Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Şehiriçi minibüsler birleşmeli, kooperatif gibi yapılanmalı”

TBMM’de yaptıkları görüşmenin hemen

TBMM’de yaptıkları görüşmenin hemen ardından Belediye Meclis Toplantısı’na katılan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İbrahim Karataş, “İçişleri Bakanlığı Komisyonu’ndan Celalettin Güvenç yakında yılbaşına kadar bir yasa düzenlemesi yapılacağının müjdesini verdi.” dedi. Başkan Zeybek ise “Minibüs duraklarındaki arkadaşlarımıza da söyledim. Belki mahkeme kararını uygulamamak suçtur. Ama ben şu anda uygulamayı düşünmüyorum. Artık minibüs taşımacılığından vazgeçip Belediye’nin öncülüğünde kooperatif gibi bir şey kurmalıyız.” dedi

Afyonkahisar Belediye Meclisi Temmuz ayı Toplantısı dün akşam Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’i Başkanlığı’nda toplandı.
“ŞU ANDA MAHKEME KARARINI UYGULAMAYI DÜŞÜNMÜYORUM”
Mehmet Zeybek, geçen hafta Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İbrahim Karataş’la birlikte minibüs duraklarını dolaştıklarını söyledi. Zeybek, “Daha önce bu hatlı minibüslerle ilgili olarak bir dava açılmış. Açılan dava neticesi üst mahkemeye kadar verilen bir sürü kararın ardından Danıştay en son kararı vermiş. Verilen karar neticesinde süre 49 yılla verildiği tarihten itibaren sınırlandırılmış. Yani minibüs seferlerine başladığı tarihten itibaren baz alınan süre sonucu yaklaşık 8 hattımızın çalışma süresi doluyor. Minibüs duraklarındaki arkadaşlarımıza da söyledim. Belki mahkeme kararını uygulamamak suçtur. Ama ben şu anda uygulamayı düşünmüyorum. Arkadaşlarımız çalışmaya devam etsinler. Arkadaşlarımız bir dava daha açtılar. Mahkemenin verdiği karar başımız gözümüz üstüne dedik. Artık o davayı da herhalde bekleriz.” dedi.


“YILBAŞINA KADAR YASAL DÜZENLEME MÜJDESİ VERİLDİ”
Konu hakkında söz alan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İbrahim Karataş, “Bu konuda dört Belediyemizin mahkeme kararı var. Yerel mahkemenin görüşü süre belirlense dahi 2005 yılı milat kabul edilir şeklindedir. Bu konuda Konya İstinaf Mahkemesi Belediyemizin başvurusunu reddetmiş. Bu konu şu anda Danıştay’dadır. Tabii ki yasa var. Belediye Meclis Toplantısına TBMM dönüşü katılıyorum. İçişleri Bakanlığı Komisyonu’ndan Celalettin Güvenç’in bu konuya katıldığını öğrendik. Yakında yılbaşına kadar bir yasa düzenlemesi yapılacağının müjdesini verdi. Bizim şu ana kadar beklediğimiz esnaf diliyle konuşayım; İdare Mahkemesi kararları emsal niteliğindedir anlayışıyla beklediğimiz şu ana kadar hepsinin aynı şekilde sayılmasıydı.” diye konuştu.
“ARTIK MİNİBÜS TAŞIMACILIĞINDAN VAZGEÇİP KOOPERATİFLEŞİLMELİ”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 365 minibüsün Afyonkarahisar’ın bir gerçeği olduğunu söyledi. Zeybek, “365 minibüs ilimizin bir gerçeğidir. Fakat mahkeme farklı bir karar verdi. Yine şoförler odası yönetimi ve esanfımızla oturup artık minibüs taşımacılığından vazgeçip Belediye’nin öncülüğünde kooperatif gibi bir şey kuracağız. Hepsini bir havuza toplayıp şehre yakışır bir taşımacılığı elbirliğiyle gerçekleştirmek durumundayız. Gönlümüz tabi o esnaf arkadaşlarımızın mağdur olmamaları yönündedir.” şeklinde konuştu.
“GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ İÇİN 26 MİLYONLUK KREDİ ALINACAK
Zeybek 1 MW’lık Güneş Enerji Santrali yapım işi için ihalenin yapıldığını belirtti. Zeybek, “Sanırım ihaleyi Isparta’lı bir firma aldı. İller bankasından 26 milyon TL kredi alacağız. 2 ya da 3 yılda kendisini amorti edecek. KDV teşviki için başvuru yapıldı.” dedi. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun 2022 yılı gider bütçesine 620 milyon TL ek ödenek verilmesi kararı oybirliğiyle kabul edildi. >> Burcu AYDIN’ın Haberinin ayrıntıları Pazartesi günü gazeteniz Kocatepe’de

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti