Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

SEÇİMLER

İlimizdeki meslek kuruluşlarında seçim heyecanı tüm hızıyla sürüyor. Son olarak Elektrik ve Elektronikçiler Odası, Sarraflar ve Kuyumcular Derneği ile Giyim Eşyası İmalat ve Satıcılar Odası’nın kongreleri gerçekleştirildi. Elektrikçiler Odası’nda Başkan Mehmet Karagöz güven tazeledi geçen hafta. Sarraflar ve Kuyumcular Derneği’nde ise yılların başkanı, mesleğin usta isimlerinden Ali Büyükduman görevi yeni başkan Mustafa Kumtepe’ye devretti. Giyim eşyası İmalat ve Satıcılar Odası’nın dünkü kongresi çekişmeli geçti ama Hüseyin Karnıbüyük yerini korudu. Karnıbüyük kongre sonunda üyelerine “Mesaj alınmıştır” dedi.
Önümüzdeki günlerde Sebzeciler Odası, Kahveciler Odası ile Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın kongreleri yapılacak. Kızılay Derneği de kongreye hazırlanıyor. Meslek odalarının kongre süreci tamamlandıktan sonra Mayıs ayı içerisinde Esnaf Odaları Birliği’nin kongresi gerçekleşecek. Oda kongreleri arasında Şoförler ve Otomobilciler Odası kongresi’nin yine çekişmeli geçmesi bekleniyor. 1400’e varan üye sayısı ile büyük odalar arasında yer alan Şoförler Odası’nda şimdiki Başkan Çetin Akyol, Özdilek Hattı’ndan Oktay Nergiz, ve Oda’nın bir süre önce görevinden ayrılan Genel Sekreteri Nizamettin Avcı yarışacaklar. Oda’nın şu anki Başkan Yardımcısı’nın da aday olacağı belirtiliyor.
Orta Anadolu şehri
Türk Basını’nın usta kalemlerinden Hasan Pulur bir fıkraya yer verdi birkaç gün önce sütunlarında. “Orta Anadolu şehirlerinden biri küfürleriyle tanınır” diye söze başlayan Pulur, her halde “başına dert almamak” için bu şehrin ismini vermedi. Bizim de Orta Anadolu şehirlerinden birisi olmamız hasebiyle dikkatimizi çekti bu fıkra. Okuduğumuz arkadaşlarımız, “yok canım, biz değilizdir bu şehir” deseler de “acaba” diyerek sütunlarımıza alalım istedik bu fıkrayı:
“Orta Anadolu şehirlerinden biri küfürleriyle tanınır. Hemen hemen her lafa “…na koduğum” diye başlar, öyle bitirirler. Şehre yeni atanan lise öğretmeninin dikkatini çekmiş, ilkokul çocukları bile birbirleriyle öyle konuşuyorlar, bir ikisini çevirmiş:
“Oğlum, niye küfrediyorsun, ayıp değil mi”
Saf saf yüzüne bakmışlar:
“Kim küfretti teyze”
“Oğlum sen biraz önce arkadaşına demedin mi?”
Biri anlamış, arkadaşına da anlatmış:
“Teyze, ….na koduğumu küfür sanıyor”

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER