Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Şehit ailesi ve gazilere verilen sözler unutuldu”

Bu haberin fotoğrafı yok
"Şehit ailesi ve gazilere verilen sözler unutuldu"

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, şehit aileleri ve malul gaziler olarak anayasa değişikliğinden sonra sorunlarının çözümü noktasında büyük bir beklenti içerisine girdiklerini açıkladı. Uran, anayasa referandumu öncesinde evet demeleri için bilboardlara “Müjde şehit ailelerine” diyenlerin referandum sonrası verdikleri sözleri unuttuklarını söyledi

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kumartaşlı beraberinde Dinar ve Sandıklı dernek temsilcileri ile birlikte 30 Haziran Cumartesi günü dernek genel merkezince başkentte organize edilen programa katıldı. Gaziler ve şehit yakınları AK Parti Genel Merkezi önünde yapılan basın açıklamasında haklarını aradılar. Başbakan Erdoğan’la görüşmek isteyen dernek yöneticilerine yakın bir tarihte randevu verileceği ifade edildi
DÜZENLEMENİN İÇİ BOŞ
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, derneğin 41 temsilcisi ve üyeleri adına 30 Haziran Cumartesi günü saat 13.00’de AK Parti Genel Başkanlığı önünde bir açıklama yaptı. Şehit ailelerinin Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü için en kıymetli varlıkları olan evlatlarını, eşlerini, babalarını kaybettiklerini hatırlatan Uran; “Şehit aileleri ve malul gaziler olarak anayasa değişikliğinden sonra sorunlarımızın çözümü noktasında büyük bir beklenti içerisine Anayasa referandumu öncesinde evet dememiz için bilboardlara ‘Müjde şehit ailelerine’ diyenler referandum sonrası verdikleri sözleri maalesef unuttular. Yaklaşık üç yıldır ha çıktı ha çıkacak denilen kanun tasarısı sorunlarımızın çözümünden ziyade, içi boş bir düzenleme olarak TBMM’ye sevk edildi. Tasarının hazırlanma aşamasındaki sıkıntılar, büyük umutla sorunlarının çözümünü bekleyen şehit aileleri ve malul gazileri umuttan umutsuzluğa sürükledi. Her açıklama sonrası solan umutlar meclise sevk edilen tasarı ile çözümü çözümsüzlüğe sürükleyen süreç olarak sonuçlandı.”
ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER
ONURLU İNSANLAR
“Şehidin bir damla kanını 550 milletvekilime değişmem.” söylemini hatırlatan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, şehitlerin geride bıraktıkları dul ve yetimleri açlık sınırı altında tutmanın doğru olmadığını ifade etti. Şehit aileleri ve gaziler olarak göz yaşları ile avutulmaktan ziyade anayasal hakları olan, toplumda kendisine yaraşır hayat seviyesinde hayat sürmek istenildiğinin altını çizen Taner Uran; “Sayın Başbakan’ın açıkladığı 20 maddelik müjdeye de henüz kavuşamadık. Şehit aileleri ve gaziler olarak bir gecede kendi maaşlarını, danışman ve sekreter maaşlarını artırmak için bütçeyi zorlayanların ‘müjde sorunlarınızı çözüyoruz’ diyerek umutlarımızla oyaladıkları bizlerin maaşlarında hiçbir iyileştirme yapmamalarını samimiyetsizlik ve aldatılma olarak algılamaktayız. Şehit aileleri ve malul gaziler onurlu ve dik bir duruş sergileyerek içinde bulundukları zor şartlara rağmen vatan sağ olsun demekten asla gocunmayan onurlu insanlardır. Sorunlarımızın çözümünde verdiğimiz tekliflerden, işlerine gelmeyen mali konuları red edip özünde sıkıntılarımızı çözmeyen Başbakan’ı bile yanlış yönlendiren bürokratların hazırladıkları tasarıyı red ediyoruz.” diye konuştu.
ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ
Şehit aileleri ve gazileri Fak Fuk Fon’a yönlendiren zihniyeti kınadıklarını açıklayan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli aileleri ve Türk Milletine başsağlığı diledi.” Şehit aileleri ve malul gaziler “Şehitler ölmez vatan bölünmez.” sloganları attı. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran yaptığı açıklamaya; yurt genelinden 41 ilden şube başkanları, 17 ilden temsilciler geldiğini söyledi. Uran, bu açıklamanın sadece taleplerinin dinlenmesi için değil, iyi niyetli bir ikaz olduğunu sözlerine ekledi.
HABER: BURCU AYDIN

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti