Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şenol: Okul yöneticileri alenen velileri tehdit etti

Şenol: Okul yöneticileri alenen velileri tehdit etti
Şenol: Okul yöneticileri alenen velileri tehdit etti

“Gün geçmiyor ki, Milli Eğitim Müdürlüğü yeni bir şaibeye, yeni bir hukuksuzluğa imza atmış olmasın.” diyen Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Nizamettin Şenol, “Beyazıt İlköğretim Kurumunda öğrenci ve velilerce çok sevilen, çalışkan, fedakar öğretmenimizin uyduruk bir soruşturma neticesinde görev yeri değişikliği ve maaş kesimiyle cezalandırılmasını kamuoyuyla paylaşmıştık. Bu durum üzerine veliler İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik nezdinde girişimde bulunup cezanın kaldırılmasını, çocuklarının öğretmenlerinin okullarından gönderilmemesini talep etmişlerdir. 13 Kasım 2018 Salı günü Müdür Yardımcısı ve bir öğretmen, üzerine vazife olmayan bir şekilde sınıf velilerini toplayarak; öğretmenin yer değişikliği olmasaydı bile öğrencilerinize faydalı olamayacak aksine çocuklarınıza hiçbir şey veremeyecekti diyerek öğretmene haksız yere ithamda bulunmuşlardır. Soruşturma konusu olan olayları saptırmışlar veliler üzerinde baskı ve yönlendirme ön çalışması yapmışlardır. 14 Kasım 2018 Çarşamba günü de Okul Müdiresi öğrenci velilerini tekrar toplayarak velilere vermiş oldukları dilekçeleri geri çekmelerini aksi takdirde velilere suç duyurusunda bulunacağını, sürekli mahkemelerde dolaşacaklarını ifade ederek açık bir şekilde tehdit etmiştir.” dedi.
“VALİ TUTULMAZ DURUMA EL KOYMALI”
Velilerin ikna sınıfına alınarak alenen tehdit edildiğini ileri süren Şenel, “Velilerin bu haklı ve masum talepleri karşısında mantıklı yöneticilerin kendilerini sorgulaması gerekirken veliler okul yönetimi tarafından 28 Şubat’ın ucube uygulamalarını hatırlatan bir yöntemle ikna sınıfına alınması, İkna sınıfı derken yanlış anlaşılmasın, velilerin alenen tehdit edilmesidir. Velileri ikna sınıfına alan Müdür Yardımcısı ve öğretmen ile velileri açıkça tehdit eden Okul Müdiresinin okulda görevlerine devam etmeleri soruşturmanın selahiyeti açısından sıkıntı olacağını ortaya koymaktadır.  Türk Eğitim-Sen üyelerini baskı altına almaya, yıldırmaya yönelik bu uygulamalara karşı sessiz kalmayacağız. İşgal ettiği makamın saygınlığına gölge düşüren uygulamalarla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Metin Yalçın’ın sarı sendikanın isteklerini emir telakki ettiği sürece kurumlarımızın ve eğitim çalışanlarımızın huzur bulması mümkün değildir. Sayın Valimizi duruma el koymaya ve gerekli incelemeleri bir an önce başlatmaya çağırıyorum.” ifadelerini kullandı.
“ÖĞRENCİYEDE GEREKEN
DİSİPLİN CEZASINI UYGULAYIN”
Şenol açıklamasının devamında şöyle konuştu:
“Sayın Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ın Sandıklı ilçesine bağlı Akharım Beldesindeki Atatürk Ortaokulunu ziyaret ederek öğrenci velilerince darp edilen  Müdür Vekili Yavuz Acar’a sahip çıkması bizi mutlu etmiştir. Milli Eğitim Müdürümüz Metin Yalçın’ı Dinar İlçesi Dinar İmam Hatip Lisesinde öğrencisi ve veliler tarafından okulun içinde darp edilen öğretmene de sahip çıkmasını   disiplin cezası olarak örgün eğitim dışına çıkarma cezasını gerektiren “Okul içinde ve dışında tek veya toplu hâlde okulun yönetici, öğretmen, eğitici personel, memur ve diğer personeline karşı saldırıda bulunmak, bu gibi hareketleri düzenlemek veya kışkırtmak” fiilini işleyen öğrenciye de gerekli disiplin cezasının eksiksiz uygulanmasını dileriz.”