Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Seçmenimizin bana destek oranı % 61. Partimden eleştiri değil, teşekkür alıyorum”

“Seçmenimizin bana destek oranı % 61. Partimden eleştiri değil, teşekkür alıyorum”
“Seçmenimizin bana destek oranı % 61. Partimden eleştiri değil, teşekkür alıyorum”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, gazetecilere NG Afyon Otel’de hizmetler ve çalışmalar ile ilgili sunum yaptı. Yaklaşık 3 saat süren sunumda, Başkan Çoban faaliyetlerini 316 sayfalık hazırlıkla basın mensupları ile paylaştı. Eski Belediye Başkan Yardımcıları’nın da davet edildiği toplantıda ulusal anlamda Belediye Başkanları’na yönelik gelişmeler hakkında değerlendirmesi sorulan Başkan Çoban, kendisi ile ilgili herhangi bir olumsuz bir durumun olmadığını belirtti.
EN UFAK BİR OLUMSUZLUK YOK
Çoban, “Her ay, aylık İl Başkanları toplantısı yapılır. Bu toplantıya İl Başkanımız, Belediye Başkanımız, İl Genel Meclisi Başkanımız, Kadın Kolları Başkanımız, Gençlik Kolları Başkanımız katılır. Toplantı bitiminde de İl Başkanları ile, Gençlik Kollar Gençlik Kolları ile, biz de İl Belediye Başkanları ile toplantı yapıyoruz. Buralarda tabii Belediye Başkanları ile ilgili bir şey gündeme geldiğinde herkesin içinde ‘Senin hakkında şöyle bir durum var. Dikkat et’ deniyor. Allah’a hamdolsun, 8,5 yıldır en ufak şeyle karşı karşıya kalmadık” dedi.

CHP VE MHP SEÇMENLERİ DE
TAKDİR EDİYOR
AK Parti’nin ülke genelinde sürekli anketler yaptığını, Afyonla ilgili yapılan anketlerin de kendileriyle paylaşıldığına işaret eden Çoban, “Daha geçen ayki toplantıda bir anket paylaşıldı. Allah’a hamdolsun yüzde 61 oranında biz başarılı bulunuyoruz. CHP ve MHP’ye oy verenlere de ankette soruyorlar. CHP’li ve MHP’li seçmenin yüzde 56,7’si Afyon Belediye Başkanı’nı başarılı buluyor. Her defasında teşekkürle ayrılıyoruz, yine teşekkürle ayrıldık. Bana telefonla, maille, yüzyüze, aracıyla, şununla bununla bırakınız soru sormayı, şimdiye kadar teşekkür aldım” ifadelerini kullandı.
SORULAN TEK SORU BU
AK Parti’ye oy veren vatandaşların yüzde 82’sinin Afyonkarahisar Belediyesi’ni başarılı bulduğunu hatırlatan Çoban, “AK Parti’ye oy verdim diyenlerin yüzde 82’si başarılı buluyor. Yüzde 18’i başarılı bulmuyor. ‘Diğer illerde bu oran yüzde 11’i geçmiyor, sende niye yüzde 18’ dediler. Bize bir tek bu soruldu. Ben İl Başkanlığı’ndan geldiğim için, ulaşılabilir bir Belediye Başkanı olduğum için en çok iş talebiyle geliyor insanlar. Biz erkek egemen çalışan bir kurumuz. 1600 çalışanımızdan 70 tanesi bayan. 1500 tanesi erkek. Bayanlar hakkındaki iş talebine evet diyemediğimiz için AK Partililer bize bundan dolayı karşı” dedi.
2009’DAKİ SULARI HATIRLAYIN
Afyonkarahisar’da su kalitesi bakımından bir sıkıntı yaşanmadığını hatırlatan Çoban, “2009’u bir düşünün. Marketlere gittiğimiz zaman en çok ne alıyorduk? Bulaşık makinesi, çamaşır makinesi için kireç çözücü alıyorduk. Bizim suyumuz bazen apartmanların kendi tesisatlarından doğan problemler oluyor. Halk Sağlığı Müdürlüğü tahliller yapıyor, tüm sonuçlar mükemmel çıkıyor” diye konuştu.
POLİTİK BİR CEVAP VERDİM
Battı-çıktı çalışmalarının neden daha önce gerçekleşmediği ile ilgili bir soruyu da yanıtlayan Çoban, “Dönemimizin ilk yılında şehrimizin her tarafını kazdık. AFJET, doğalgaz, su hatları… Vatandaş buna tepki gösterdi. Biz de bu şehirde yaşıyoruz. Ben niye bekleyeyim? Dumlupınar’daki doğalgaz çalışmaları görüyorsunuz henüz bitmedi. Ben ilk dönemimde kavşak yapacağız deseydim, eyvah denilecekti. Yine her taraf kazılacak denilecekti. Ben politik bir cevap verdim. Uzmanlar, battı çıktıların trafiği artıracağını söylüyor. Biz pek sıcak bakmıyoruz gibi cümleler kullandım” dedi. >> Murat Arısoy’un haberi

KATILIMCILAR ÇOBAN’A TEŞEKKÜR ETTİ

 

Toplantının katılımcıları taleplerini iletirken, görmedikleri, duymadıkları hizmetleri bu toplantı vasıtasıyla öğrendiklerini belirterek, Başkan Çoban’a teşekkür ettiler.
Eğitimci, spor adamı, gazeteniz Kocatepe’nin yazarlarından Agah Bıyıkoğlu anlatılan tüm çalışmaların insana yapılan yatırımlar lduğun adikkat çekerek, “Afyonkarahisar’ın gelişimini biz belki burada yaşayanlar olarak tam göremiyoruz ama dışarıdan gelen herkes bunu kabul ediyor. Şehre ve insanımıza yapılan yatırımlar nedeniyle Sayın aşkan’a teşekkür ediyoruz. Bu vesile ile eski staddan geriye kalan 3 nolu saha olarak bildiğimiz sahanın zemininin Belediye tarafından yeniden düzenlenmesini talep ediyorum” dedi. Bıyıkoğlu Belediye’nin amatör spor ve özellikle futbola olan katkısının artması dileğinde bulundu.
Eski Belediye Başkan Yardımcıları’ndan Osman Korkmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a yaptığı faaliyetlerden dolayı teşekkür etti. Korkmaz, şöyle konuştu:
“Ben 14 yıl Belediye’ye hizmet ettim. Bizim zamanımızdaki bütçe ile sizin gösterdiğiniz rakamlar arasında ne kadar fark olduğunu hepimiz gördük. Ben 1967 yılı Orman Fakültesi mezunuyum. 1968’de Köroğlu Beli’nde göreve başladım, o gün bugündür hep eser vermeye çalıştım. Burada gördüğüm şeylerden samimi söylüyorum duygulandım. Biz 1986’da Belediye ile karayolundan Umre’ye gittik. Yatsı namazını Musul’da kıldık. Camiden çıktık, bir vatandaş bana yaklaştı. ‘Siz Türk müsünüz’ dedi, ‘Evet’ dedim. ‘Buraya ne zaman geleceksiniz’ dedi.”
ADD Başkanı Veli Cengiz ise Başkan Çoban’ın “gönülden gönüle bir yol var gizli gizli” mısralarında olduğu gibi gönüllere yönelik çalışmalar yaptığını belirterek, Belediye’nin sosyal çalışmalarına dikkat çekti. Atatürk Ormanı’nın Türkiye’nin incisi olduğunu belirten Cengiz, “ADD Genel Başkanımız bile bu ormana hayran kaldı. Çalışmaları ve katkıları nedeniyle Sayın Başkan’a teşekkür ediyoruz” dedi.
Eğitimci-yazar, gazeteniz Kocatepe’nin köşe yazarlarından Muharrem Günay da kültürel alandaki eserlere olan katkısı nedeniyle Başkan Çoban’a teşekkür ederek, “Balkanlarda yapılan çalışmalar gibi, ülke dışında yapılan ve Türkiye Cumhuriyeti’ni yücelten çabalara daha da önem verilmeli. Sayın Başkan’ın bu çabalarının destekçisiyiz” dedi.