Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Mehmet Şenkaya
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

ŞEHRİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK..

Nasrettin Hocaya sormuşlar: “- Hocam Dünyanın ortası neresi ?” Hoca eline aldığı bir kazığı yere eğilerek bulundukları toprağa saplar. “– Dünyanın ortası işte burası.” der. Yerleşim yeri iki dağ arası olarak bilinen “Afyon Şehri” boyutunu çoktan geçti. Kabına sığmayan bir şehir oldu. Eski çamlar bardak oldu. “Köprünün altından ne sular geçti.” deyimi eskinin bittiğini, devrin değiştiğini anlattığı gibi eski defterleri kapatıp, yeni sayfalar açmak gerekir.
Burada yaşayan insanların sayısı arttı. İhtiyaçlar, okullar, resmi ve özel sağlık kuruluşları buna paralel yerleşim yerleri, genişledi, ticaret alanları değişti. Yeni semt ve mahalleler kuruldu. Yeni çarşılar, pazarlar açıldı. Ulaşım vasıtaları çoğaldı. Geniş cadde ve yollara ihtiyaç duyuldu. Biz bu değişişe ayak uyduramadık. Hala yerimizdeyiz. Çıkmaz sokaklara Meydan açtık. Burası Şehrin ortası dedik. Yarışmalar tertip ettik, Mimar Mühendisler getirdik projeler yaptırdık. Hani ne denir; Ne kadar ekmek, o kadar köfte hesabı. Zor da olsa işin yarısı bitmişken adını “Zafer Meydanı” koyduk. Şehrin tüm vasıtaları buradan geçecek, bütün okullar, sağlık kuruluşları, küçük, büyük sanayi, Otogar, semtlere ulaşım merkezi burası olacak. Meydanı açtık da şehrin damarları olan yolları genişletemedik.
Afyonkarahisar’ın en büyük sorunu trafik. Senelerdir çözüm için çare aranır; ilgililerle, bilgililerle toplantı yapılır, ortak karara varılır. Problem hep aynı kalır. Bu defa çözüm için dışardan gelecek öğretim üyelerine başvurulmak istense de netice çaresizlikle sonlanır. Acaba yumurta tavuktan mı çıkar, tavuk yumurtadan mı çıkar? Kök içinde kök, sökebilirsen sök.
Aslında çözüm belliydi ama yaklaşılmak istenmedi. “Tereddüt; zekânın şanından fakat iradenin perişanlığındandır.” 2014 Yılında Afyon Valisi Hakan Yusuf Güner Raylı sistemin getirilmesi üzerinde durmuş, maalesef 2 dönem Afyon Belediye Başkanlığı yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban K/Z hesabı yaparak elini taşın altına sokmak istememiş, bu projeye sıcak bakmamış, alternatif yol diye Hıdırlığa yatırım yapmıştır. Bu faydalı hizmetin ihalesi Mehmet Zeybek üzerine kalmıştır. Yeni Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in seçim vaadinde Raybüs baş sırada.
Oysa Atı alan Üsküdar’ı geçti Ak Parti Konya Millet Vekili Mustafa Baloğlu: Konya –Akşehir Raybüs seferlerinin başlatıldığını 2 gidiş, 2 geliş 4 Tren çalışacağını duyurdu.
Öte yandan Akşehir Belediye başkanı Salih Akkaya’nın da seçim Beyannamesinde Akşehir-Afyon Raybüs seferleri başlatılacağı sözü verilmişti. Trafikteki yoğunluk çekilmez oldu patlama noktasına geldi. Uyanmamız için mutlaka bizi başkası mı uyandıracak.“Taşın altına elimizi değil yüreğimizi koymamız lazım. Hafif Raylı Sistemin her ne olursa olsun artık şehrimize uygulanması lazım. Yok, belli bir nüfus lazımmış, yok kaldırmazmış, gibi inandırıcılığı olmayan hurafe sözlerle yapılacak yatırımların önünü kesmek Afyon’a büyük ihanettir. Ufacık istiklal caddesinde mini bir tramvay oluyor da her gün büyüyen ve sıkışan bir Afyon’da bu iş nasıl olmuyor? Yanı başımızdaki Eskişehir daha düne kadar bizden kat be kat küçüktü! Ne oldu da birden ikinci küçük İstanbul oldu?”
Gayret sizden yardım Allah’tan.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER