Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sedad Hakkı Eldem Ne Yaptı?

Geleneksel Osmanlı Mimarisi’nin otoriteleri arasında gösterilen Sedad Hakkı Eldem, Türk mimarlık tarihinde önemli bir yere sahip bir mimar ve akademisyendir.

Geleneksel Osmanlı Mimarisi’nin otoriteleri
  1. yüzyılın önde gelen Türk mimarlarından biri olarak kabul edilir ve özellikle Osmanlı dönemi evleri ile 18. ve 19. yüzyıl saray ve köşkleri üzerinde yaptığı çalışmalarla tanınır. Geleneksel Osmanlı mimarisi üzerine yaptığı araştırmalarla, mimari tasarımda geleneksel motiflerin yeniden kullanılmasına öncülük etti.

Hayatı boyunca birçok önemli esere imza atmış, mimarlık eğitimi vermiş ve çeşitli ödüller kazanmıştır. 1986 yılında Uluslararası Ağa Han Mimarlık Ödülü’nü kazanmış ve 1988 yılında Mimar Sinan Büyük Ödülü’ne layık görülmüştür. Ayrıca, Türk Evi: Osmanlı Dönemi adlı eseri, onun “ömrünün eseri” olarak nitelendirilir.

Eldem’in mimarlık anlayışı, geleneksel değerlerle modernizmi birleştirerek kendine özgü bir ulusal mimarlık üslubu oluşturmuştur. Bu yaklaşımıyla, modern Türk mimarisine öncülük eden bir isim olarak anılır.

Sedad Hakkı Eldem, 20. yüzyılın önde gelen Türk mimarlarından biri olarak tanınır. 31 Ağustos 1908’de İstanbul’da doğmuş, 7 Eylül 1988’de yine İstanbul’da hayatını kaybetmiştir.