Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Semt Pazarları 8 ve 15 Mayıs’ta açık olacak

Semt Pazarları 8 ve 15 Mayıs’ta açık olacak

Afyonkarahisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, semt pazarlarının 8 ve 15 Mayıs Cumartesi günleri açık olacağı bildirildi

 

Belediye’den yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığı’nın son yayınladığı genelgede “tam kapanma” dönemi içerisinde 8 ve 15 Mayıs Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında pazar yerlerinin açık olacağını duyurduğu kaydedildi.
SADECE YAŞ SEBZE-MEYVE VE FİDE SATIŞINA
İZİN VERİLECEK
Afyonkarahisar Belediyesi’nin gerekli hazırlıkları tamamladığı kaydedilen açıklamada, “Bakanlıkça yayımlanan genelgede, mevsimsel etkiler nedeniyle ürün arzında yaşanan artış, ürünlerin saklama zorluğu ve raf ömürlerindeki kısalık nedeniyle çiftçiler tarafından üretilen tarımsal ürünlerin (yaş sebze-meyve) zayi olabileceği yönünde tespitler bulunduğu ve bu nedenle yeni kararların alınmıştır.” denildi.
GÜNÜ GEÇMEMİŞ FAALİYET BELGESİNE DİKKAT!
Açıklamada, “Buna göre, tam kapanma döneminde 8 ve 15 Mayıs Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında sadece yaş sebze/meyve ile fide satışı yapan pazar yerleri açık olacak. Vatandaşların yaş sebze/meyve ve fide ihtiyaçlarını temin amacıyla ikametlerine en yakın pazar yerine gidip gelebilmelerine izin verilecek. Pazar yerlerinde temizlik ürünleri, giyim, zücaciye, oyuncak, süs eşyası, çanta gibi ürünlerin satışına izin verilmeyecek. Ayrıca pazaryerinde tezgah açacak esnafın günü geçmemiş faaliyet (mesleğini gösterir) belgeleri muhakkak bulundurmaları gerekmektedir.” ifadelerini yer verildi.
SIKI DENETİM OLACAK
Pazaryerlerinin açık olacağı günlerde Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta ekipleri ve diğer kamu kuruluşları da her türlü tedbiri alarak açık olacak pazarların denetimini yapacak. Zabıta ekipleri vatandaşlardan maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet etmeleri gerektiğinin önemine dikkat çekti. >> Burak AYDIN’ın Haberi

 

8 ve 15 Mayıs Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri açık olacak Pazar yerleri şu şekilde;
Pazar Yeri Adı
1 ATAKÖY SEMT PAZARI
2 ÇAVUŞBAŞ S. PAZARI
3 FATİH SEMT PAZARI
4 FUAR ALANI PAZAR YERİ
5 HARBİŞ SEMT PAZARI
6 KARŞIYAKA S. PAZARI
7 K. KAPALI PAZAR YERİ
8 MAREŞAL PAZAR YERİ
9 MECİDİYE SEMT PAZARI
10 SAHİPATA SEMT PAZARI
11 UYDUKENT S. PAZARI