Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Seçmen kitlelerini motive etmek için Anayasa hazırlığındalar”

DEVA Partisi Afyonkarahisar İl

DEVA Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Daylık, Yeni Anayasa çalışmalarını “ekonomik sıkıntının üzerini örtmek için yapılan çalışma” olarak nitelendirdi

 

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Daylık, basın açıklaması yaparak gündemdeki konuları değerlendirdi.
“YAPAY GÜNDEMLER OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR”
Daylık, “Türkiye’nin temel sorunlarıyla ilgili çözüm üretemeyenlerin yapay gündemler oluşturmaya çalıştırmaktadırlar. Ülkemizin içinde bulunduğu derin sorunların çözümünde fikir üretemeyenler, uzun süredir yürütülen kitleleri kutuplaştırma siyasetini güderek gündem oluşturmaya çalışıyorlar. DEVA Partisi olarak yaklaşık bir senedir sorunların çözümü için gece gündüz çalışıp politikalar üretiyoruz. Laf üreterek, söz dalaşlarına girerek siyaset yapmadık, yapmayacağız. Bilindiği gibi AK Parti-MHP-Perinçek koalisyonu şu günlerde, biraz yorgun düştükleri ekonomik krizden kaçmak, biraz da seçmen kitlelerini motive etmek için “din-vatan” eksenli gündem oluşturmak amacıyla yeni bir anayasa hazırlığındalar. DEVA Partisi’nin gündeminde yeni bir anayasa olmadığını belirtmek isteriz. Anayasa, toplumumuzun bir arada yaşama ilkeleridir. Bu nedenle Anayasa tüm geniş toplum kesimlerinin üzerinde anlaştığı bir toplumsal mutabakat metni olmalıdır. Bir yandan güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişin, bir yandan da yeni anayasanın tartışıldığı bugünlerde partimizin tutumu açıktır. Gündemimizde yeni anayasa yoktur. Bizim gündemimizde güçlendirilmiş parlamenter sisteme yönelik değişiklikler vardır. Bu değişiklikler Anayasa’nın yasama, yargı ve yürütme ile ilgili bazı bölümleri, Meclis İç Tüzüğü, siyasi partiler ve seçim kanunuyla sınırlıdır. Birkaç gündür yürütülen tartışmalar ışığında parti programımıza alarak açıkça sahiplendiğimiz anlayışımızın altını bir kez daha çizmekte fayda görüyoruz. Ülkemizin gerçek gündemini; işsizliği, yoksulluğu gölgelemek için bizim üzerimizden kurucu değerleri tartışan herkesi de ülkemizin sorunlarını çözecek politikalar üretmeye davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
MÜJDE SORUSU
Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen operasyon hakkında da görüşlerini dile getiren Daylık, “Gara bölgesinde düzenlenen operasyon Rehine Kurtarma Operasyonu olarak mı planlandığı , böyle planlandıysa operasyonda hayati derecede önemli hava bombardımanları ve operasyonun hedefi ile ilgili dışarıya bilgi sızıntısına neden olabilecek Peşmerge kullanımına niçin ihtiyaç duyulduğu , niçin bir kısım medyada aleni şekilde günler öncesinden itibaren ‘Gara operasyonu geliyor’ tarzında yayınlar yapıldığı, terör örgütü tarafından hürriyetinden yoksun bırakılan vatandaşlarımızın kurtarılması için yapılan risk değerlendirmesinde operasyon son çare olarak mı görüldü. Açık kaynaklara düşen bilgilere göre birliklerimiz Gara’dan çekildi. Bölgenin terör örgütü tarafından yeniden kullanılmasını engellemek adına nasıl tedbirler alındı. 9 Şubat günü, Harekâtın başladığı ifade edilen 10 Şubat 2021 Çarşamba günü için Sayın Cumhurbaşkanımız Türk milletine bir müjde vereceğini vaat etmişti ancak bu müjde açıklanmadı. Bu müjde Gara Operasyonu ile ilgili miydi? Sayın Milli Savunma Bakanımız operasyon sonrası yaptığı detaylı açıklamada şehit olan vatandaşlarımız arasında askerler varken niçin ‘sivil vatandaşlar’ tabirini kullandı. Bu tartışmalar ışığında şehitlerimize rahmet, ailelerine ve küm vatandaşlarımıza başsağlığı dileyerek, PKK terör örgütünü bir kez daha lanetliyoruz.” dedi. >> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

 

YASAL UYARI

Kocatepe Gazetesi’ne ait haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır. Haberlerin belirli bir kısmını alarak yada başlığını değiştirerek veyahut alt üst edilerek de (gazeteci tabiri ile takla attırıp) alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde de yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır.