Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Seferihisar Neyi İle Meşhur?

Antikçağ’da önemli bir yerleşim yeri olan Ege bölgesinin incisi İzmir’in ilçesi Seferihisar’da görülmesi gereken yerler ve tadılması gereken lezzetleri sizler için derledik.

Antikçağ'da önemli bir yerleşim

Türkiye’de “cittaslow” akımına uyan ilk bölge olan Seferihisar, tarih boyunca bir çok ev sahipliği yapmış olması nediyle köklü bir tarihe sahiptir. İzmir`in batısında yer alan ilçe, kuzeyde Urla, doğuda Menderes, batı ve güneyde ise Ege Denizi ile çevrili olması nedeniyle Ege’nin en kabalık ve popüler pazarı, marinası ve birbirinden güzel koylara sahiptir.

 

Seferihisar,  gezilecek birbirinden güzel mekanlara sahiptir. Seferihisar’a gittiğinizde, mutlaka,

Sığacık Köyü, Pazarı ve Kalesi, Teos Antik Kenti, Papaz Boğazı Koyu, Turkuaz Koyu, Azmak Koyu, Taş Ada Koyu gibi Sığacık koyları, Teos Marina, Seferihisar Kültür Merkezi ve Anı Evi’ni ziyaret etmelisiniz.

 

Seferihisar’a gittiğinizde aynı zamanda dünyaca ünlü şarapları ile Urla Bağ Yolu ve yine Urla’ya bağlı bir köy olan Bademler Köyü’nü bir ziyaret eden deriz.

 

İŞTE SEFERİHİSAR’IN MEŞHUR MEKANLARI

SIĞACIK KALESİ

Sığacık Limanı’nın hemen yanı başında Selçuklular Dönemi’nde Teos Antik Kenti’nden getirilen taşlarla inşa edilen Sığacık Kalesi, tarihte bir deniz üssü ve ardından gümrük kontrol merkezi olarak kullanılmıştır. İki katlı kale, iki kule ve surlardan oluşmaktadır. İçerisinde hamam, mescit ve cami de bulunmaktadır.

Seferihisar Neyi İle Meşhur?

SIĞACIK PAZARI

Ege Bölgesi’nin belki de en çok ilgi gören ve en kalabalık pazarları arasında yer alan Sığacık Pazarı, pazar günleri kurulmaktadır. Sığacık Köyü’nde ve çevre köylerde yaşayan yerli halkın yöresel ve doğal ürünlerini satışa sunulmaktadır.Seferihisar Neyi İle Meşhur

 

TEOS ANTİK KENTİ

Seferihisar’a bağlı Sığacık Köyü’nde bulunan Teos Antik Kenti; tapınak, tiyatro ve akropol kalıntıları ile Ege Bölgesi’nin önemli bir arkeoloji merkezidir. Tarihi M.Ö 1000’li yıllara kadar uzanan bu antik kent, İyonyalılar tarafından kurulmuştur. İlk olarak Persler ve Lidyalılar tarafından yönetilen Teos Antik Kenti’nde hem antik dönemlerden hem de Roma döneminden kalıntılarını görmek mümkündür.

Seferihisar Neyi İle Meşhur

SEFERİHİSAR KOYLARI

Seferihisar tekne turu sırasında görebileceğiniz koylar arasında; Papaz Boğazı Koyu, Turkuaz Koyu, Azmak Koyu, Taş Ada Koyu ve Aktaş Koyu yer almaktadır.

Seferihisar Neyi İle Meşhur

TEOS MARİNA

 

SEFERİHİSAR KÜLTÜR MERKEZİ

2015 yılından bu yana Seferihisar’da Camikebir mevkiinde hizmet veren Seferihisar Kültür Merkezi, kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır.

 

SEFERİHİSAR ANI EVİ

Seferihisar ilçe merkezinde, Camikebir mevkiinde bulunan Seferihisar Anı Evi, bir müze ve anı evi olarak hizmet vermektedir. Anı Evi, haftanın her günü 09:00 ile 18:00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilmektedir.

 

URLA BAĞ YOLU

Türkiye’nin Toskano’su olarak gösterilen Urla Bağ Yolu, edilen lezzetli şarapları, şarap evleri ve şarap tadım turları ile ünlüdür.

 

BADEMLER KÖYÜ

Bademler Köyü; oyuncak müzesi, tarihi kütüphanesi, köy pazarı, tiyatro sahnesi, tarihi sokakları, Mask Dostluk Heykeli ve yöresel lezzetleri ile anılmaktadır.