Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Şehr-i Şifa” Gazlıgöl gibi olmayacak

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa
“Şehr-i Şifa” Gazlıgöl gibi olmayacak

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl Afyonkarahisar’daki basın mensuplarını Sandıklı’da ağırlayarak, Sandıklı Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Öncelikle Sandıklı Hüdai Kaplıcaları’nı basın mensuplarına gezdiren Başkan Mustafa Çöl, Hüdai Kaplıcaları Sergi Salonu, Hüdai Masal Park, Hüdai Market, Hüdai Restorant, Sosyal Tesisler, Kür Merkezi gibi tesisleri inceleyerek buralarda yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler aktardı.
Sandıklı Kevser Mahallesinde ilk defa Doğalgaz ile ısınmaya başlayan bir aileyi ziyaret eden heyet, Doğalgaz ile ısınmaya başlamaları nedeniyle ailenin düşüncelerini alarak sohbet etme imkanı buldu. Daha sonra sırası ile Sandıklı Gençlik Merkezi, Bedesten Projesi ile Sandıklının en büyük projelerinden birisi olan 15 Temmuz Demokrasi Meydanını inceleyen Çöl ve basın mensupları programın sonunda Sandıklı Thermal Park Otel’de Sandıklı’da yapılan çalışmaları değerlendirdiler.
“HÜDAİ’Yİ
TAMAMEN
 YENİLEDİK”
Sandıklı Belediyesi’nin işlettiği Hüdai Kaplıcasında müstecir işletmesinde olan hiçbir birimin kalmadığını belirten Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, “Hüdai’de müstecir kalmadı, tüm işletmeler Belediye bünyesine kazandırıldı. Böylece Belediye tarafından 65-70 kişiye de istihdam sağlandı. Yıllık ortalamaya vurulduğunda haftalık ortalama 6 bin kişiyi ağırlıyor Hüdai Kaplıcası. Bu ziyaretçilerin yüzde 60’ı Afyon, yüzde 40’ı Afyon dışından gelen konuklar. Hüdai’de yıllık olarak yüzde 80-90 doluluk oranı yakalanmış durumda. Eski imajın aksine artık Sandıklı Belediyesi’nin hizmet güvencesi altında olan lokanta, market, fırın gibi hizmetler Sandıklı Merkez’den daha ucuz hale geldi. Mesela Hüdai’deki Belediye fırınında üretilen köy ekmeğinin çıkış saati belli ve bu saati bekleyen müşteriler anında ekmeği tüketiyorlar, yok satılıyor. Hüdai’deki yeni binalar için 1.5 milyon lira harcandı. 3-4 yıllık bir çalışma ile bugünkü haline kavuştu” dedi.
Çamur tedavisi denilince dünyada akla Sandıklı’nın geldiğini belirten Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, “Sandıklı’daki çamur tedavisi muhteşem bir tedavi sistemidir. Sabahları çamur banyosundan yararlanmak isteyenler Hüdai’de uzun kuyruklar oluşturuyorlar. Tekerlekli sandalyeyle gelip, yürüyerek ayrılan çok hasta var. Dünya sıralamasında içerisindeki materyal zenginliği bakımından 3. Sırada bulunan bir çamurumuz var. Çamurdan yararlanan hastanın ağrıları sızıları azalır ve kaybolur. Aradan bir yıl geçtiğinde ağrılar yeniden kendini gösterir ve insanlarımızı yeniden Hüdai’ye çağırır” dedi.
“HÜDAİ’YE YENİ YATIRIMLAR GELİYOR.
HÜDAİ GAZLIGÖL GİBİ OLMAYACAK”
Aile Bakanlığı ile birlikte Hüdai Kaplıcası’nın hemen yanındaki arazide Fizik Tedavi ve Rahabilitasyon Merkezi kuracaklarını belirten Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, bu tesisin özellikle SP hastalarına yönelik ve 0-18 yaş arasındaki bedensel sıkıntısı olan hastalar için planlandığını kaydetti. Yatırım için her şeyin hazır olduğuna dikkat çeken Çöl, “Sağolsun sayın milletvekilimiz Hatice Özkal hanımın yoğun gayretleri ile Aile Bakanlığımızdan bu projeyi koparttık. Hüdai Kaplıca bölgesinde planlanan bu yatırımla 60 milyonluk bir yatırım gerçekleşecek” dedi.
Bunun yanı sıra Belediye olarak 150 villalık yeni bir çalışma yaptıklarına değinen Çöl, “Hüdai’deki villa sayısını artıracağız. Günlük kiralama olarak Belediyemiz tarafından işletilecek bu villalar. Yıllardır bitmeyen Kaplıca yolumuzu da bitirdik. Kaplıca içerisinde her yeri sıcak asfaltla kapladık. Gazlıgöl’de yaşanan hatayı Hüdai’de tekrarlamak istemiyoruz. Bu bölgede sadece 5 yıldızlı yapılaşmaya izin veriyoruz. Eskiden bu yöne Belediye yönetimlerimiz buna özen gösterdi, biz de bu özeni sürdüreceğiz. Sağlık kenti olma yolundayız” şeklinde konuştu.
DOMATESİN FİYATINI SANDIKLI BELİRLEYECEK”
Sandıklı Belediyesi’nin kendilerinin döneminde her gün 300 aileye günlük sıcak yemek sunmaya başladığını memnuniyet içerisinde anlatan Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, “300 aileye her gün sıcak yemek sunuyoruz. 3 yıldır bu hizmet hiç kesintiye uğramadı. Belediye personelimiz ne yiyorsa 300 ailemize de o yemekten veriyoruz. Başlarken bu hizmetin üstesinden gelebilir miyiz diye düşünmüştük ama çok şükür bir gün bile aksatmadan sürdürdük. En keyif aldığım, beni en çok mutlu eden hizmetimiz budur” dedi.
Türkiye’nin en fazla jeotermal sera yatırımı olan bölgesinin Sandıklı olduğuna vurgu yapan Başkan Çöl, “Birlik kuracağız ve Türkiye’nin domates piyasasını, domates fiyatlarını Sandıklı’dan belirleyeceğiz. Türkiye’nin en fazla güneşli gün sayısı olan bölgesi Sandıklımız. Antalya’da 1000 metrekarelik bir sera alanından 20-25 ton domates elde edilebilirken Sandıklı’da 1000 metrekareden bunun tam iki katı ürün alınabiliyor. Güneşli gün sayısının çok olması ve seralardaki jeotermal enerjinin avantajıyla bu rekolte farkı oluşuyor” dedi.
 “SANDIKLI’NIN SIRTI ŞUHUT’A,
DOLAYISIYLA SAYIN BAKANIMIZA DAYALI”
Sandıklı’nın tanıtımı adına önemli çalışmalara imza attıklarına değinen Başkan Çöl, “Şehr-i Şifa isminin patentini aldık. TRT’ye Sandıklı’nın tanıtım belgeselini çektirdik” dedi. İlçe merkezinde kaldırım ve aydınlatma işlerine ağırlık verdiklerini hatırlatan Başkan Çöl, “Sandıklı’ya doğalgaz geleli daha 15 gün oldu. Biz doğalgaz hakkını kaybetmiştik. Yeterli müracaat olmadığı için doğalgaz firması Sandıklı’ya yatırım yapmıyordu. 200 abonemiz varken biz doğalgaza kavuşma hakkımızı kaybetmiştik. Göreve gelince tüm Belediye personelimizi seferber ettik ve abone sayımızı 4200’e çıkartarak doğalgazı hak ettik. Kumalar dağlarının zirvesinden 56 kilometrelik hatla doğalgazı Sandıklı’ya getirdik. Söz vermiştik, yerine getirdik. Sandıklı coğrafi olarak sırtını Şuhut’a dayamıştır, dolayısıyla Şuhut’a yani Sayın Bakanımıza sırtımızı dayadığımız için şanslıyız. İlçe merkezi yüzde 80-85 jeotermal enerji ile ısınırken, geri kalanında kömür kullanılıyordu. Doğalgazın gelmesiyle birlikte büyük oranda çevreye zararı olmayan enerjiyle ısınacağız ve Sağlıklı Kentler için müracaat edeceğiz” dedi.
 “BİRÇOK YENİ ÇALIŞMA VE YATIRIMIMIZ VAR”
İlçelere yapılan tek Gençlik Merkezi’ni Sandıklı’ya kazandırdıklarını, pazaryerinin üzerine kurulacak güneş panelleri ile Belediye’nin elektrik tüketiminin yüzde 30’unu güneş enerjisinden karşılayacaklarını anlatan Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl şunları söyledi:
“İlçenin merkezi noktasındaki Germiyanoğulları’ndan kalma hamamın mülkiyet sorununu çözdük. 650 bin TL bedelle buranın mülkiyetini Belediye’ye geçirdik. Parasını Kültür Bakanlığı’ndan hibe olarak sağladık. 2018 içinde bu yapıyı aslına uygun bir şekilde ayağa kaldırarak Türkiye’nin 3. Hamam müzesini burada oluşturacağız. 50 yıldır çözülemeyen bir mülkiyet sorunu vardı burada.
Eskiden hal olarak bilinen yerde Belediye’nin 3 kiracısı vardı ve yılık toplamda 7 bin 500 TL kira gelimiz vardı. Her metrekaresinde emeğim olan bir proje ile Bedesten projemizi burada hayata geçirdik. Bursa Koza Han’ı örnek aldığımız projede 18 hemşehrimizle işbirliği yaparak onların da dükkanlarını yeniledik. Belediyemize 24 ay vade ile borçlarını ödüyorlar. Belediyemize de 38 yeni dükkan kazandırdık. Buraları satmayacak, Belediye adına kiraya verecek ve gelirlerimizi artıracağız. Yöresel avm olacak, bakırcısı, haşhaşçısı, leblebicisi, kadın el sanatları burada toplanacak. Bedesten Projemiz aynı zamanda Kentsel Dönüşüm ödülü aldı. Kendi dönemimizde Belediyemize en az 5 milyon TL’lik mülk kazandırdık.
Bölgedeki tek yeraltına 3 kat inen otopark Sandıklı kent meydanında. Kent Meydanı’nda ayrıca Belediye’ye ait işyerlerini yaptık ve daha önce 5-10 bin TL kira geliri sağladığımız bu bölgeden şimdi yıllık 78 bin TL kira geliri sağlıyoruz. Otopark büyük ihtiyacı karşıladı. Özellikle yazları büyük sıkıntı yaşıyorduk. Sandıklı’dan yurt dışında çalışan yaklaşık 60 bin kişi var. 20-30 yıl çarşının otopark sorununu çözdük diye düşünüyoruz.”
 “BORÇLARI BİTİRDİK, GELİRİ ARTIRDIK”
Göreve geldiklerinde personele olan 11 milyonluk borçla karşı karşıya olduklarını hatırlatan Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, “8 ayda bu borcu ödedik. Hiçbir personelimize borcumuz kalmadı. Belediyemizi rekor gelire ulaştırdık. 2013’de 27 milyon, 2014’de 30 milyon, 2015’de 38 milyon ve 2017’de 65 milyon gelir seviyesine ulaştık. Sanjet’te 2 yıldır zam uygulamıyoruz” dedi.
75 milyonluk hibe proje ile sıcak suyun tek elden dağıtımı projesini hayata geçirdiklerinin altını çizen Başkan Çöl, “Bu paranın 20 milyonunu aldık, gerisini alacağız. Sıcak su önce şehri ısıtıyor, iki adet büyük havuzumuz var. Şehrin ısınmasında kullanılan sıcak su önce bu havuzlardan birisinde toplanıyor. Buradan seralara basılıyor. Seralardan geri gelip diğer havuzda toplanıyor. Oradan da yer altına yeniden reenjekte ediliyor. Böylece sıcak su rezervimizi koruyoruz. Şimdi son havuzda sıcak suda yetişen bir tür balık var, o balıkları yetiştirmeyi projelendiriyoruz. Bunu da yaptığımız zaman sıcak suyu 4 ayrı konuda kullanıp yer altına yeniden basan tek Belediye biz olacağız” dedi.
 “2 YENİ 5 YILDIZLI OTEL DAHA GELİYOR”
Afyonkarahisar il genelinde nüfusu artan tek ilçenin Sandıklı olduğunu, bunun da seralar ve oteller nedeniyle istihdam kapasitesinin yüksek olmasından kaynaklandığını vurgulayan Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, “2 yeni 5 yıldızlı otel projesi daha var” dedi. Çalışma performansı olarak kendisine 10 üzerinden 9 puan verdiğini belirten Başkan Çöl, “Yeniden aday mısınız?” sorusu üzerine, “Yine hizmet etmek isterim, ama nasip değilse, teşekkür eder ayrılırım” dedi. Bu günlerde Sandıklı’ya yane bir Belediye binası kazandırmak için çaba gösterdiklerini anlatan Başkan Çöl, “Maalesef taş binamız yetersiz. Aynı zamanda ilçemize yeni yapılan hastane binamızda da sıkışıklık söz konusu. Trafik bir yandan, çevredeki diğer sorunlar bir yandan hastanede sağlıklı bir çalışma ortamı yok. Biz hem yeni hastane, hem yeni belediye binası olmak üzere 2 bina yapmak yerine, hastane binasını Belediye hizmet binasına dönüştürmeyi, TOKİ bölgesinde de daha verimli kullanılacak bir hastane binası yapılmasını öngörüyoruz. Bu yöndeki çabalarımız sürüyor” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti