Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şehitlikler ihya edildi – Kocatepe Gazetesi

18 Mart Şehitleri Anma
Şehitlikler ihya edildi

18 Mart Şehitleri Anma Programı ardından Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Korel Termal Otel’de şehit aileleri ve gazilerin onuruna yemek verdi. Her şehit ailesi ve gazi masasına karışık şekilde oturan protokol mensupları konuklarla yakından ilgilendi.
15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ DE
GEÇİT VERMEDİ
Programın açılış konuşmasını yapan Vali Aziz Yıldırım, 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle şehit aileleri ve gazilerle bir arada olmaktan onur duyduğunu belirtti. 102 yıl önce 18 Mart günü Çanakkale’de ecdadın, millet olma şuuru ve iman gücü ile düşmana dur diyerek, dünya tarihinde eşine az rastlanır kahramanlık mücadelesi verdiğini vurgulayan Yıldırım; “Ecdadımız bundan 102 yıl önce tarihin akışını değiştiren Çanakkale Destanını yazmıştır. Vatanın her köşesinden kopup gelerek düşmanın karşısına dikilen ve ‘Çanakkale geçilmez’ diyerek canları pahasına bu toprakları savunan şehitlerimizin aziz hatırası, bugün de millet olma şuurumuzu canlı tutan en büyük ilham kaynağı olmaya devam etmektedir. Ayrıca şunu belirtmek isterim ki 18 Mart günü nasıl Çanakkale’de bir kahramanlık destanı yazılmışsa üzerinde yaşadığımız topraklarda yani Afyonkarahisar’ımızda da Büyük Taarruz esnasında vatan uğruna binlerce şehit verilerek benzer bir kahramanlık destanı yazılmıştır. Bu toprakların evlatları, Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşı’nda canlarını hiçe sayarak nasıl milli mücadeleye destek vermişlerse 15 Temmuz gecesi aynı ruhla vatan ve millet aşkıyla meydanlara çıkıp hainlere dur diyerek duruşlarını sergilemişlerdir” dedi.
VATAN KOLAY KAZANILMADI
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu programın son konuşmasını yaptı. Şehit aileleri ve gazilerle birlikte olmaktan duyduğu gururu ifade eden Eroğlu; “Şehitlerimiz vatan için mübarek hayatlarını seve seve feda ettiler. Onlar birer kahraman. Tabi ki şehit aileleri de şehitleriyle gurur duymalıdırlar. Şehitlik peygamberlikten sonra en yüce makamdır. Şehitler ölmez. Cenabı Allah, Kuran-ı Kerim’de belirttiği üzere ‘Siz Allah yolunda öldürülenlere de ölü demeyin. Onlar diridir ama siz anlamazsınız.’ buyurmuştur. Şehitlerimiz şu anda bizim yanımızda bizlere tebessüm ediyorlar. 18 Mart Şehitler Günü’nde, esasen milletimiz dünyada bir destan yazdı. Bildiğiniz üzere bütün dünya üzerimize geldi. Bizleri parçalamak ve yok etmek istediler. Buna karşı bütün milletimiz seferber oldu. Çanakkale geçilmez diyerek bir destan yazdı. Çanakkale ilelebet geçilmeyecek ve Türk Bayrağı ilelebet dalgalanacaktır, ezanlar susmayacaktır. Çünkü kahraman Türk milleti var. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü olarak şehitlerimizin isimlerinin yaşatılması için şehitliklerimize sahip çıktık. Afyonkarahisar’a İstiklal Tanıtım Merkezi yaptık. Aynı zamanda bütün şehitlikler ihya edilirken Çanakkale’de Çanakkale Zaferi Tanıtım Merkezi yaptık. Buradan şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi oraya götürebiliriz. Adeta o harbi bir kez daha yaşayacaklar. Geçtiğimiz günde Balıkesir’deydim. Çanakkale Zaferinin kahramanlarından biri olan Seyit Onbaşını rahmet ve minnetle anıyorum. Bu vatan kolay kazanılmadı. İstiklal Harbinde de şehit olan şehitlerimizin de ruhları şad olsun. Bugün hür isek bütün şehitlerimiz sayesindedir. Konuşmamın sonunda yine devletimizin, milletimizin, vatanımızın ve bayrağımızın bekası için canlarını veren tüm şehitlerimizi ve 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şehit ailelerine Yüce Allahtan sabır, gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum.” dedi.
 KUR’AN TİLAVETİ YAPILDI
Program sonunda Müftü Vekili Muhammet Ali Özer şehitlerin ruhuna ithafen Kuran-i Kerim tilavetinde bulundu. Şehit aileleri ve gazilerin onuruna verilen yemekte; Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, askeri, mülki erkan katıldı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti