Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Şehri rant alanı haline çevirmeyeceğiz”

“Şehri rant alanı haline çevirmeyeceğiz”
“Şehri rant alanı haline çevirmeyeceğiz”

Yapılan toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan, CHP İl Yönetim Kurulu, Merkez İlçe Başkanı ve yönetimi, İl Kadın Kolları, İl Gençlik Kolları, İlçe Belde Belediye Başkan Adayları, İl Genel Meclisi Adayları ve İl Belediye Meclisi Adayları ile İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet İnkaya, Merkez İlçe Başkanı Okşan Ulusoy Efe, İGM Adayı ve GİK Üyesi Alper Yağcı, İYİ Parti İl Yönetim Kurulu, Kadın ve Gençlik Komisyonu Üyeleri, İlçe Belde Belediye Başkan Adayları,  İl Genel Meclisi Adayları ve İl Belediye Meclisi adayları katıldı.
“KOÇAK’I HER ZAMAN DESTEKLEYECEĞİZ”
Toplantıda konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan, seçim ittifakını sonuna kadar uzlaşmacı bir tavır içerisinde yürüteceklerini belirtti. İttifak adayları Koçak’ın her zaman destekçisi olacaklarını sözlerine ekleyen Ercan, seçim sürecini sevgi ve saygı çerçevesinde yöneteceklerini ifade etti.
“KARDEŞİLİĞİ BOZMAYACAĞIZ”
İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet İnkaya da yaptığı konuşmada, her zaman birlik ve beraberlik içinde olacaklarını, sükuneti ve kardeşliği bozacak hiçbir tavrı tasvip etmeyeceklerini, Allah’ın izni ve teşkilatlarının gayretiyle 31 Mart seçimlerinde başarılı olarak Koçak’ı belediye başkanı yapacaklarını ifade etti.
“KARDEŞLİK HALKASI OLUŞTURACAĞIZ”
Programın ev sahipliğini yapan İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak, yerelden başlayarak Türkiye genelinde oluşturacakları kardeşlik halkasının ilkini, Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti Afyonkarahisar İttifakı olarak başlattıklarını belirtti. Koçak, “Afyonkarahisar’ın ve Türkiye’nin en iyi yerlerde olması için siyaset yapıyoruz. Başımıza yağan karı eritmek adına sizin gibi değerli siyasetçilerle Afyonkarahisar’ımızda bir büyük mücadele başlatıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin güçlü, ileri ve mutlu olabilmesi için insanlarımızın kardeşliği için, hukuk üstünlüğünün yeniden tesis edilmesi için, düşünce ve ifade özgürlüğü için, sanayicinin, iş adamlarının, girişimci kadınlarımız ve gençlerimiz için yeniden bir araya geldik, kucaklaştık. İnşallah yolumuz beraberliğimiz bereketli olacak. Buradan Türkiye ve Afyonkarahisar kazanacak.” dedi.  
“İTHAL EDEN DEĞİL ÜRETEN OLACAĞIZ”
Her alanda tam bağımsız Türkiye vurgusu yapan Koçak, “Her şeyi ithal eden değil, her şeyi üreten bir Türkiye’ye doğru gideceğiz. Planladığımız her projede üretimi ve istihdamı ön planda tuttuk. Belediyelerimizde üretecek, ürettiği için milletimize istihdam kapıları açabilecek. Taşı sıksa suyunu çıkarabilecek üniversite mezunu gençlerimiz anne-babasının eline bakıyor. Biz bu işe son vereceğiz. Gençlerimize istihdam alanları açacağız.” ifadelerini kullandı.
İstişareye önem verdiğinin altını çizen Koçak, millete kapılarını kapatmayan, onların dertlerini dinleyen ve çözüm üreten bir belediye başkanı olacağını belirtti.
“FİNANS OFİSİ KURACAĞIZ”
Koçak, belediye bünyesinde kurulması planlanan 3 yeni ofis hakkında bilgi verdi. Ofislerden bir tanesinin Finans Ofisi olduğunu anlatan Koçak, “Belediye meclisimizde mali müşavir arkadaşlarımızın çoğunlukta olması, belediye meclisindeki denetimin de güçlü olması açısından önemliydi. Bütçe ve finans ile ilgili ayrı bir birim kuracağım. Kanunla tespit edilip anayasa ile güvence altına alınan gelir ve gider dengesini kurarak milletimizin ihtiyaçlarına cevap vereceğiz. Gelir kaynaklarımızı düzgün ve doğru bir şekilde kullanacağız. Bunun yanı sıra yeni kaynak ve yatırımcılarımızla şehrimizi yatırım cenneti haline dönüştüreceğiz. Uzman bir ekip ile çalışarak finans yönetimini profesyonel şekilde yapacağız.” dedi.
“ARAZİ YÖNETİMİ VE KENTSEL DÖNÜŞÜM OFİSİ”
Kentsel dönüşüm hakkında da ofis çalışması yapacağını açıklayan Koçak, “Kuracağımız bu ofis ile hangi arazilerimizi ne amaçla kullanacağımızı belirleyeceğiz. Böylelikle arazilerimizi en verimli şekilde kullanabileceğiz. Arazi planları ile adaletli bir şekilde kentsel dönüşüm mastır planını hazırlayarak, Afyonkarahisar’ ın imar sorununu Allah’ın izni ile çözeceğiz. Kentsel dönüşüm mahalle kültürümüzü, ibadethanelerimizi, yeşil alanlarımızı, okullarımızı ve parklarımızı düşünerek, şehri rant alanına çevirmeyerek aksine şehri huzura kavuşturarak gerçekleştirilir. Kentsel dönüşüm yalnızca binalar yapmak ile olmaz, kültürel zemini korumakta önemlidir. Biz yatay mimariden yanayız.” şeklinde konuştu.
“ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KURACAĞIZ”
Kardeş şehirler kurarak ihracatı artıracaklarını anlatan Koçak, “Yurt dışındaki yatırımcılar ile ilişkiler kurmak için açacağımız bu ofis ile Afyonkarahisar’ımızı ihya edeceğiz. Kardeş şehirler ile ihracatımızı arttıracağız. Yeni yatırımcılar çekeceğiz. Şehrimizi alışılmışın dışında yenilikçi ve modern bir anlayışla uzman kadromuz ile yöneterek Türkiye’de örnek bir belediye konumuna getireceğiz.” diye konuştu.