Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Seçim Yasakları Ne Zaman Başlıyor?

Seçim yasakları neler? Seçim yasakları ne zaman, saat kaçta başlayacak?

Seçim yasakları neler? Seçim

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için 2024 YSK seçim günü yasakları neler?

Seçim yasakları, 31 Mart 2024 Pazar günü yerel seçimleri öncesinde oy kullanmaya gidecek seçmenlerin gündeminde yer alıyor. 31 Mart’ta Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından tüm ülke genelinde uygulanacak olan seçim yasakları belli oldu. Seçim günü yasakların saat kaçta başlayacağı ise vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, seçim yasakları neler? Seçim yasakları ne zaman, saat kaçta başlayacak?

SEÇİM YASAKLARI SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

Türkiye, 31 Mart 2024 tarihinde yerel seçimler için sandık başına gidecek. Ülke genelinde saat 8.00’de başlayacak olan oy verme işlemi saat 17.00’de sona erecek. Sabah saatlerinden itibaren seçim günü yasakları uygulanmaya başlanacak. Seçim yasakları, 31 Mart 2024 Pazar günü sabah saat 6.00 itibarıyla uygulanmaya başlanacak.

SEÇİM GÜNÜ UYGULANACAK OLAN YASAKLAR

Seçim yasakları, 31 Mart 2024 tarihinde saat sabah 6.00 itibarıyla uygulanmaya başlayacak. Yasaklar gece yarısı saat 00.00 itibarıyla sona erecek. YSK kararına göre ayrıca yerel seçim günü 6.00’dan 00.00’a kadar alkollü içki satılamayacak, içkili ve umumi yerlerde alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasak olacak. Eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalacak, eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek. Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka kimse silah taşıyamayacak. Oy verme günü, seçim yasaklarına ve belirtilen kurallara uyulmak şartıyla saat 18.00’den sonra düğün yapılabilecek.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti