Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şehit Yavuz Öztürk Göleti ve Sulaması’nın temeli atılıyor

Şehit Yavuz Öztürk Göleti ve Sulaması’nın temeli atılıyor
Şehit Yavuz Öztürk Göleti ve Sulaması’nın temeli atılıyor

Afyonkarahisar, Haydarlı Şehit Yavuz Öztürk Göleti ve Sulaması’nın temeli, bugün Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından atılacak

Alınan bilgiye göre, 1 milyon 900 bin metreküp depolama hacmine sahip ve 6 milyon 93 bin TL’ye mal olacak Dinar Haydarlı Şehit Yavuz Öztürk Göleti ve Sulaması ile 4 bin 460 dekar tarım alanının suya kavuşturulması hedefleniyor.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Dinar ilçesine yapılan yatırımlarda destan yazıldığını belirterek, “DSİ tarafından 2003 yılından günümüze kadar 3 milyon 795 bin 120 TL yatırım yapılmıştır. Dinar Saz Arazileri Sulaması ile 21 bin 800 dekar tarım arazisi suya kavuşturuldu. Yine Karakuyu Depolaması ve Sulaması İkmali 2. Kısım ve YAS Sulama Şebekesi 5. Kısım projelerinin tamamlanmasıyla da 15 bin 940 dekar tarım arazisine su sağlandı. Çayüstü ve Yıprak Göleti ve Sulaması projelerinin inşaatları da bütün hızıyla devam ediyor. Ayrıca İlçe Merkezi 2. Kısım ile Yıprak ve Kınık Kasabaları Taşkın Koruma tesislerini tamamladık.” diye konuştu.
2003-2011 yıllarında Dinar’da 38 bin 750 dekar sahada ağaçlandırma ve iyileştirilmesi çalışması yapıldığını ifade eden Bakan Eroğlu, “Aynı dönemde 2 milyon 925 bin 600 adet fidanı toprakla buluşturduk. Ayrıca 1 adet kent ormanını, 3 adet mesire yerini, 12 adet köy ormanını ve 10 adet şehit ormanını Dinarlı vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bunlarla beraber Dinar ve bölgesine hizmet etmek üzere Dinar Orman İşletme Müdürlüğü kurduk.” dedi.
Yavuz Öztürk’ün 2007 yılında Hakkari Yüksekova’da hain teröristler tarafından şehit edildiğini vurgulayan Eroğlu, şunları kaydetti: “Allah ondan ve ailesinden razı olsun. Temelini atacağımız bu tesisin vesileyle aziz şehidimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyorum. Mekanı cennet olsun. Şehitlerimizin ailesi bizim ailemizdir. Onlar bizim başımızın tacıdır. Aziz şehidimizin hatırasını yaşatmak için temelini atacağımız göletin adını Haydarlı Şehit Yavuz Öztürk Göleti koyduk.” (Kocatepe)