Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Şehrin denetimini kadınlara bırakacağız” – Kocatepe Gazetesi

“Şehrin denetimini kadınlara bırakacağız” – Kocatepe Gazetesi
“Şehrin denetimini kadınlara bırakacağız”

İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak, seçilmesi durumunda kadınlarla ilgili neler yapacağını anlattı. Kadın Dinlenme Evi ve Koordinasyon Merkezi Projesi’nden bahseden Koçak, “Köylerden ve beldelerden şehre inen kadınlarımız ulaşım sıkıntısı dolayısıyla ya da başka işlerinden dolayı uzun süre merkezde beklemek zorunda kalıyorlar. Onların vakit geçirebilecekleri, rahat ve huzurlu bir mekan inşa edeceğiz. Çocuklarıyla birlikte burada dinlenebilecekler. Kadınanalar Meclisi bu mekanı koordinasyon merkezi olarak kullanacaklar. Kadınlarımızı kimseye muhtaç etmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.
“KADINLAR DENETLEYECEK”
Kadınanalar Meclisi ile “Gönüllü Şehir Yöneticileri” ekipleri kuracaklarını belirten Koçak, “Türkiye’nin en etkin ve güçlü kadın hareketini Afyonkarahisar’ın geleceği için inşa edeceğiz. Şehrimizin denetimini, kadınlarımızın titizliği, temizliği ve vicdanına emanet edeceğiz. Her mahallemizde kadınanalarımız olacak. Mahallede meydana gelen olaylar, eksikler, ihtiyaç sahipleri vs. bilinmesi gereken ne varsa bize bildirecekler. Biz de gereğini yapacağız” ifadelerini kullandı.
Afyonkarahisar’lı kadınların üretime katılmalarını teşvik edecek “Üreten Kadınlar” projesine değinen Koçak, “Afyonkarahisar’da yaşayan kadınlarımızı her alanda daha çok ürün üretmesi için teşvik edeceğiz. Onları üretim ve pazarlama konusunda eğiteceğiz, yaptıkları işi geliştirmeleri için katkıda bulunacağız. Proje sonunda “Kadın Üretici Pazarı” kurarak, ürün çeşidi bol yeni bir alışveriş alanı oluşturacağız. Bu sayede hem kadınlarımız ekonomik olarak güçlenecek, hem de hemşerilerimiz organik ürünlere doğrudan ulaşacaktır.” dedi.