Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sektör temsilcileri tecrübelerini anlattılar

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ)

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen 7. İstihdam ve Kariyer Günleri çevrim içi olarak gerçekleştirildi

 

Sektör temsilcilerinin geleceğin turizm sektörü çalışanları ile bir araya geldiği, 15-16 Nisan 2021 tarihlerinde düzenlenen istihdam ve kariyer günleri etkinliğine, Afyonkarahisar dışından ETS Tur, Odeon Tours ve Tatilbudur seyahat acentaları; Altın Yunus Çeşme Turistik Tesisler A.Ş., Boyalık Beach Hotel & Spa Çeşme, Duja Hotels Bodrum, Maxxroyal, Voyage Hotels, The Nowness Luxury Hotel & Spa, Wome Deluxe Hotel ve Ilıca Hotel Spa & Thermal Resort konaklama işletmeleri ile STEB Yurtdışı Eğitim Danışmanlık isimli eğitim danışmanlık firması olmak üzere toplam 12 sektör temsilcisi katıldı.
7. İstihdam ve Kariyer Günlerinin ikinci gününe ise Akrones Thermal, Doubletree by Hilton Afyonkarahisar, Grand Özgül Termal Tatil Köyü, Jura Hotels Afyon Thermal, Korel Thermal Resort Clinic&Spa ve NG Afyon Wellness&Convention otel işletmelerinin yöneticileri Turizm Fakültesi öğrencileri ile bir araya gelerek tecrübe paylaşımı gerçekleştirdiler.
İki gün süren ve öğrencilere staj ve istihdam odaklı bir biçimde sektör temsilcileri ile bir araya gelme imkanı sunan oturumlara Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği bölümü öğrencilerinin yanı sıra bölüm başkanları ve dekan yardımcıları da katılarak etkinliğe destek verdiler.
Koronavirüs salgını nedeniyle çevrim içi olarak gerçekleştirilen 7. İstihdam ve Kariyer Günlerinde her bir sektör temsilcisi düzenlenen özel oturumlar ile 30 dakika boyunca öğrencilerle görüşmeler yaparak temsil ettikleri işletmeler hakkında bilgiler verirken; öğrenciler de staj yapmayı düşündükleri yerleri tanımaya çalışarak merak ettikleri soruları sorma imkânı buldular. Oturumlarda barınma, maaş, çalışma günleri ve saatleri, tatil imkânları vb. gibi öğrencilerden gelen sorular işletme yetkilileri tarafından cevaplanarak öğrencilerin çalışmayı düşündükleri işletmeler hakkında genel bir bilgi sahibi olmaları sağlandı. >> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti