DE OLAMAZ MI?

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün AK Parti’nin Sakarya Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen mitinginde halka seslendi. TRT’nin haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan Sakaryalılara seslenirken TOKİ kanalıyla şehirde son 16 yılda 7 bin 362 konut projesini hayata geçirdikleri belirterek, Sakarya’da eski stadın yerine Millet Bahçesi yapılacağını söyledi.
TOKİ’nin oranın satışıyla ilgili bir akit yaptığını ifade eden Erdoğan, TOKİ ile görüştüğünü, satın alan kişiyle de gerek belediye başkanının gerekse TOKİ’nin görüşmeleri yaptığını, kendisine farklı bir alandan yer verileceğini, böylece eski stadın yerinin Millet Bahçesi olacağını anlattı.
Erdoğan, “Alacaksınız çoluğunuzu, çocuğunuzu yanınıza hep beraber gidin orada çimlerin üzerinde yuvarlanın. İngiltere’nin Hyde Park’ı varsa bizim de Sakarya’da Millet Bahçemiz var. Yalnız buradan Sayın Başkan’a sesleniyorum, hemen proje çalışmalarının bir an önce başlaması lazım. Ama beton ağırlıklı değil, yeşil ağırlıklı, çınar ağırlıklı. Muhteşem bir proje süratle hemen başlatacağız.” dedi.
***
Hani bizim Atatürk Stadımız da yenisi yapılmak şartıyla TOKİ’ye devredilmişti ya… Hani TOKİ yeni Spor Kompleksimizi yapıp teslim etmişti ya… Hani TOKİ bizim eski stad alanını parselleyip müteahhitlere satmıştı ya… Hani ağaçlar kesilip inşaatlara başlanmıştı ya…
Cumhurbaşkanımızın bu sözleri sonrasında Sakarya’da uygulanan formül Afyonkarahisar’da da uygulanabilir mi diye düşünmeden edemedik.
Afyonkarahisar’ın eski Stad alanı “Millet Bahçesi” olur mu dersiniz?

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER