Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şenol: Sendikal Alanda Değişikliğin Tam Zamanı

Hürriyetçi Eğitim Sen İl Başkanı Nizamettin Şenol, TÜİK’in açıkladığı gelir tablosunun ana sorumlusunun, siyasal iktidar olduğunu belirtti. Şenol, “Hürriyetçi Eğitim Sen olarak, sendikal alanda bir değişiklik yapmanın tam zamanıdır, diyoruz.” dedi.

Hürriyetçi Eğitim Sen İl

Hürriyetçi Eğitim Sen Afyonkarahisar İl Başkanı Nizamettin Şenol, TÜİK verilerine göre toplum kesimlerinin gelir dağıtımı ve refah seviyesinin her geçen gün kötüleştiğini belirtti.

“TÜİK ZAMAN ZAMAN GERÇEK VERİLERİ AÇIKLAMAK DURUMUNDA KALIYOR”

Nizamettin Şenol, TÜİK verilerinde; Nüfusun en zengin yüzde 20’lik grubunun toplam gelirden aldığı payın 2014 yılında yüzde 45,9, 2022 yılında yüzde 48,0 iken 2023 yılında yüzde 49,8’e çıktığına dikkat çekti. Bakşan Şenol, “Nüfusun en yoksul yüzde 20’lik grubunun toplam gelirden aldığı pay söz konusu yıllarda sırasıyla yüzde 6,2, yüzde 6,0 ve yüzde 5,9 oldu. Orta gelir grubunu oluşturan nüfusun yüzde 60’lık kesiminin toplam gelirden aldığı pay 2014’te yüzde 47,9 iken 2022’de yüzde 46,0’a, 2023’te ise yüzde 44,3’e geriledi. Toplam 3,6 puanlık gerileme yaşandığı açıklanmıştı. TÜİK dahi, gerçek verileri zaman zaman açıklamak durumunda kalıyor. Aslında, bu rakamlar, memur, işçi, emekli tüm halkı ilgilendiren rakamlar. TÜİK’in açıkladığı söz konusu gelir tablosunun ana sorumlusu, tabiki siyasal iktidardır, ancak bu tablodan büyük bir pay da sendikalara düşmektedir. Hem işçi hem de memur sendikalarına. Elbette, tüm çalışanlarımız da, sendikal tercihlerinin sonuçlarını değerlendirmek durumundadır. Toplu sözleşme masasında satılmayı hazmetmek, kabullenmek artık mümkün değildir.” dedi.

“DEĞİŞİMİN TAM ZAMANI BİRLİKTE BAŞARABİLİRİZ”

Başkan Şenol, sözlerini şöyle tamamladı: “TÜİK’in açıkladığı bu tablo, sarı sendikaların, duruşunu, sendikal stratejilerini gözden geçirmek gibi bir sonuç doğurmayacaktır. Böyle bir beklenti, eşyanın tabiatına aykırıdır, fakat memurlarımız, dilerim, bu sonuçlardan hareketle bir değerlendirme yaparlar. Hürriyetçi Eğitim Sen olarak, sendikal alanda bir değişiklik yapmanın tam zamanıdır, diyoruz. Bırakın, yutkunanlar, yutkunmaya devam etsin. Biz Hürriyetçi Eğitim Sen olarak tüm gerçekleri, sizler ve halkımız adına haykırmaya devam edeceğiz. Birlikte başarabiliriz.”

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti