Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Seçimin galibi Türkiye’dir” diyen İl Başkanı Hüseyin Sezen; “Halkımızın mesajının gereğini yapacağız”

Adalet ve Kalkınma Partisi
“Seçimin galibi Türkiye’dir” diyen İl Başkanı Hüseyin Sezen; “Halkımızın mesajının gereğini yapacağız”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Sezen her hafta Salı günü yerel ve genel siyasi gündemi değerlendirilen basın toplantısını dün öğlen saat 13:30’da partide düzenledi. Genel seçimlerin ardından yapılan ilk toplantıda Seçim İşleri Başkanı Talha Hüseyin Akkaya ve Tanıtım Medya Başkanı M. Zahit Özer de hazır bulundu.
PARTİLERİN HASSASİYETİNE TEŞEKKÜR
AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, 24 Haziran tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin Türkiye ve Afyonkarahisar’a hayırlı olmasını diledi. Resmi olmayan seçim sonuçlarının açıklandığını söyleyen Sezen, “24 Haziran’ın resmi olmayan seçim sonuçları açıklanmıştır. Alnımızın akıyla Sayın Cumhurbaşkanımızı büyük bir çoğunlukla ilk turda Türkiye’nin ilk başkanı olarak seçtik. Hamd olsun Afyonkarahisar’da güvenlik ve partilerle ilişkiler açısından herhangi bir sorun yaşanmadı. Seçimlerimizi bir demokrasi bayramı havası içerisinde yaptık. Hem diğer partilerin hassasiyetlerine hem de Cumhur İttifakının bir parçası olan MHP’ye teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar genelinde emniyet güçlerimize, jandarma ekiplerimize, 5 binden fazla görev yapan sandık görevlilerimize çok teşekkür ediyorum. Bu tüm dünyada izlenen bir seçim sonucuydu” dedi.
“HALK MESAJININ GEREĞİ YAPILACAK”
24 Haziran seçimlerinin Türkiye kadar Müslüman ülkeleri de ilgilendirdiğinin altını çizen Hüseyin Sezen, irade, erdem ve cesaretle devam denildiğini söyledi. Sezen, “Seçimin galibi AK Parti değildir. Seçimin galibi Türkiye’dir. 81 milyon vatandaşımız seçimin galibidir. Bugün seçimin galibi Türkiye halkıdır, milletin ta kendisidir. 81 milyon vatandaşımızdır. Afyonkarahisar halkıdır.  Bugün hangi partiye oy vermiş olursa olsun her biri de bizim için ayrı ayrı öneme sahiptir. Halkımız tercihini hizmetten, istikrardan ve bekadan yana kullanmıştır. Halkımızın partimize verdiği mesajın gereğini yapacağız” diye konuştu.
“KAYBEDECEK VAKİT YOK”
24 Haziran seçimlerinin ardından sıranın 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmak olduğunu belirten Sezen, “Kaybedecek tek bir vaktimiz bile yok. Şimdi sıra mevcut huzuru, refahı arttırmakta ve halkımızın partimize verdiği mesajın gereğini yerine getirmektedir. Bundan sonra eksikliklerimizi tamamlayacağız ve milletimizin talep ettiklerini tek tek yapacağız. Bunun için de gece gündüz demeden çalışacağız” şeklinde konuştu.
YENİ DÖNEMDE 16 BAKAN,
9 KURUM, 4 OFİS
Her seçimin yeni bir başlangıç anlamına geldiğini söyleyen Hüseyin Sezen, sonuçların alındığını çalışmalara başladıklarını kaydetti. Sezen şöyle konuştu: “Biz sonuçlarımızı aldık. Her seçim yeni bir başlangıçtır anlayışıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yeni sistemde Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Bakanlar meclis dışından atanacak. Sistem değişikliği ile birlikte yeni hükümetin göreve başlaması için Meclis’ten güvenoyu alması gerekmiyor. Parlamenter sistemin son Başbakanı Binali Yıldırım’ın görevi de Cumhurbaşkanının yemin etmesiyle birlikte resmen sona erecek. Cumhurbaşkanımız yemin etmeden önce hükümet yetki kararnameleri ile Başkanlık Sisteminin alt yapısını hazırlayacak. Yeni dönemde 16 bakan, 9 kurum ve 4 ofis olacak. 5 Temmuz’da YSK’nın kesin sonuçları ilan etmesiyle birlikte Meclis Takvimi de işlemeye başlayacak. Kesin sonuçların ilan edilmesinden 3 gün sonra, 8 Temmuz’da Meclis yemin töreni için toplanacak. Cumhuriyet tarihinde ilk kez 27. dönemde 600 milletvekili yemin ederek göreve başlayacak.”
AFYON EGE’DE
 BİRİNCİ İL OLDU
24 Haziran seçimlerine yönelik Afyonkarahisarla ilgili sonuç değerlendirmesi yapan Sezen şunları söyledi: “Cumhurbaşkanlığı seçiminde Afyonkarahisar genelinde Recep Tayyip Erdoğan 303 bin 88 oy almıştır. Bu rakam yüzde 68.04 tekabül etmektedir. Milletvekili seçiminde il genelinde 248 bin 264 oy yurtdışı oyları ile birlikte bu sayı 255 bin 392’ye ulaşmaktadır. Afyonkarahisar AK Parti’ye yüzde 55,50 ile büyük bir teveccühünü göstermiştir. Bu da genel merkezin belirlediği bölgeye göre Ege bölgesinde AK Parti’nin şu anda birinci olduğu il Afyonkarahisar’dır. Seçimde hem teşkilatımız ve milletvekili adaylarımız canhıraş şekilde sahada altı adayımızla birlikte gece gündüz demeden Sayın Bakanımızın önderliğinde ciddi bir çalışma gerçekleştirilmiştir. İlimiz Türkiye ortalamasının 13 puan üzerinde 1 oy almıştır. Şunu da yapsaydık, diyebileceğimiz bir şey kalmadı. Seçmenlerimizin elini sıkarak, gönlüne girerek, dinleyerek, birebir görüşmeler sağlayarak çalıştık. Ramazan olmasıyla birlikte Ramazan’ın bereketi ile akşam iftar, gece sahur yaparak çalıştık. Burada Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’nun etkisi çok büyüktür. Afyonkarahisar’ımıza hayırlı uğurlu olsun.”
İSCEHİSAR İLÇELERİN BİRİNCİSİ
AK Parti’nin ilçelerde aldığı oy sıralamasında İscehisar’ın birinci, İhsaniye’nin ikinci, Hocalar ilçesinin üçüncü sırada yer aldığını açıklayan Sezen sözlerine şöyle devam etti: “Aldığımız oylar bakımından ilk 3 ilçemiz İscehisar, İhsaniye ve Hocalar’dır. Merkezimiz yüzde 57 oy ile AK Parti’ye desteğini sürdürmüştür. 7 Haziran seçimlerine göre yüksek, 1 Kasım seçimlerine göre oy oranımız biraz düşmüştür. Ama Allah’ın izniyle ortalamanın üzerinde bir sonuç aldık.
Ben seçim süresince öncelikle tüm teşkilat mensuplarımıza, Gençlik Kollarımıza, Kadın Kollarımıza, Yönetim Kurulu Üyelerimize koordinasyonlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Biz her zaman diyoruz; direklere bayrak asan gencimiz ile İl Başkanımız aynı duygu ve düşüncelerle, aynı maksatla çalıştık. Sen, ben demeden güzel bir çalışma ortaya koyduk. Sayın Bakanımızın ve vekil adaylarımızın önderliğinde bu çalışmaları yaptık. Talepleri aldık, eksiklerimizi not ettik, yapılması gerekenleri aldık. Teveccühlerle karşılaşıp yapılması gerekenleri önümüze koyduk. İnşallah dur durak demeden yeni seçim için çalışmalarımıza başladık. Yeni seçimden kastımız AK Parti’nin geleneğinde olan biten bir seçimin hemen ardından gelecek seçim için hazırlıklar ve çalışmalardır. İnşallah önümüzde 2019 yılı Mart ayında yerel seçimler var. 2023 için de biz şimdiden çalışmalarımıza başladık.”
CHP OY
KAYBETTİ, MHP’DEN İYİ’YE KAYIŞ VAR
AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen basın toplantısında düşen oyların nereye kaydığı noktasında sorulan soruyu bu oyların nereye kaydığını değerlendirmenin zor olacağı şeklinde cevaplandırdı. 7 Haziran seçimlerinden sonra 1 Kasım seçimlerinde, istikrardan yana AK Parti’ye daha önce oy vermeyen seçmenlerin bile 1 Kasım’da partisine oy verdiğini söyleyen Sezen, “Bu durumu biz kabul ediyoruz. O oylar emanetti. MHP’nin de ittifaka girmesiyle herkes kendi yerini buldu diye düşünüyorum. MHP’den de İYİ Parti’ye bir kayış olduğu görünüyor. Hatta CHP’den bile ilimizde var. CHP’de de oy oranında bir düşüş yaşandı. Dolayısıyla 1 Kasım’da istikrar için bizi destekleyenlerin oyunun MHP’ye gitmiş olabileceğini düşünüyorum” dedi.
SIRALAMA TEMEL ETKEN DEĞİL
AK Parti’nin teşkilat adabı olan bir parti olduğuna vurgu yapan Sezen, “Liste sıralamasına Türkiye genelinde hem istatistiklere hem de anketlere göre çok etkili olduğu söylenemez. Ben sıralamanın yüzde 3’lük bir etkisi olduğunu biliyorum. Liste sıralamasının illa bir etkisi olur ama hepsi de bizim partimizin adaylarıdır. AK Parti Recep Tayyip Erdoğan’ın kurmuş olduğu ve onun yolunda yürünen bir partidir. O yüzden liste sıralama etkisinin temel bir etken olduğunu sanmıyorum. Biz AK Parti olarak Afyonkarahisar’da 3 milletvekili sayımızı koruyoruz. Çıkardığı vekil sayısını düşüren iller de var. Bölgesel farklılıklar da var. Yeni sistemle ilgili bir durumdur. Cumhur İttifakı 4 milletvekili ile inşallah Afyonkarahisar’ı temsil edecek” diye konuştu.
HDP’YE YURT DIŞINDAN 2 BİN 388 OY
Önceki gün akşam itibariyle resmi olmayan yurt dışı seçim sonuçları hakkında bilgi veren Sezen, “Önceki gün akşam itibariyle yurt dışından toplam 13 bin 773 geçerli oy Afyonkarahisar’a düşmüş. Bundan bizim payımıza 7 bin 128 oy gelmiş. MHP’ye 1102 oy gelirken, CHP’ye 2 bin 441 oy, İP’e 557, SP’ye 103 oy gelmiş. Afyonkarahisar’a dağıldığında HDP’ye yüksek oy çıkıyor. HDP 2 bin 388 oy gelmiş. 3 bin 382 oyu Afyonkarahisar genelinde alan HDP, 2 bin 388 oyu da yurt dışından almış. Türkiye genelinde sosyal medyadan bazı cemaatlerin farklı partileri desteklediği iddiaları vardı. Ama ben Afyonkarahisar için böyle bir şey duymadım. Ama Türkiye genelinde böyle söylentiler var. Sosyal medyada dolaşan belge ve bilgiler ne kadar sıhhatli bilmiyorum. Ama bunlar teyit edilen bilgiler değil. Cezaevi ilgili sonuç tutanağını görmedim. Ama inceleyeceğiz. Dolayısıyla Afyonkarahisar’da daha seçim sonuçları kesinleşmedi. Bugün veya yarın Seçim Kurulu tarafından mazbatalar hazırlanacaktır. Şu ana kadar herhangi bir itiraz olmadı. İlkesel anlamda MHP ile ittifakımız seçimden sonra da devam edecektir. Ben bu sonucu hayırlı olduğunu düşünüyorum. Birlik ve beraberliğimiz meydanlarda ve zafer kutlamalarında da gözüktü. Afyonkarahisar halkı ittifakla birlikte Cumhurbaşkanımıza yüzde 70’e yakın bir destek verdi. Ben bunu çok önemsiyorum” şeklinde konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti