Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şehit aileleri ve gazilerden “Kaya Kamyonu”na tam not

Şehit aileleri ve gazilerden “Kaya Kamyonu”na tam not

İscehisar İlçesi’nde mermer ve mermer makinaları konusunda sektörün önde gelen büyük firmalarından birisi olan aynı zamanda yerli üretime destek veren DEMMAK Demireller Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş. şehit aileleri ve gazileri konuk etti

 

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malül Gazi İsmail Kumartaşlı, şehit aileleri ve gaziler, Afyonkarahi-sar’da DEMMAK tarafından üretilen ve tamamen yerli olan Türkiye’nin ilk Kaya Kamyonunu yapan DEMMAK Yönetim Kurulu Başkanı Şuayp Demirel’i ziyaret ettiler. Daha önceleri ithal edilen Kaya Kamyonu DEMMAK tarafından yüzde 100 yerli yapım olarak üretildi. Konuyla ilgili olarak, DEMMAK Yönetim Kurulu Başkanı Şuayp Demirel’i arayan ve tebrik eden Başkan Kumartaşlı, aldığı davete şehit aileleri ve gazilerle birlikte icabet etti. Şehit aileleri ve gazileri, fabrika kapısında karşılayan Şuayp Demirel ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu ziyaretten duygulandığını ifade etti.
Şehit aileleri ve gazileri ağırlayan iş insanı Şuayp Demirel’e daveti ve kendilerine verdiği değer için teşekkür eden Başkan Kumartaşlı, projeyi ilk kez basında gördüğü zaman çok duygulandığını Türkiye’de böyle güzel işlerin olduğunu öğrenmek gurur duyduğunu söyledi.
Türkiye’nin ilk yüzde 100 yerli Kaya Kamyonunu inceleyen Başkan Kumartaşlı, şehit aileleri ve gazilere bilgiler veren DEMMAK Yönetim Kurulu Başkanı Şuayp Demirel, aslında bir gazi torunu olduğunu ailesinde özellikle Kurtuluş Savaşı’nda ve Çanakkale Savaşı’nda çok fazla şehit ve gazilerin olduğunu belirterek, “Aziz şehitlerimizin ruhu şad olsun. Onlar için ne yapsak azdır. Onlar bu bayrağın dalgalanması için canlarını verdiler. Gazilerimizde aynı şekilde hayatlarını ortaya koydular. Bizlerde her ne kadar cephede savaşmasakta burada bu ürünleri üreterek vatana millete hayırlı bir iş yapmanın mutluluğu içerisindeyiz.” dedi.
Projenin yapılış aşamalarını ve safhalarını bir bir misafirlerine anlatan Şuayp Demirel şehit babaları ve gazilere özel ilgi gösterdi.
Kıbrıs Gazisi Tahsin Koç ise, “Bu devasa eseri gördüm çok duygulandım. Benim de memleketimde böyle işlerin yapılabildiğini gördüm ya artık ölsem de gam yemem. Başta Şuayp Demirel olmak üzere tüm bu projede emeği olan mühendis, çalışan herkesi kutluyorum. Allah işlerimizi güçlerimizi rast getirsin.” diye konuştu.
Başkan Kumartaşlı ise bu projenin aslında stratejik olarak da çok öneme haiz olduğunu kaydederek, “Bu devasa kamyonun sadece harfiyat işlerinde kullanılması yeterli değildir. İnanıyorum ki devletimizin yetkili birimleri bu projeyi alıp savaş teknolojisin de cephede de kullanacaktır. Bu proje o anlamda da çok büyük bir proje. Sadece 6×6 kamyon değil. Bu proje bizim gurur kaynağımız. Bu proje dosta güven düşmana korku veren bir projedir. Bu anlamda tekrar gururlandık. Böyle bir yerli üretimin memleketimizden çıkması bizleri onurlandırdı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Allah işlerini güçlerini rast getirsin.” ifadelerini kullandı.