Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Serbest kıyafet uygulaması istismar edildi

Bu haberin fotoğrafı yok
Serbest kıyafet uygulaması istismar edildi

Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi Sekreteri Fikret Örnek, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2013-2014 yılında ortaokul ve liselerde uygulanacak olan tek tip kıyafet zorunluluğunun istismar edildiğini söyledi

Eğitim-Sen Afyonkarahisar şube binasında bir basın açıklaması yapan Örnek, “Önümüzdeki yıl ortaokul ve liselerde uygulanacak serbest kıyafet uygulaması istismar edilmekte. Ak Parti hükümetinin tek tip zihniyet yaratma girişimlerinden bir an önce vazgeçmesi gerekiyor” dedi.
12 EYLÜL CUNTASI HALKIN
DUYGULARINI SÖMÜRDÜ
Türkiye’de özellikle 1980 sonrasında ekonomik- toplumsal istemin genelinde yaşanan dönüşüme paralel olarak eğitim sisteminde önemli değişimlerin yaşandığını belirten Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi Sekreteri Fikret Örnek, “12 Eylül cuntasının önde gelenlerinin o dönemde yaptıkları faşist darbeyi meşrulaştırmak için halkın masum dini duyguları pervasızca istismar ediliyor daha sonrasında ise benimsenen Türk-İslam sentezi yaklaşımı ile siyasi iktidarlar halkın dini duygularını sömürerek toplumsal yaşamın siyasal-ideolojik hedeflerinin doğrultusunda biçimleniyor” dedi.
4+4+4, 12 EYLÜL YAPTIRIMININ DEVAMIDIR
12 Eylül darbesinde öne çıkan isimlerin 32 yıl önce yapmaya çalıştıklarını, 10 yıldır iktidarda bulunan Ak Parti hükümeti tarafından devam ettirilmeye çalışıldığını da kaydeden Örnek, “12 Eylül 1980 darbesi sonrasında olduğu gibi geçtiğimizi son 10 yıl içerisinde okullarda sistemle uyumlu, itaat eden, her türlü otoriteye biat eden, nesiller yetiştirilmesi söz konusudur. Eğitim-Sen olarak tüm itirazlarımıza rağmen 4+4+4 sistemi aynı hedefe ulaşmak için uygulamaya konulmuştur” diye konuştu.
DİNİ DUYGULAR MEŞRULAŞTIRILMIŞTIR
Son 10 yıl içerisinde eğitimin paralı bir hale getirilmesine paralel olarak eğitimde dini inançların istismarı ve dinsel sömürüye kaynaklık eden kimi uygulamanın yaygınlaşmasına da dikkat çeken Örnek sözlerine şöyle devam etti; “Tarih boyunca halkımızın dini duygularını, egemen sınıfların çıkarları doğrultusunda istismar etmeleri dini sömürüyü meşrulaştırma aracı olarak kullanmaktadırlar.”
HALKIN YAŞANTISI
HÜKÜMETİN DENETİMİNE GİRDİ
AK Parti hükümetinin eğitim sistemi üzerinde yaptığı değişikliklerin, her türden inancı istismar ederek toplumu her alanda ayrıştırdığını ve sürekli yeni kamplaşmalar yaratarak iktidarını sürdürmek olduğunu da belirten Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Sekreteri Fikret Örnek, “AKP iktidarının ülkemizi yönetmesi ile birlikte sadece çalışma ve yaşam koşullarımızı değil, halkın gündelik yaşantısının bir bütün olarak iktidarın denetimine girdiğini görmekteyiz” şeklinde konuştu.
İKTİDARIN BU TAVRI AYRIMCILIĞIN GÖSTERGESİ
İktidarın, toplumun inançlara, kültürlere ve ideolojilere göre ayrıştırıldığını ve bu ayrımcılığı en uç noktalara kadar götüren egemen zihniyetin eğitimde kıyafet serbestliği ilkesinin çocukların gelişimleri açısından son derece önemli bir düzenlemeyi dahi kendi siyasi-ideolojik hedefleri doğrultusunda istismar ettiğini de söyleyen Örnek, “Laik eğitim anlayışı fikri ile tüm insanların öğrenme ve gelişmeye açık olduğu görüşünü savunuyoruz. Dini istismar eden zihniyetin insanları dindar-dinsiz, inanan-inanmayan olarak ayırdıklarının ve insanların bir kısmını üstün, diğerlerini ise din düşmanı olarak ilan ediyorlar. Böylesine ayırımcı bir zihniyetin önce okullarda daha sonra tüm toplumda yeni bölünme ve kamplaşma yaratması kaçınılmazdır” dedi.
KIYAFET UYGULAMASI İLE
DİNİ DUYGULAR KARIŞTIRILMAMALI
Okullarda herkese eşit bir eğitim sunan eğitim emekçilerinin kılık kıyafetlerinin, öğrencilere yaklaşımlarının ve söylemlerinin öğrenciler ile ilişki ve iletişim açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Örnek, okul ortamında dini duyguları istismar eden, farklılıkları dışlayan bir zihniyetin öğrenci-öğretmen ilişkisi bilhassa çocukların sağlıklı gelişimleri açısından telafisi zor durumların ortaya çıkacağı görüşünü savundu. Sözlerine devam eden Örnek; “Eğitim-Sen olarak biz Milli Eğitim Bakanlığı’nın ideolojik bir tutumla okullarda kılık-kıyafet yönetmeliğine aykırı davranışlarını görmezden geliyor ve başka bir yasaklayıcı tutum içerisine tutum içerisine girmesini kabul etmiyoruz. Dolayısı ile serbest kıyafet uygulaması ile dini duyguların sömürüsünü kılık-kıyafet serbestliği üzerinden meşrulaştırmanın birbirine karıştırılmaması gereken konular olduğunu savunmaktayız” dedi.
EĞİTİM-SEN OLARAK
TEPKİMİZİ GÖSTERİYORUZ
Eğitim-Sen tarihinin her tür dayatmaya, hangi ad ve biçim altında olursa olsun insanların tek tipleştirilmesine mücadele örnekleri ile dolu olduğunun da altını çizen Fikret Örnek, “Eğitim-Sen’in savunduğu ilke ve değerler bakımından siyasi iktidarın sömürüyü meşrulaştırmak için dini istismar etme girişimlerinin sessiz ve tepkisiz kalması asla beklenemez. Şunu da hatırlatmak isterim ki, 5 Aralık tarihinde yaptığımız eylem, eğitim sisteminde yaşananlara ve okul idarecilerinin yaşam biçimlerini sembolize eden kıyafetlere gösterilen toleransa karşı ortaya koyduğumuz demokratik bir tepki olarak görülmeli ve eğitim sistemi üzerinden toplumda yeni çatışma ve kamplaştırılmaların tekrar yaşanmasına izin verilmemelidir” diye konuştu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti