Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Şehitler başımızın tacı” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
"Şehitler başımızın tacı"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Şuhut’un Balçıkhisar Beldesi’nde Şehit Nurullah Oymak Göleti’nin temelini attı. Bakan Eroğlu, “Şehitler, başımızın tacı” dedi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde önce AK Partili kadınların keşkek gününe katıldı, ardından Balçıkhisar Beldesi’nde Şehit Nurullah Oymak adına yapılacak göletin temelini attı. Temel atma töreninde konuşan Bakan Eroğlu, şehitlere büyük önem verdiklerini belirterek “Şehitlerin isimleri, ilelebet yaşayacaktır. Şehitler ve şehitlerin aileleri başımızın tacı. Biz tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak diyoruz” dedi.
Yeter ki heyecan olsun
Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak yalnızca Şuhut ve Afyonkarahisar’da değil, Türkiye’nin her yerine hizmet götürdüklerini kaydeden Bakan Eroğlu, “Şehit Nurullah Oymak Göleti ile birlikte 4 bin dekarlık alan, modern sistemle sulanacak. Çiftçilerimize yılda 3 milyon liralık ek gelir sağlanacak. Tüm Türkiye çapında bu kardeşiniz bin 128 tesis açtı, bunlardan 206’sı önemli barajlar. 4 ampülden biri, kardeşinizin açtığı hidroelektrik santralleri ile yanıyor. 75 milyon nüfusun yarıdan fazlası, bu kardeşinizin getirdiği suyu içiyor” diye konuştu.
Yatırımların devam etmesi ve bitirilmesinin şevke ve heyecana bağlı olduğunu belirten Bakan Eroğlu, “İmkansız diye bir şey yok, yeter ki şevk olsun, millete hizmet etme aşkı ve heyecanı olsun. Biz Türkiye’yi dünyada lider ülke yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Pazarlık tamam, açılış 26 Mayıs 2013’te
2008 yılında terör örgütü tarafından Aktütün Karakolu’na yapılan saldırının ardından şehit olan Uzman Çavuş Nurullah Oymak’ın babası Sabri Oymak da bu göletin temelinin atılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Törende Devlet Su İşleri Genel Müdürü Akif Özkaldı ile Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu da birer konuşma yaptı. Göletin temeli, Şehit Nurullah Oymak’ın babası Sabri Oymak, annesi Ümmühan Oymak, eşi Emine Oymak, kızı Ayşegül Oymak ve yeğeni Nurullah Oymak’ın yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Akif Özkaldı, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile il protokolünün katılımı ile atıldı. Temel atma merasiminden önce Bakan Eroğlu, göletin müteahhidi Selahattin Altunbay ile pazarlık yaptı. Pazarlıkta, göletin 26 Mayıs 2013’te, saat 12.59’da açılması kararlaştırıldı. (Kocatepe)

Dikkat çeken pankart

Öte yandan, temel atma töreninde açılan bir döviz dikkat çekti. “Aydınlık Türkiye’de, lambalı partide, karanlıkta kaldım. Bebe Sultan Tesisleri’ne elektrik gelir sandım. Sayın Bakanım, tesislere elektrik istiyo-ruz” yazılı sitem dolu döviz, uzun süre taşındı. Bakan Eroğlu, tören alanına gelmeden önce, tören alanındakilere slogan alıştırması yaptırıldı. Alıştırmada tekrarlanan “Barajlar Kralı Veysel Eroğlu” sloganı, törende de sık sık atıldı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti