Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sektör için önemli bir adım

Sektör için önemli bir adım
Sektör için önemli bir adım

Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, Okul Sütü projesinin süt sektörü için önemli bir adım olduğunu söyledi

Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, okul sütü projesinin daha önce Afyonkarahisar Ticaret Borsası tarafından dile getirildiğini, böyle bir projenin yürütülmesi nedeniyle mutlu olduklarını belirtti. Mühsürler, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü çalışma neticesinde Türkiye genelindeki okullarda günlük pastörize süt dağıtımına başlanması, Borsamızca daha önce Hayvancılık sorunlarının tartışıldığı toplantılarda dile getirilmiş bir proje olması nedeniyle sektör için büyük faydaları olacak bir uygulumadır” dedi.
Mühsürler, “12 Şubat 2010 ve 24 Eylül 2011 tarihlerinde Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık ve Kırmız Et Sektörünün Sorunlarının TOBB Yönetim Kurulu üyelerinin başkanlığında tartışıldığı Bölge Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlarının, Sektör Temsilcilerinin katılımıyla yapılan İstişare Toplantılarının Sonuç Bildirgesinde süt tüketimini artıracak destek ve teşviklerin getirilmesi talep edilmiştir. Hazırlanan Sonuç Bildirgelerinde süt tüketimini artırmak ve okul çağındaki çocuklarımızda alışkanlık haline getirebilmek için okullarda günlük pastörize süt dağıtımına başlanması da bahis konusu olmuştur” ifadelerini kullandı.
Sütün insanlar için çok önemli bir besin maddesi olduğuna dikkat çeken Mühsürler, özellikle çocukların süt tüketmesi gerektiğinin altını çizdi. Mühsürler, “Yapılan araştırmalara göre 1 litre süt yetişkinlerin günlük kalsiyum ve fosfor gereksinimlerinin tamamını, 10-12 yaşları arasındaki çocuklarda ise tamamına yakın bir kısmını karşılamaktadır. Yine 1 litre süt, yetişkin ve çocukların günlük B2 vitamininin ve B12 vitamininin gereksinimlerinin tümünü, günlük proteinin ise yarısını oluşturmaktadır. 2010 yılı TÜİK verilerine göre yıllık süt üretimimiz 12,5 milyon tondur. Ülkemizdeki kişi başına üretilen süt miktarının 167 litre olmasına rağmen, kişi başına yıllık süt tüketimi ise 27 litredir. Gelişmiş ülkelerde ki kişi başı süt tüketimi ise 100 litre civarındadır” şeklinde konuştu. (Kocatepe)