Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şenol: Tüm Memurlar Mağdur Edildi

Hürriyetçi Eğitim Sen İl Başkanı Nizamettin Şenol, Kamu-Sen ve Memur-Sen’i suçlayarak, “Tüm memurler mağdur edildi. İktidar Anayasa Mahkemesinin kararındaki eşitlik ilkesine uygun olarak yeni bir düzenlemeyi hızla yapmalıdır. Hürriyetçi Eğitim Sen olarak takipçisiyiz.” dedi.

Hürriyetçi Eğitim Sen İl

Hürriyetçi Eğitim Sen Afyonkarahisar İl Başkanı Nizamettin Şenol, Anayasa Mahkemesinin Toplu Sözleşme İkramiyesi ile ilgili Yüzde 2 barajı kararını değerlendirdi.

Başkan Şenol, konu hakkında yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Yüzde 2 barajı ile tüm memurlar mağdur edildi. Anayasa Mahkemesinin iptal kararını görerek sendika üyesi memurlar, üçer aylık dönemler halinde, 750 gösterge rakamının, memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucunda ortaya çıkan 570 TL alacaklar. Bu da aylık 190 TL yapmaktadır. Bu durumda, yeni bir kanuni düzenleme yapılana kadar, sendika üyesi memurların 538-190=348 TL aylık kayıpları olacaktır. Toplu Sözleşme İkramiyesi ile ilgili düzenlemeyi, TBMM’de Anayasaya aykırılık itirazlarına rağmen, Memur-Sen ve Kamu-Sen temsilcileri hareretle savunduklar. TBMM’de bu kanunun çıkması için kulis yaptılar. Bugün gelinen noktada, kendileri dışındaki tüm sendikaları yok etmeye yönelik çabaları boşa çıktı ve Anayasa Mahkemesi ilgili kanunun birçok maddesini iptal etti. Bu arızalı sendikal bakış milyonlarca memurun mali kaybına sebep oldu. İktidar ise, sendikal kayırmacılık yapalım derken, memuru yine mağdur etti. İktidar Anayasa Mahkemesinin kararındaki eşitlik ilkesine uygun olarak yeni bir düzenlemeyi hızla yapmalıdır. Hürriyetçi Eğitim Sen olarak takipçisiyiz.”