Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Şeker Fabrikaları itirazlara rağmen haraç mezat satılıyor”

“Şeker Fabrikaları itirazlara rağmen haraç mezat satılıyor”
“Şeker Fabrikaları itirazlara rağmen haraç mezat satılıyor”

Saadet Partisi Yatırım ve Kalkınma Başkanı Hamza Gümüşkanat, Afyon Şeker Fabrikası ve diğer şeker fabrikalarının satışını “milletle alay etmek” olarak yorumladı.
“BAKANDAN İLGİNÇ AÇIKLAMA”
Hamza Gümüşkanat, üç şeker fabrikasının satıldığı gün, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın, “Gıdasını üretemeyen devlet bağımsız olamaz” açıklaması yaptığını belirtti. Gümüşkanat, “Tüm itirazlara rağmen ülkenin son fabrikalarda haraç mezat satılıyor. Afyon, Burdur ve Elbistan’daki Türkşeker’e ait fabrikalar satıldı. Tüm bunlar olup biterken, aynı gün içerisinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’dan çok ilginç bir açıklama geldi. Fakıbaba, ‘Gıdaya ulaşmak gün geçtikçe daha da önemli hale geliyor. Kendi gıdasını üretemeyen hiçbir devlet bağımsızlıktan söz edemez. Son zamanlarda gördük, tır’lar dolusu doları olan ülkeler gıdaları olmayınca ne duruma düştüler’ dedi. Özelleştirme İdaresi’nde kurumun Başkan Yardımcısı Bekir Emre Haykır Başkanlığında yapılan ihale sonunda en yüksek teklifi 725 milyon lirayla Doğuş A.Ş verdi. İhalenin neticesi, komisyonun nihai kararının onaya sunulmasının ardından duyurulacak” dedi.
“TOPRAK İNSANSIZ HALE GETİRİLDİ”
İktidarın, şeker fabrikasının satış yoluyla özelleştirileceğini Resmi Gazete’de ilan ettiğini, fabrika satışa çıkarılmasıyla ihale sürecinin başladığını belirten Hamza Gümüşkanat, “Şehrimizin ve ülkemizin geleceği için talihsiz, yanlış bir karara imza atıldı. Afyon Şeker Fabrikası satıldı. Şeker Fabrikalarımızın satışa çıkarılması, yıllardır tarım ve hayvancılıkta uygulanan yanlış politikaların bir devamı ve sonucudur. İnsanları yaşadıkları topraklara bağlayan şey o topraklarda yaşadıkları acı tatlı hatıraları kadar, alın teri ile çalışıp, namerde muhtaç olmadan ailelerinin geçimlerini sağlamalarıdır. İktidarların yıllardır takip ettiği politikalar, toprağı insansızlaştırmakta, insanları da topraksızlaştırmaktadır. Kendi ekmeğini topraktan çıkartan insan, en özgür insandır. Çünkü o, rızkı için hiç kimseye minnet etmeyecektir. Topraktan koparılan insanlar maalesef ya aç kalacaklar ya da küresel sermayenin emrinde ucuz iş gücüne dönüşecekler. Bu şeker fabrikalarının özelleştirilmesi, bu fabrikaların üretim kapasitesini artırmak için değildir, fabrikalarda çalışan işçilerin durumunu iyileştirmek için değildir” ifadelerine yer verdi.
“BİR BİLİNÇ VE DURUŞ ORTAYA KONULMALI”
Üç yıl önce ki seçimlerde köy köy, kahve kahve dolaşarak, şeker fabrikalarının satılmaya çalışıldığını anlatmaya çalıştıklarını belirten Gümüşkanat sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bugün üzülerek şahit oluyoruz ki, göz göre göre satılıyor da. Şunu da belirtmek üzerimize vazife olsun, bu seçimlerde, bu fabrikaların tekrar açılması gerektiğini halkımıza ve iktidarlara anlatacağız. Onlar yapılmış olan fabrikaları satsa da, biz satılan fabrikaları tekrar açmak için, hatta yeni fabrikalar açmak için çalışacağız. Çünkü bu toprak bizim toprağımız, bu millet bizim milletimiz. Hiç kimse kendini sahipsiz, yalnız, garip görmesin. Bizler insanlarımızın, bu fabrikalarda çalışanların, çiftçilerimizin, üreticilerimizin, esnafımızın, birlik, oda ve kooperatiflerimizin yanındayız. Biz SP olarak, Şeker Fabrikalarımızın özelleştirilmesine karşı duracağız. Onun için tüm halkımızı ve tüm ilgilileri ülkemizin geleceğine sahip çıkmaya, bir bilinç ve duruş ortaya koymaya davet ediyoruz.”