Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Selçuklu’dan bir başarı daha – Kocatepe Gazetesi

Selçuklu İlkokulu bünyesinde oluşturulan
Selçuklu'dan bir başarı daha

Selçuklu İlkokulu bünyesinde oluşturulan Robotik Kodlama Atölyesi’nde, ders saatleri sonrasında gönüllü öğrencilerin katılımı ile faaliyetler devam ediyor.
Geçtiğimiz yıl kurulan atölyede meyvelerin alındığını ve Afyonkarahisar’da ilk olmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Selçuklu İlkokulu Müdürü Eralp Ekrem Geçe, “Geçtiğimiz yıl başladığımız çalışmaların meyvelerini alma mutluluğunu yaşıyoruz. Atölyede öğrencilerimize kodlama, robotik ve tasarım dersleri verilmeye devam ediyor. Geçen yıl atölyemizin açılışında koyduğumuz bir hedefe ulaşmanın da ayrıca mutluluğunu yaşıyoruz. Bu çalışmalar kapsamında geçtiğimiz Cumartesi günü Ankara’da düzenlenen, fen, teknoloji, mühendislik, matematik kavramları ile çocukları erken yaşta tanıştırmak amacıyla düzenlenen bir program olan Bilim Kahramanları Buluşuyor, FIRST LEGO League Junior Organizasyonu’na 4 takımla katıldık. Bir yıllık bir çalışmanın ardından katıldığımız bu organizasyondan derecelerle ayrılmak bizleri çok mutlu etti. Türkiye’nin 2023 Eğitim Vizyonu ile başlayan eğitim seferberliği ile biz de üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmanın gayreti içerisindeyiz. Bu organizasyonla ilgili büyük emekler sarf eden öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum. Atölye çalışmalarında bize ve Okul Aile Birliği’mize maddi ve manevi tüm desteğini esirgemeyen velilerimize de ayrıca teşekkür ederim.” dedi.
YARIŞMA 27 NİSAN’DA
28 Şubat tarihinde başvuruları tamamlanan İlkokullar Arası Ulusal Robot Yarışması 2019’a sayılı günler kaldığını ifade eden Selçuklu İlkokulu Müdürü Geçe, “Türkiye genelinde 16 ilden toplam 131 öğrenci yarışmamıza müracaat etti. 27 Nisan tarihinde düzenlenecek olan yarışmamızda ekipler çizgi izleyen, labirent ve Bowling Robotu kategorilerinde yarışacaklar. Öğrenci ve öğretmenlerimizin özverili çalışmaları sayesinde Robotik Kodlama Atölyesi’nde güzel bir mesafe kat etmek bizi mutlu ediyor. Çocuklarımızın eğitim vizyonumuz kapsamında en iyi eğitimi alabilmeleri adına bizlere çok büyük sorumluluklar düşüyor. İyi birer birey yetiştirebilmek için ileriye yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu. >> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi