Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Selevir Barajı ile Afyon kazanacak

Devlet Su İşleri Genel
Selevir Barajı ile Afyon kazanacak

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Afyonkarahisar’a yaptığı yatırımlarla münbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. DSİ Genel Müdürü Murat Acu, “DSİ olarak son 14 yılda Afyonkarahisar’da Afyonkarahisar’a yıllık 34 milyon m3içmesuyu sağladık ve Afyonkarahisar şehir merkezi ve ilçelerimizin içmesuyu problemini kökünden çözdük. 35 baraj ve 17 gölet inşa ettik. 489.280 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yılda 538 milyon lira zirai gelir artışı sağladık. 211 derenin ıslahını tamamladık” dedi.
BAKAN EROĞLU TALİMAT VERDİ
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “Gölsu” projesi kapsamında Afyonkarahisar’a da yatırım yapıldığını hatırlatan DSİ Genel Müdürü Acu, “30 Eylül 2017 tarihinde Afyonkarahisar Çay’da düzenlenen muhteşem törenle temeli atılan Çay Selevir Sulaması Yenilemesi çalışmaları hızla devam etmekte olup Selevir Sulaması Yenilemesinin tamamlanması ile 87.600 dekar zirai arazi modern sulama sistemleri ile sulanacaktır. İş kapsamında 28 bin 208 metre HDPE boru sahaya indirilmiş olup, boruların döşenmesi işlemi hızla devam etmektedir” ifadelerini kullandı.
98 MİLYON LİRALIK KATKI
Projenin tamamlanması ile 2017 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 98 milyon liralık katkı sağlanmasının hedeflendiğini belirten Genel Müdür Acu; “DSİ olarak toprak ve su kaynaklarının geliştirilmesine yönelik hazırlanan sulama ve depolama projelerinde maksadımız; tarımsal üretimi artırmak, tarımla geçimini sağlayan nüfusun refah seviyesini yükseltmek, artan nüfusun besin ihtiyacını karşılamak, sanayimizin hammadde ihtiyacını temin etmek, tarımın milli gelir içindeki payını artırmak, kırsal göçü önlemektir. Bu amaçlara ancak ve ancak sulama tesislerinin doğru ve planlı işletilmesi neticesinde ulaşılabilir. 1954 yılında teşkilatlanan ve ülkemizdeki su kaynaklarının planlanması, yönetimi, geliştirilmesi ve işletilmesinden sorumlu olan Genel Müdürlüğümüz; belirlenen hedeflere ulaşmak için çalışmalarına hızla devam etmektedir” şeklinde konuştu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti