Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şehit ailelerinden Valilik’e sitem – Kocatepe Gazetesi

  Türkiye Harp Malulü
Şehit ailelerinden Valilik’e sitem

 

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanlığının 5’nci olağan seçimli genel kurul toplantısı dün MCG Çakmak Termal Otel’de gerçekleştirildi.
KUMARTAŞLI SİTEM ETTİ
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin genel kurul toplantısı Malul Gazi Aydoğdu Yaşar’ın Başkanlığında; Mustafa Çınar ve Emre Öztürk’ten oluşan divanın teşekkülü ile başladı. Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Toplantının açılış konuşmasını Dernek Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı yaptı. Dinar ilçesinde Kaymakam Mustafa Şahin ile şehit aileleri ve gaziler olarak yaşadıkları olayı hatırlatan Kumartaşlı, kongre davetiyesini bizzat götürdüğü Vali Mustafa Tutulmaz ya da yerine vekâlet edecek bir Vali Yardımcısının davetlerine icabet etmemesine sitem etti. Hatırlanacağı üzere Dinar Kaymakamı ile İsmail Kumartaşlı ve dernek üyelerinin yaşadığı olaydan 30 gün sonra Valilik Makamı’nca derneğe soruşturma başlatılmıştı.
“O TEPKİYİ GÖSTERMEK ZORUNDAYDIM”
İsmail Kumartaşlı, Dinar ilçesinde yaşadıkları olayı hatırlatarak, “Üç milletvekilimizin önünde Sayın Kaymakam ‘Ben buranın mülki amiriyim. Benden habersiz burada program yapılamaz. Programın başı sonu belli değil’ şeklinde bir çıkışta bulundu. Bunları bize bakarak söyledi. Ben de programa misafir olarak geldiğimi, programın organizesiyle alakamızın olmadığını yüksek bir sesle söyledim. Derneğimizin Dinar Temsilcisi Hasan Ceylan karışıklık yatıştıktan sonra gerekli izinlerin alındığını söyledi. Sonrasında ben de kürsüye çıktım. Eğer o tepkiyi göstermemiş olsaydım şu anda sizlerin yani şehit aileleri ve gazilerin yüzüne bakamazdım. Bu Başkanlığı da bırakmak zorunda kalırdım. İzinlerin alındığını, ağlatılan şehit annesi Zekiye annemizin hiç kimse tarafından ağlatılamayacağını söyledim. Zekiye annemiz de diğer şehit anaları gibi zaten teröristlerce ağlatıldı. Hele hele şehit annemizi ağlatacak kişinin devletin atadığı bir görevli, bir Kaymakam olması halinde buna müsaade etmeyeceğimi yüksek sesle dillendirerek tepkimi gösterdim. Akabinde sizler adına yazılı olarak BİMER, CİMER ve Afyonkarahisar Valiliğine müracaatlarda bulunduk. İşin doğasında bize bir soruşturma açılacağını bekliyordum. Evraklarımı hazırladım masanın bir kenarına koydum. Tek yanılgım soruşturma tarihinin 15 gün içinde olacağıydı. Soruşturma 30 gün sonra Valilikçe açıldı. Biz durumu gösterdiğimiz tepkiye buna bağlıyoruz. Valiliğe çağrıldım, Vali Yardımcısı tarafından ‘gizli’ ibareli bir soruşturma evrakı tebliğ edildi. 25 Aralık tarihine kadar istenilen evrak teslimi tarafımdan istenildi. Dernek hesapları, gelir gider makbuzları, yazışmalar istenilen belgelerdi. İnternet gazeteciliği yapan Kemal Horzum’un sözde internet sitesinde hakkımdaki yazısı üzerine soruşturma açıldığını gördük. Üç yıl önce Belçika ziyaretinde dernek imkanlarının kullanılıp kullanılmadığı bahse konuydu. Bir şehit ailemizin disiplin kuruluna verilerek üyeliğinin düşürülmesi konuları vardı” dedi. Kumartaşlı, Milli Savunma Bakanlığına bağlı kamu yararına çalışan bir dernek olarak ancak bakanlık tarafından denetlenebildiklerini de sözlerine ekledi.
ÖZKAYA: OLMAMASI
GEREKEN BİR DAVRANIŞTI
AK Parti Milletvekili Ali Özkaya toplantıda yaptığı konuşmada, memleket evladı ve milletvekili olmanın kendisi için büyük bir şeref olduğunu söyledi. Her dönemde; Kurtuluş Savaşı ve öncesindeki Osmanlı döneminde, Selçuklu Devleti ve Beylikler döneminde terörle mücadele de gerçek anlamda tarihe şan ve şerefle geçen kahramanlıkların gösterildiğini dile getiren Özkaya, “Allah onlardan razı olsun. Mekânları cennet olsun. Geride kalan bizlere de şehitlerin şefaati nasip olsun.” dedi. Dernek Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı’nın duygusal bir konuşma yaptığına değinen Özkaya, “Şunu unutmayalım. İnsanın olduğu her yerde sorunlar vardır. Bazen az bazen çok. Biz bunları bilip göreceğiz. Ama hiçbir sorun hiçbir problem bizi yolumuzdan alıkoymayacak. Gitmemiz gerekenden yapmamız gereken işlerden alıkoymayacak. Bu sebeple şu şunu söyledi, bu bunu söyledi kısımlarına fazla takılmayacağız. Yolumuza işimize bakacağız. Dinar’daki programda da diğer kısımlarda da beraberdik. Bahsedilen olay gözümüzün önünde oldu. Olmaması gereken bir davranıştı. Sonuçta; Kaymakam da, Vali de, Milletvekili de hepimiz insanız. Bir anlık yanlışımız, gafletimiz, hatamız olabilir. O nedenle bunu insana bağlayacağız. Bu işlere takılmayacağız. Yapılması gereken kısımlar varsa da zaten bunlar kendi iç işleyişinde yapılacak. Onun için buna fazla takılmayın” diye konuştu.
“HER İLDE BİR İSMAİL
OLMASI GEREKİYOR”
“Bütün şehit cenazeleri öncesi ve sonrasında il protokolü olarak bir araya geldiğimizde söylemişimdir. Allah şehidin cenazesini getirmesin” diyen Özkaya şöyle konuştu: “Bu durum aile için zor bir sıkıntı. Ama böyle bir durumda da her ilde bir İsmail’in olması gerekiyor. Şehit haberi geldikten hemen sonra sizi arıyor. Hatta bir ara o kadar tedirgin olmaya başladım ki, İsmail aradı mı eyvah bugün ne var? Dernek Başkanı İsmail Kumartaşlı artık önce mesaj atıyor, ‘Vekilim bir sıkıntı yok, arayabilir miyim?’ diye. O noktaya geldi. Çünkü hakikaten 30 civarında şehit için aranıyorsunuz. Bu ister istemez sizi etkiliyor. Şehitlerimizin cenazesi, ailelerinin acısını paylaşmak gerçekten insanı çok yaralıyor. Havaalanından şehidin alınıp defin edilmesine kadar cenaze namazı ve her bir şehidi istisnasız ailesi ile birlikte mezara indirip defin etmesi hakikaten Dernek Başkanlığı ile falan yapılacak işler değil. Bu kendisini bu işe adamakla yapılan bir şey. Bu vesile ile kendisine teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun.”
AFRİN’DEN SONRA
MÜNBİÇ DE TEMİZLENECEK
Türkiye’nin çok tarihi bir süreçten geçtiğini belirten Milletvekili Ali Özkaya, Afrin’de terörle mücadele operasyonu yapıldığını belirtti. BM 51’nci maddesi gereğince Türkiye’nin meşru müdafaa hakkı gereğince teröristlerle gereken mücadelenin yapıldığını kaydeden Özkaya şunları söyledi: “Buna bir savaş denilemez. Ama bir savaş kadar karşınızda büyük silahlara sahip dünyanın bütün emperyalistleri gelmiş oraya tahkimatlar yapmış. Tahkimatları gördüğümüzde maazallah bu hareketin 1-2 yıl gecikmesi halinde bugünkü yaşadığımız bu hareketi Türkiye sınırlarında nerelerde yapmamız gerektiğini herhalde en iyi sizler bilirsiniz. Sizden daha iyi hiç kimse bunu bilemez. Onun için bugün Allah’a hamd olsun ki ordumuz büyük bir kahramanlıkla ve büyük bir cesaretle bir hilal gibi 8 ayrı noktadan operasyona başlayıp sıfır deniz seviyesinden bin metre dağa kadar tamamını kuşatıp sonra etrafından adım adım her gün yaklaşıyor. Belki istese bugünde Afrin’e girebilir. Artık kuzeyden gelen grup daha yakınındadır. Ama bir strateji kapsamında en az zayiatla hiçbir askerimizin burnu kanamasın diye dikkatli bir süreç üretiliyor. İnşallah göreceksiniz ki Afrin’i de temizleyeceğiz ondan sonra Münbiç’i de temizleyeceğiz. Fırat’ın doğusunda ne varsa hepsini yapacağız. Çağın Kılınçarslanlar’ı bu topraklara göz koyan tüm teröristleri kılıçtan geçirecek. Afyonlu hemşehrilerimiz bu süreçte çok orijinal yardımlarda yaptılar. Duamız askerlerimizin ayağına taş değmeden terör yuvalarını dağıtmalarıdır”
ÇOBAN: ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM
Programın son konuşmasını Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban yaptı. Çoban şu ifadeleri kullandı: “İsmail kardeşim olabildiğince dikkatli bir ses tonuyla yaşanılan ilimizde yaşanılan bir takım sıkıntılardan az da olsa bahsetti. Kendisine yakışanı yapmasından dolayı tebrik ediyorum. Tabii sitemini de en güzel şekilde aktarmış oldu. Bizlerde derneğimizle sorun gibi gözüken ama aslında hiçbir sorun olmayan bu konunun da inşallah çözümü için inanın elimden gelen herşeyi yapacağım. Ben 2009 yılından İsmail kardeşim 2010 yılından beri sizlerle beraberiz. Derneğin Genel Başkanı Taner Bey derneğimizin ilk rahmetli Başkanından bahsetti. Rahmetli dedi evet Bekir Bayram amcamıza Allah rahmet eylesin. Bir işhanının bodrum katında olan derneğimiz İsmail kardeşimiz ve ekibiyle devam ediyor. Sizler hiçbir zaman devletimizin, milletimizin, bayrağımızın karşısında olanları affetmediniz. Onlara en güzel şekilde tepkinizi ortaya koydunuz. İsmail Bey ve ekibine en büyük desteği verdiniz. Bizlerde gerçekten 9 yıldan beri sizlerle güzel bir işbirliği içerisindeyiz. İsmail kardeşim değerli valimize davetinden bahsetti. Haluk İmga Valimizden sonra göreve başlayan İrfan Balkanlıoğlu Valimiz, Hakan Yusuf Güner ve Aziz Yıldırım Valilerimiz biliyorum her gittikleri yerde inanın her gittikleri yerde Afyon’da ki derneğimizin güzel faaliyetlerini, güzel birlik-beraberliğini, Dernek Başkanı İsmail Kumartaşlı’nın fedakârlığını en güzel şekilde anlatıyorlar. Hepsine şahit oldum. Valimiz de en güzel şekilde takdir ediyor. Bir takım iletişimsizlikler olabilir. Onları da çözeceğimize ben inanıyorum. Dernek üyelerinin arttırılmasının istenmediği tek dernektir. İnşallah üye sayımız artmasın.”
KUMARTAŞLI GÜVEN TAZELEDİ
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığına İsmail Kumartaşlı seçilirken yönetim kurulu üyeliklerine; Ertuğrul Demir, Mahmut Karatek, Musa Sağlam, Emre Öztürk seçildi. Denetleme kurulu üyeliğinde; İdris Güneş, Şemsettin Atacan, Mustafa Çınar yer alacak. Disiplin kurulu üyeliklerinde; Muharrem Korkusuz, Tuncay Esenlik, Fahriye Çepni, delegeliğe ise Hasan Ceylan, Yusuf Akın görev alacak.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti