Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şehir İçi Trafik İşkencesini Sona Erdireceğiz

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, Afyonkarahisar’a vaat ettiği katkı sunacağına inandığı planlamaların başında şehir içi trafik sorunu çözümünün yer aldığını söyleyerek, “Şehir içi trafik işkencesini sona erdireceğiz” dedi.

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt beraberindeki partililerle birlikte, Erkmen Beldesi’ni, Akarçay, Veysel Eroğlu ve Masal Parkı’nı ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

DEZAVANTAJLI KESİMLERE VE ÜRETEN KADINLARIMIZA YÖNELİK PROJELERE AĞIRLIK VERDİK

Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, yoksul, dezavantajlı kesimler, engelliler ve kadınlarla ilgili projelere ağırlık verdiklerini belirterek, “Toplumumuzun büyük bir kesimini bu dezavantajlı hemşehrilerimiz oluşturmaktadır. Özellikle engelli kardeşlerimizle ilgili yapılan çalışmaların yeterli olmadığıyla ilgili hem teşkilatımızla hem hemşerilerimizle hem fikiriz. Gençlerimizle ilgili etkinliklerimizde, seçim çalışmalarını sürdürürken hep bu yönde tepkiler alıyoruz. Çevre illerle ilimizi kıyaslayan gençlerimiz eğitim faaliyetlerinin, kültürel faaliyetlerin, sanatsal faaliyetlerin son derece yetersiz olduğundan dert yanmaktalar. Tiyatro faaliyetlerinden tutun diğer faaliyetlere kadar bu tür sıkıntıların yaşandığından dert yanmaktalar. Özellikle kadınlarımızla ilgili çalışmalarımızda MHP’nin teşkilat yapısında Kadın Aile Çocuk ve Engelli Politikaları ismi altında kısa adıyla KAÇEP yapılanmamız var. Başka partilerde kadın kolları sadece kadın kolları olarak faaliyet gösteriyor. MHP olarak bizde kadın, aile, çocuk ve engelli politikaları diye özellikle belirtilmiş konumdadır. Bizleri KAÇEP Üyesi kardeşlerimiz de bu yönde teşvik ederek yönlendiriyorlar. Özellikle kadınlarımızla, üreten kadınlarımızla ilgili çalışmaların yapılması gerektiği noktasında hemfikiriz. Dolayısıyla projelerimizde bunlara özellikle yer vermeye çalıştık. Kadınlarımızın üretim noktasında aktif olmaları, eğitim kültür ve sanat faaliyetlerinde her zaman katılımcı olmaları ve bunların şehir hayatında çok daha etkin olması noktasında önceliklerimiz var. Engelli kardeşlerimizle ilgili önceliklerimiz var. Bizim bu projelerde biraz daha bunları öne çıkarmamız, biraz daha onlara pozitif ayrımcılık yapmamızın temelinde bu fikirlerimiz ve görüşlerimiz bulunmaktadır.” şeklinde konuştu.

Şehir İçi Trafik İşkencesini Sona Erdireceğiz

TRAFİK ÇİLESİNİ ÇÖZECEK PROJELERİMİZ HAZIR

Afyonkarahisar’a vaat ettiği katkı sunacağına inandığı planlamalarından söz eden Başkan Adayı Küçükkurt, “Şehrimizin en önemli sorunlarının başında şehir içi trafik meselesi gelmektedir. Şehir içi trafik artık işlemez hale geldi. Bu durumdan hepimiz şikâyetçiyiz, hepimiz muzdaribiz. Şehir içi trafiğin işlemez hale gelmesinin en büyük sebebi de yol kenarlarındaki otopark uygulaması, araç sayısının fazlalığı, caddelerimizi genişletmemiz ve bundan kaynaklı trafikteki tıkanmalardır. Afyonkarahisar şehir merkezinde katlı otoparkların yapılacağı alanlar bizce yine bellidir. Bunların en başındaki zaten biliniyor. İkinci Belediye Şehir Çarşısı’nın yıkılan alanında bir katlı otopark yapılarak işe başlanması gerekmektedir. Bunun haricinde yine bizler tarafından tespit edilmiş olan alternatif alanlarımız vardır. Afyonkarahisar şehir merkezinde katlı otoparkları inşa ettikten ve yol kenarlarındaki araç parklarını bu otoparklara yönlendirdikten sonra ardından gelecek bunları tamamlayıcı düzenlemelerle Afyonkarahisar’da şehir ulaşımının işler hale getirilmesi lazımdır. Bugün şehir dışından gelip Afyonkarahisar’a giren konuklarımız birbirlerine artık telefon açar vaziyette. ‘Sakın ha Afyon’a girmeyin. Afyon’a girdiğiniz zaman çıkamazsınız’ diyorlar ki haklılar. Biz Afyonlular olarak artık yolumuzu bulamaz haldeyiz. Herkes arabasını bırakıp başka imkânlarla şehir merkezine gelmeye çalışıyor. Hatta mümkünse gelmemeyi tercih ediyorlar. Öncelikli olarak bu sorunu çözmemiz gerekiyor. Çünkü şehir içi trafik artık işkence haline dönüştü. Bunun çözümü öncelikli olarak katlı otoparkların yapımı ve yol kenarlarındaki otopark uygulamasının kademeli bir şekilde azaltılmasıdır. Biz bunu bir insanın damar yapısına benzetiyoruz. Trafikte kan akışı sağlanacak ama belli yerlerde tortular plakalar var. Bu plakaları, tortuları anjiyo ile mi by pass ile mi nasıl olacaksa açmamız gerekiyor. Hepimiz bu şehirde yaşıyoruz. Dini bayramlarımızda, tatil günlerinde şehrin trafiğinin ne kadar rahat olduğunu görüyoruz. Bir pandemi yaşadık. Pandemi döneminde ne kadar işler bir trafikle yüz yüze olduğumuzu hepimiz yaşayarak gördük. Çünkü yol kenarlarındaki parklar o dönemlerde olmadığı için trafik akıcı bir haldeydi. Katlı otoparkların sonrasında bunu destekleyici düzenlemeler yapılması gerekir dedik. Trafik ışıklarının, sinyalizasyon sisteminin düzenlenmesinden tutun da bazı noktalarda tek yön uygulamasının hayata geçirilmesine kadar çalışmaları planladık. Tek yön uygulaması olacak elbette her yerde değil. Ama bazı noktalarda ki bu yerler şimdilik bizde kalsın. Bu konudaki çalışmalarımız hazır. Tüm bunları hemşehrilerimizle, esnaflarımızla sürücülerimizle birlikte istişare edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Şehir İçi Trafik İşkencesini Sona Erdireceğiz

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti