Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sempozyum, 4 dilde kitaplaşacak – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Sempozyum, 4 dilde kitaplaşacak

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mustafa Açıkalın, Afyonkarahisar’da 23-25 Eylül tarihleri arasında düzenlenen ‘Bütçe Sürecinde Parlamentoların Değişen Rolü: İKÖPAB ve AB Üyesi Ülke Deneyimleri’ konulu uluslararası bir sempozyumda sunulan tebliğlerin kitap haline getirilerek Türkçe, Arapça, İngilizce ve Fransızca olmak üzere 4 dilde yayınlanacağını bildirdi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sivas Milletvekili Mustafa Açıkalın, Türkiye’nin yaşadığı reform süreci ile İKÖPAB üyesi ülkelerin yaşadıkları sorunlara buldukları çözüm yollarının ve reform süreçlerinin bir sempozyumda ele alınmasının interaktif bir bilgilendirme kurulmasına zemin oluşturacağını belirtti.
Açıkalın, ‘Sempozyum, hükümetin bütün ülkelerle ilişkileri güçlendirme politikası ile uyumlu olarak, yakın coğrafyamızda yer alan İKÖPAB üyesi ülke parlamentolarıyla ilişkilerimizin geliştirilmesine olumlu katkı sağlayacaktır’ ifadelerini kullandı. 3 gün süren sempozyumun oturumları ile ilgili de bilgilerin verildiği açıklamada, Açıkalın’ın oturumlardaki konuşmalarına da yer verildi.
Sempozyumda sunulan tebliğlerin kitap haline getirilerek Türkçe, Arapça, İngilizce ve Fransızca olmak üzere 4 dilde yayınlanacağını belirten Açıkalın, tebliğlerin 4 dilde yayınlanacak olmasının Türkiye’de ve İKÖPAB üyesi ülkelerde, bu konudaki literatüre katkı sağlayacağına inandığını belirtti. Açıkalın, söz konusu yayının bütçe sürecini reforma tabi tutmak isteyen ülkelere, bu konuda yol gösterici olacağını umduğunu kaydetti. Açıkalın, sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Açıklamada, aile fotoğrafının çektirilmesiyle sona eren sempozyumun son gününde katılımcıların, Afyonkarahisar’ın tarihi ve turistik yerlerini gezdiği belirtildi. Katılımcıların gezinin ardından ilden ayrıldığı kaydedildi. (AA)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti