Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şehitlerimiz Rahmet, Dua Ve Şükranla Anıldı

Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Afyonkarahisar’da anma törenleri düzenlendi.

Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl

İlk tören Kocatepe Asri Mezarlığı içerisinde bulunan Hava Şehitliğinde gerçekleştirildi. Törene; Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, Dr. Hasan Arslan ve Av. Burcu Köksal, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Numan Yöner, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, Vali Yardımcıları Uğur Kolsuz, Mehmet Keklik, Fatih Topuz ve Betül Büyükkılıç, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, gaziler, askeri erkân, siyasi parti temsilcileri ve kurum amirleri katıldılar.

Hava şehtiliğine; Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Numan Yöner, Belediye Başkan Mehmet Zeybek ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı tarafından şehitliğe çelenkler sundular.

 

İLK TÖREN ŞEHİTLİKTE YAPILDI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından askeri manga tarafından saygı atışı yapıldı. Üsteğmen Kürşat Bozkurt, tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin askeri ve stratejik önemini içeren bir konuşma yapıldı. Konuşmanın ardından Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Şehitlik Özel Defteri’ni imzaladı. Paşa Camii İmam Hatibi Yavuz Selim Yasan tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu’nun ettiği duanın sonrasında şehit mezarları ziyaret edildi. Vali Yiğitbaşı ile protokol üyeleri kahraman şehitlerimizin kabirlerine karanfiller bıraktı.

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER DERNEKTE ZİYARET EDİLDİ

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümü dolayısıyla Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve protokol üyeleri Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, dernek üyesi şehit aileleri ve gazileri ziyaret ettiler. Vali Yiğitbaşı, şehit aileleri ve gazilere vatanın kendilerine minnetar olduğunu ve haklarının ödenmeyeceğini ifade etti. Öte yandan 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle Gedik Ahmet Paşa (İmaret) Camii’nde şehitlerimizin ruhuna ithafen Mevlit Programı düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan duaların ardından mevlit programı sona erdi.

Şehitlerimiz Rahmet, Dua Ve Şükranla Anıldı

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti